Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dezz

nagyúr

válasz suraki #141 üzenetére

Jópár jelentős különbség van, miért emelnénk ki egyet ezek közül és felejtenénk el a többit? Csak hogy neked lehessen igazad ezen a kiforgatott módon? :P

Miért érzem úgy, hogy te eddig inkább csak képen láttál ilyesféle monitort? ;)

Hadd ne ismételgessem, amit az előzőben leírtam. Nem túl konstruktív, hogy érdemi válasz helyett ugyanazt ismétled, amit előzőleg írtál.

(#143) tomic: Az a bökkenő, hogy akkor a fiókban maradt volna a cikk, hiszen a monitorok már vissza vannak adva. Az egy dolog, hogy én biztos nem nyugodtam volna addig, amíg rá nem jövök, hol a hiba, de mivel ezek a monitorok nem kimondottan profi grafikus munkára valók, nem olyan kardinális kérdés a kalibráció, hogy emiatt kidobják az ablakon az egészet. Ráadásul elérhetőek más tesztek, ahol akit ez a része jobban érdekel, utánanézhet. (Ha pl. nyelvtudás hiányában nem is tudja elolvasni az egészet, a grafikonok beszédesek.)

(#142) ddekany: Jó, akkor tegyél a végére egy "is"-t. :) Ha elég jó az előfeldolgozás, nem kell(ene) teljesen kihagyni a sárgulós tartományt, mivel ki is lehet kompenzálni (ez is jár némi kontrasztcsökkenéssel, de nem akkorával). Csak az a bibi, hogy ilyen szintű feldolgozás csak a komolyabb monitorokban van.

Nem a nem-profi, hanem a kimondottan olcsó monitoroknál hagyják sárgulni.

• ddekany

veterán

válasz suraki #141 üzenetére

Avagy miért éri meg bármilyen nem-TN... Emberek (csak hasra) 95%-ának nem éri meg. A maradéknak, aki érzékenyebb, egyszerűen kellemesebb ránézni. Nálam mikor gépre költök, az elsődleges szempontok a monitor és zajszint (és egér és a billentyűzet). Mert egész nap ez a szart ütöm... ezek azok, amik ténylegesen emelik a korfontérzetemet. A színhűség engem pl. annyira nem érdekel. Eleve én általában hidegebben szeretem a színeket, mint az sRGB, kiadványokat meg nem csinálok.

A tesztek kapcsán... néha beléjük nézek, és általában belefutok olyan bakikba hamar, amikből világos, hogy nem igazán ez a területe annak aki csinálta. Nyilván van jobb dolga is, más az érdeklődési köre, stb. Ezek a tesztek leginkább arra jók, hogy megtudhatsz adott típusról néhány információmorzsát, amiket a gyártó nem köt az orrodra. Segít dönteni. Ezen felül nem kell ezeket komolyan venni.

Új hozzászólás Aktív témák