- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Magisk
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kinek a pap... nekem az az önszívatás, ha ilyen hülyeség miatt nekiállnék újrahúzni a windowst. nem maga a rendszer a fájdalmas, hanem az összes app.
(#295) atti_2010:
Az I3 harmatgyenge egy FX 6300 mellett
huhhh, ez nagyon költőire sikerült...az hogy 1 szálon erősebb kompenzálható azzal hogy az FX jóval nagyobb frekvencián működik
erős a gyanúm, hogy már egy 3220 IPC-előnye is több, mint a 6300 frekvencia-előnye...de ha az új játékokat vesszük szinte mindegyikben nagyon le fog maradni az I3
ez meg ugye mérés nélkül csak üres frázis. ráadásul a tesztben a GRID 2 mérés pl. nem ezt mutatta, pedig az komálja a sok magot.ettől függetlenül az fx6300 egy teljesen jó processzor - csak éppen nem véletlen van hasonló áron, mint a 3220. és vszleg lesz olyan játék, amiben az AMD sokkal gyorsabb lesz - azt viszont kétlem, hogy ez lenne a többség.
-
neilszab
őstag
Köszönöm.
A gond az, hogy a megjelenő új játék generáció igényeit még nem ismerjük, így kell tartaléknak lennie a gépben a jövőre nézve is. Szóval akkor azt mondjátok, hogy erre a célra egyértelműen inkább az FX, mint az i5? De gondolom az i7 még jobb lenne, vagy az se biztos?
-
neilszab
őstag
Nem jársz messze, jelenleg Race07, GT Legends, GTR2, netKar és rFactor2 dedikált szervereket futtatunk egy Core 2 Duo-val, ezek terhelés alatt közepesen számítás igényes programok és 2-3 db 20-30 fős szerverrel a jelenlegi gép még elboldogul, de több már necces.
Szeretnénk felkészülni a jövőre és olyanra cserélni ami a következő 3-4-5 évben megjelenő címek esetén is biztonsággal kiszolgál minket, de a "minél több mag, annál jobb" alapelv csak addig ok, amíg több a mag mint a futó folyamat, de a kérdés az, hogy utána mi van?
-
Szerintem az a legfőbb gond, hogy nem tudjuk, milyen programot akar futtatni és szegény kolléga ezért beszélt "baromságot".
Általánosságban igaz, hogy többszálú teljesítményben az FX elég jó, de ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy többször 1 szál esetében is igaz.
Egy szálon az Intel jobb, tehát ez alapján minél több magos Intel kellene, viszont a HT-n futtatott szál már nem biztos, hogy elég jó lesz.
Sok függ attól, hogy az adott program hogyan használja ki a különböző procikat. -
Értem én, de ez kevés... otthonra 12 magos procit nem tud venni szerintem.
Ha kevesebb akkor meg mindenképp lesz overhead.
Ott viszont már nem mindegy hogy melyik a fontosabb, az hogy egy egy szál hamar lefusson és átadja a helyét a másiknak (adott magon), vagy az hogy egyszerre több mag legyen.Mert elsőre lehet jobb egy intel 4-6 magos, másodikra meg egy AMD "8" magos... főleg ha integer a feladat.
Mondjuk valószínű egy i7-el jár mindenképp jól... utána meg már csak az a kerdés mennyi pénze van. 4 vagy 6 magos procit tud venni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel I5-8600K / Beszámítás OK!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest