- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
neilszab #195 üzenetére
Ugyan a webszerver teszt messze van a játéktól... de valamit azért mégis elárul. Az FX nem feltétlen a kiszolgáló feladatokban a legjobb...
Szerintem i7 a nyerő nektek. Meg ahogy a kolléga mondja kell sok ram is mellé (32G+)... meg én még SSD/raid-en is gondolkodnék.
Nem olcsó, de pár évig utána csak elég. -
válasz
neilszab #195 üzenetére
Saját magadnak válaszoltál: a megjelenő új játék generáció igényeit még nem ismerjük
Mennyi rá a keret? Ha végtelen, akkor egy i7 a nyerő, de mondom, könnyen lehet az, hogy egy i7 is elhasal akár már 10 szállal is, mert lehet kevés lesz a mem sávszélesség. Akkor pedig fölöslegesen vettél drága procit, elég lett volna alá mondjuk egy A8 is.
Nehéz kérdés.
-
válasz
neilszab #171 üzenetére
A minél több mag alapelv mindig hasznos, akkor is, ha sokkal több a szál, mint a cpu. Ha egy c2d-n elmegy 3 szerver, akkor egy 8350-en mai procin elmegy kábé 10-15, egy 4770-en meg kábé 15-20. Persze csak ha kap megfelelő mennyiségű ÉS sebességű memóriát. Mert könnyen lehet, hogy végül kiderül, hogy a memória sávszélessége lesz a szűk keresztmetszet, legyen mögötte bármekkora számítási teljesítmény.
-
válasz
neilszab #171 üzenetére
Az az érzésem, hogy esetedben az is fontos lehet, hogy melyik prociban hatékonyabb a feladatütemező. Ezt majd a hozzáértőbbek megmondják.
Én hajlok az Intel felé, mert ilyen esetben (amikor több szál, mint mag), lehet, hogy az egy szálú teljesítmény jobban előtérbe kerül. -
neilszab
őstag
válasz
neilszab #143 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek!
A gép dedikált játék szervereket futtatna (tehát graf nélkül) és az lenne a lényeg, ha adott esetben több szerver fut, mint ahány mag van, akkor is a legkevesebb eséllyel döccenjenek meg a szerverek.
Ehhez nem tudom melyik típusú architektúra a legmegfelelőbb, nem tudom, hogy az i5 boldogul-e el jobban 12 db párhuzamosan futó szállal, vagy az FX-8350... tehát amikor a külön magok elfogynak és 1 magon kell osztozni két párhuzamos folyamatnak.
Természetesen az ár/érték arány is fontos, nem költenék rá el egy vagyont, ha nem feltétlenül szükséges.
A fogyasztás nem akkor a szempont, mivel a gép komolyan terhelve csak az esti órákban lenne, a nap túlnyomó részében üresjáratban menne, ott meg nincs akkora különbség a fogyasztásban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Garanciális (2027.10.08) AMD 7700 processzor Jegelve: torok.adam11
- Intel Core i9-13900K 24-Core 4.3GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.80 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 256GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- Apple iPhone 8 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest