- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Légies iPhone halvány színei
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az olcsó TN-es monitorokba tett gagyibb (+ vacak vezérlésű) CCFL-nél jobb lehet a LED (szélesebb spektrumú fényt ad).
Ahová gagyi CCFL került (pl. enyhén rózsaszínes beütés), oda most gagyi LED-ek kerülnek. Szóval ez is megbukik. Illetve, mint lentebb írtam, jobb laptop kijelzőknél egyetlen fénycsővel alul szinte tökéletesen egyenletes háttérvilágítást tudnak produkálni. A kérdés tehát nem az, hogy lehet-e, hanem hogy akarnak-e, vagy megveszed-e. És ez igaz lesz minden területen a LED-re is. -
Korrekt meglátások, de azért olvasd el a topikot is.
"Mindkét panel be volt kalibrálva, ugyanazokat az értékeket használtuk, és a HP után az Acer kis túlzással olyan volt, mintha monokróm tévét néznénk."
(Az Acer LED-es, a HP pedig CCFL-es...)
Ezen magam is átsiklottam. Öngól, vagy hogy is mondják ezt.#81: sehogy. Lentebb kifejtettem (és velem Dabadab is, illetve hasonlót most Dezz is), hogy miért hülyeség ez, de az meglepő, hogy Fless bedőlt ennek.
-
Előttem kifejtették, miért nem igaz. A fényerő szabályozhatósága is sánta, mert a fényerőnek semmi köze a kontraszthoz.
Amíg egy technológia arról szól, hogy hátulról átvilágítjuk alapból x nittel, majd ezt megpróbáljuk besötétíteni, addig kizárólag a panelen múlik a kontraszt. A LED maximum az egyenletesebb eloszlásban nyújthatna többet, gyakorlatban ez sem jön össze.Az OLED pont azért tud brutális kontrasztot felmutatni az LCD-vel szemben, mert a megvilágítás a pixelben történik.
Amit idéztél, arra nem írnék semmit, mert nem akarok senkit megbántani.
#73: évekkel ezelőtt is voltak olyan CCFL LCD monitorok laptopokban, amit szinte egyenletes fényerő eloszlást tudtak. Mindezt úgy, hogy a laptopokban mindössze egyetlen fénycső van alul, míg egy átlagos asztaliban alul-felül kettő-kettő. Ezzel szemben van egy LED-es TV (!!!), ami ezt sem hozza össze.
A legnagyobb gondom a LED-del pont az, hogy fogalmam sincs, meddig húzzák. Igazából senkinek sincs, mert a pár évvel ezelőtti LED-es villanykörték hónapok alatt elvesztették a fényerejük 40%-át. Most jönnek az újabb technológiák, amik még nem bizonyítottak. -
Nekem az a kedvencem, hogy szinte mindig azzal támadnak, hogy a led nem öregszik. Pedig de. Nem is kicsit. Ezen felül ha egy CCFL cső kimegy, kicseréled, és annyi. Ha itt kimegy egy LED (ami nem ritka), óriási mázlival lesz talán pont olyan tónusú, ellenkező esetben a lesz egy színfolt a képernyődön.
Másik dolog, hogy manapság kezdenek csak azok a kijelzők jönni, ahol a LEDek már mátrixban, hátulról világítják át a panelt, míg eddig csak egy LED szalagot fektettek a CCFL helyére.#64: mert szerinted van köze a háttérfénynek a feketéhez? Ez a gondolat szembemenne az LCD működési elvével.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- szinte új HP E24m G4 full HD 1920x1080 IPS monitor- rejtett Webkamera - nagy hangszóró - USB-C
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- SAMSUNG (LS34A650UXUXEN)34" UW-QHD 100HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS32CG552EUXEN) 32" 165HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS43CG700NUXEN ) 43" 4K 144HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- AKCIÓ! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest