- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valty
aktív tag
Elméletileg a rövidtávú memóriából a hosszútávú memóriába az információ 20 nap után lép át, szóval valami újat 20 napig kell csinálni, hogy az tartósan megmaradjon az emlékezetben. Én ebben soha nem hittem, mivel szerintem néhány nap allat is lehet tartósan, lényegretörően tanulni
Viszont így visszagondolva lehet benne valami, mivel azt, amit másföl évig tanultam arra a mai napig szinte lapok szerint emlékszem, viszont arra, amit 5 napig abszolút nem
-
Valty
aktív tag
-
baluka26
veterán
Egyébként ezt a 20-30 percig képes figyelni egy ember mondjuk egy olyan előadásra igaz, ahol az előadó átlagos képességű. Ott tényleg lehetetlen tovább figyelni, ha feltesszük, hogy se nem vagyunk közömbösek a téma iránt, se nem a kedvencünk.
Persze, ha jó az előadó, akkor az ember 3-4 órát is úgy tud figyelni, hogy hónapok múltán is felidézi magában az egész monológot.
-
baluka26
veterán
Valószínűleg csak ötösöd lett volna és nem utálod meg az olvasást.
Lehet, csak ötösöm lett volna, de ez sosem motivált se középiskolában, se általánosban. Igazából az iskolai tudásom 90%-át csak ezzel szedtem össze, hogy órákon odafigyeltem, és a szünetekben, órák előtt egyszer-kétszer átolvastam, amit jegyzeteltem
Azért egyetemen már más a helyzetNem utálom az olvasást, csak a szépirodalmat nem csipázom, ez viszont valószínű leginkább annak köszönhető, hogy a képzelőerőm nem túl nagy.
Felesleges akár 1 percet is magolni.
Nagyon igaz.A probléma több rétű, az inkompetenst tanároktól elkezdve addig, hogy nem válaszolják meg azt a kérdést, hogy "mire jó ez a gyereknek az életben?"
Szintén igaz. -
Valty
aktív tag
"A szem egy motorikus szerv, az elme nem"
Maga szem érzékszerv, az hogy motorikus izomzat mozgassa egy dolog, de a receptorok az agy hátulsó részébe juttatják az információt, ahol eldől melyik idegpályán megy tovább.
Az utat figyelni, vagy egy könyvet olvasni és/vagy memorizálni nem ugyanaz... -
Valty
aktív tag
Gondolom iskolában te is 45 percig csak az előadott anyagra koncentráltál, még véletlenül sem néztél se jobbra se balra, csak a tanárra....
Ha FPS-t játszol....képes vagy 4-5 órát figyelni a környezetre is? Gondolok itt az épületekre, a színükre, ajtókra, ablakokra, a fűre, a fákra, stb.. az ellenfél mozgására, hogy milyen fegyver van a kezében? És minderre még 10 nap múlva is emlékezni fogsz?
-
baluka26
veterán
Nincs olyan ember, aki nem foglalkozna szívesebben a saját kis hobbijaival tanulás helyett.
Ha rossz tanulással is el tudtam érni, amit eddig elértem, akkor nem tudom mit tudtam volna csinálni ha jól tanulok
Egyébként teljesen más, amikor már felnőttként a saját érdeklődésednek megfelelően tanulsz, mint pl. középiskolában olyan tantárgyakat tanulni, amit pont leszarsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 és 22" Eizo FlexScan EV2216W monitorok szépek, talp nélkül
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest