- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Asus Zenfone 8 - komplett kompakt
- Apple Watch
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ez azért nagyban függ a szoftverkörnyezettől. Nekem például visszalépés lenne az i7-4770, az i7-930- után, mert a progi, amit használok a memóriára és azon belül is elsősorban a sávszélességre épít. A háromcsatornás memvezérlő nekem nagy előny. Persze ennek semmi köze a proci számítási teljesítményéhez, de manapság már nem csak ez határozza meg egy proci teljesítményét. Sok dolog függ attól, hogy az adott program hogyan használja ki a hardver képességeit.
Természetesen lehet felvázolni általános irányelveket, de ez nem igaz minden esetre. -
d@minator
addikt
Azt írja a tesztelő mindegy csak 4 magos legyen akár AMD. Ebben a mp tesztben elég sok AMD a 4 magja ellenére rosszabbul szerepel az i3-nál. Az viszont igaz, hogy újabb procik 4 magja több fps-t ad multiban vagy lebutított grafikán. Ennek ellenére nem kell alábecsülni az i3-mat nem véletlenül nem adták ki végül belőle a K változatot. Én inkább az árát sokallom. Lehetne olcsóbb is.
-
ricshard444
veterán
Hát én sokat foglalkoztam ezzel a HT témával és végül azt kell mondanom, hogy:
Ha ront is nem releváns értéket (56 vs 54 átlag), de ha javít, akkor számottevően javít, BF3 Multi teszt, 5 Map:Most így kevésnek tűnhet a 10%, de ez már egy olyan érték amire lehet mondani, hogy igen, ez kiemelkedő teljesítmény a HT OFF-hoz képest.
2 magnál meg a HT szerintem szinte csak segíteni tud, hiszen sok olyan program van ami 4 szálat igényel. 4+4 szálnál ez komplikáltabb.
-
Meglepne, ha tudnál olyan tesztet mutatni, ahol az i3-mal a HT rontja a sebességet, mert ez a probléma az i7nél jön elő, ha előjön - a linkeld teszt is i7es, ráadásul Nehalem.
Egyéb kérdés? Igen, miért kell megszállottan olyasmit bizonygatni, amire egyetlen darab bizonyítékot nem tudsz mutatni, és ha már egyszer belinkeltél egy fals tesztet, akkor miért kell még nagyobb marhaságokat állítani ahelyett, hogy elismerned, hogy mellényúltál.
-
kalap12
tag
Amit küldtél testet, egyszerűen döbbentő és tökéletes válasz, a core i3 SEHOL nincs még a crisys 2-ben is nem hogy a 3-ban, legalúl kullog, sokkal de sokkal kevesebb fps-el, az fx 6300 odaver neki nagyon, i5 alatt van kicsivel, tehát a több gyengébb szál és a több mag fontosabb, marad az fx 6300 best of básárlás!! core i3 76 fps, fx 6300 11 fps!!
-
-
kalap12
tag
...mert érted, az itt felsorolt cpu-k közül a mindenki számára megvehető/elérhető proci a core i3 és az fx 6300, a tesztek szerint gyorsabb az fx 6300, DE a játékok vajon kihasználják e...mert a jó öreg core i3 alatt megy minden ha egy 650 vagy 660 vagy akár 670-es vga-t rakunk mellé, DE az fx 6300 olcsóbb és több magos és több szálas DE többet is fogyaszt! Tehát, te azt mondod hogy fx 6300 mindenképpen ha játszani is akarok a géppel mostani vagy jövőben levő játékokkal? + kösz mindenkinek, de nem akarom húzni, alapból az fx 6300 gyorsabb a tesztek szerint, kérdés mondom hogy a játékoknak ez a jobb vagy a core i3 egy "átlag" vga alatt!
-
Elmör
őstag
Értem mit írsz, lehet én vagyok csak berögzött, de az is tuti, hogy én "oda még egyszer nem megyek zabálni ahol romlott volt a kaja" ahogy szolgáltatót (bármilyen téren) is szó nélkül váltok ha nem tetszik, nem panaszkodok, csak többet nem megyek oda vagy pl. Leadtek terméket sem veszek többet amióta tönkrement egy tuning nélküli 8800GTXem és az egyetlen VGAm ami behalt ez volt, persze a legdrágább is.
Az nVidia driverekkel akkor volt gondom egyedül amikor beta-t raktam fel, aztán megtanultam, hogy csakis WHQL-t rakok fel és úgyis le vagyok maradva már egy ideje a játékoknál, nem kell rögtön nekem a legfrissebb driver, elvagyok akár fél évet is eggyel, csak az éppen aktuális 3 játék menjen normálisan textúrahibák nélkül.
Abban igazad van, hogy nem mai kártya volt, de nem is olyan régi, Sapphire 6850-es volt Win7 alatt és talán 5 játék volt fent amiből kettő nem igazán vagy csak textúra hibákkal indult el, driver csere után elindultak, de akkor meg egy másikkal volt gond. Átváltott 560GTX Ti-re a barátom, azóta nincs ilyen gondja és az is igaz, hogy mindketten megerősítjük, hogy az ATinak szebb egy picivel a képe (ha épp működik).
-
és @schawo:
az AMD-t kellene megkérdezni, hogyan csinálja. catalyst 13.4-et használok. a zero core egyáltalán nem működik. 10 indulásból egyszer a catalyst control center az egyik windows-os dll betöltésekor elhasal, és utána restartig kissé kiszámíthatatlanul viselkedik. a Braid című játék, ami egy 2D-s logikai platformer, helyenként akad. a Hitman Absolution bármilyen beállítás mellett akadozni kezd egy idő után. utóbbi kettő jelenség amúgy ugyanezen cég A10-5800-as APU-jával, amiben ugye előző generációs Radeon van, nem jelentkezik. soroljam még? egyik sem drámai, de a hibátlantól azért igen messze áll.
-
Milka 78
nagyúr
Látom nem látod a lényeget
Fent már megállapították,hogy 7870 CF/660 SLI-t is repít a gyí3!
B@zi érdekes,hogy a 4450mhzs Ivy i5 efogy a BF3 Multi 64 rombolós csatában az agyig húzott 7870 Black CF alatt,de az x4(ami már a 6870cf hez is kevés volt sok esetben,pedig 3840mhz-n küldtem) és a gyi3 az igen...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Óra topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Építő/felújító topik
- Új, belépő szintű Radeont kapnak az OEM-ek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 7600 / 32GB DDR4 / 1TB M.2 SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest