- Realme GT 2 - aláírjuk
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
"Gamer szempontból nézve egy 2x8 GB-os 3800 CL14 kit sokkal jobb még mindig"
Sokkal? 3000 MHz felett már nagyon minimális az eltérés, ilyen 2-3%-os nagyságrendről van szó, amit sosem fogsz észrevenni. Én anno DDR2 időkben már kiéltem magam 1000 MHz CL4 meg 1200 MHz CL5 ramokkal. Érzésre tök jó volt, hogy rohadtgyors RAM van a gépembe, de nulla érezhető gyakorlati előnye volt. Cseréábe ugyanannyi pénzért feleakkora volt a kapacitás, ami ugyan akkor nem volt gond, de később szívtam miatta.
-
keIdor
titán
Pedig nekem is 3000 CL16 van jelenleg, 32GB.
Csak játszom a gépen, egyszerűen semmi értelme feljebb lépni. Játékra ez is untig elég, nem 136 fps-ed lesz a végén, hanem 133 fps, ennyit "veszel észre" egy 3800MHz-eshez képest.Játékra videókártya kell. Abból minél jobb, mert az skálázódik is. CPU-nál és memóriánál megvan egy határ, amit ha átlépsz, nem skálázódik már tovább játék alatt.
Egyébként pont 16GB 3200 CL5-ről váltottam. Az kicsit gyorsabb ugye papíron, amúgy semmit nem venni észre belőle. DDR5-ig már marad ez, az sem kell egyből, nyílván horror árral kezd.
-
2x32 GB kitnek a 3000 MHz CL16 mióta gagyi? Én tavaly nyár végén upgradeltem gépet, kb akkor lett elérhető egyáltalán a 32 GB kapacitás modulonként, és pont ez a sebesség volt akkor az elérhető leggyorsabb, azaz "csúcskategória". Szerinted mi a nem gagyi? 3000 MHz CL10, vagy mi?
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Battlefield 6
- Ingatlanos topic!
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Formula-1
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest