- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
válasz
janos666 #154 üzenetére
S-PVA panellel nem voltam még közelebbi viszonyban.
De látatlanban filmezésre talán az a jobb, a nagyobb kontraszt és mélyebb fekete miatt. De mindenképpen overdrirve-osat (pixel-beállás gyorsítás), mert különben kicsit csóvát húznak a lassan mozgó fényesebb objektumok. (Valószínű onnan lehet tudni, hogy overdrive-os, hogy 25ms alattinak van megadva a frissítése. De az is lehet, hogy az S-PVA eleve csak ilyen lehet.)
Bár a teljesen sötét szobát leszámítva az én több éves, 400:1-es, 30ms-es S-IPS-em is teljesen jó filmezésre is. (A frissítés karakterisztikája más, mint a VA-soknak, így nem probléma a 30ms.) És az újabbak valószínű csak jobbak.
-
Yany
addikt
válasz
janos666 #154 üzenetére
A feketéje általában jobb egy VA panelnek. Filmre az talán okésabb lehet, de nincs számottevő különbség. Ha létezne minden monitorból S-IPS és S.PVA egyaránt és ugyanannyiba kerülnének, akkor én az S-PVA-t venném. De ha nem prof. grafikai munkáról van szó, akkor gyakorlatilag teljesen mindegy.
-
Khaal
őstag
válasz
janos666 #116 üzenetére
Dell 2007WFP-t nézted már? S-IPS panel és általában beszerezhető 100 alatt.
Az Asus gondolom a PW201, abban ugyanaz a 8ms-es P-MVA panel van mint az én FuSi s20-1W-mben. A nem túl mély feketét leszámítva szinte csak jót tudok róla mondani. Közvetlen csak a munkahelyi Samsung 710N,720N,740N monitorokkal tudtam összehasonlítani, azokat minden tekintetben megveri. Az Asusban viszont zavaró lehet a fényes panel (ha jól emlékszem olyan van benne) tükröződése.
Ezen kívül nem TN-es 100 ezer alatt:
Samsung 961BW (ez csak 19"-es)
Belinea 102035W
Belinea 102030W (ugyanaz mint a másik, csak nincs DVI)
Philips 200w6cs
Philips 200WP7ES
Viewsonic vx2025wm
Samsung 215TW (az overdriveja zavaró lehet)Én egy átlagos Samsung 795MB CRT-ről váltottam, annál szerintem sokkal jobb ez a TFT, egyedül a betekintési szögek és a fekete milyensége amivel nem vagyok megelégedve.
-
John Fowler
tag
válasz
janos666 #131 üzenetére
Szerintem FSAA-t 1024x768, de 1280x1024 felett mindenképpen el kell felejteni.
Ami nem néz ki jól 1600x1200 natív felbontásban, vagy méginkább 1920x1200-ben, azon semmilyen FSAA sem segít. Az különben is nagyrészt a képélesség rovására megy. Én személy szerint az anisotropic filteringet milliószor hasznosabbnak tartom, FSAA csak a sávszélesség-igényt növeli meg drámaian.De nem akarok "téríteni".
Aki meg tényleg nem csak irodai munkára akarja, az felejtse el a TN-filmet. Egy jó CRT-hez képest még a legjobb S-IPS-es panelek is szarok, a TN-film rémálmaimban se jöjjön elő...
Melóhelyemen sima 6bites ezeréves 17"-os PVA van, és már annak is nagyon jók a betekintési szögei, utánhúzás gyakorlatilag nem érzékelhető, az áráról nincs infom, de nem hiszem hogy egetrengető összeg volna...
-
Yany
addikt
válasz
janos666 #126 üzenetére
Ezeket a játékokat sok benchmark tesztben lemérik, szerintem érdemes azokat megvizslatni. Mondjuk én FSAA ellenes vagyok, szerintem közel sem hoz akkora plusz "élményt" (minőség) mint amekkorát elvesz (sebesség). Szóval FSAA-val biztos, hogy még a régiek közül is sok akadna natívban még GTS-sel is, de anélkül a legtöbb nagyon szépen fut.
-
Yany
addikt
válasz
janos666 #121 üzenetére
Nem ismerem a Digimate és társait, mint legalja kategóriás xVA kijelzők, de eddig még nem láttam olyan TN-es monitort (még tesztet sem róla) amit érdemesebbnek tartanék megvételre, mint bármely xVA / IPS-es típust. Ha van rá keret, akkor ezerszer inkább, ha meg nincs, akkor egy korábbi hozzászólásomban írt forgatókönyvet preferálnék, de ez mindenkinek egyéni ízlése és igénye.
Persze Gizikének az irodába totál faxa egy 17/19"-os TN filmes cucc is, de gondolom itt otthoni felhasználásról beszélünk (film, játék, grafika, egyéb munka és hosszútáv).
-
Yany
addikt
válasz
janos666 #116 üzenetére
Papíron valóban. Habár a TN technológiája is fejlődik, a számokra izguló egységsugarú vásárlók számára inkább magukat a számokat faragják. Ez a DFC érték marha jól hangzik, csak éppen a gyakorlatban több embert zavar, ahelyett, hogy valóban a látás csodájának gyönyörét fokozná. Tömören ennyit erről.
-
John Fowler
tag
válasz
janos666 #112 üzenetére
Dehogy szeretnék... ha már rákérdeztél azt szeretném első körben hogy a monitoromon lehessen állitani a fényerőt a +/- gombokkal -röhejesen hangzik, de sajna csak menüből lehet; a kezét levágnám annak aki ezt kitalálta- de igazából az volna jó, ha nem kéne állitgatni folyton...
CRT-nél érdekes módon sosem kellett; a kontrasztra meg volt egy dedikált gomb ami váltott 2 előre beállitott érték közt (magas kontraszt játékra meg filmre, alacsony kontraszt böngészésre, szövegszerkesztésre, mindennapi teendőkre)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Villanyszerelés
- Milyen házat vegyek?
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest