- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imi1981
veterán
Hivatalos nyitással próbálkoztam(a rövidebb verzióval ) és már csak a nyitás lett volna vissza a SE Bootloader_Unlocking_Relocking programmal, de ahoz fastbootba kellett volna rakni a telót és itt akadtam el mert egyszerűen nem indul a fastbootba.
Ja amúgy azt se tudom hol a testpont !Ha a matrica alatt akkor szerintem nem lett piszkálva mert nagyon ép,és szerintem még gyárilag ragasztott .
-
Sanyi9889
csendes tag
-
Sanyi9889
csendes tag
Sikerült végre kinyitnom a bootloadert egy ingyenes programmal,(XDA rom hub)aminek be kellett írni a Sony által e mailbe-n elküldött nyitókódot,simán bekapcsolt teló melett.Újraindult a telefon,a gép kiírta hogy adb eszköz telepítve.A bootloader unlock allowed-nél továbbra is jesz van,de viszont ha a hangerő fel gombot nyomva dugom rá a gépre akkor már van működő fastbbot-om is.(Led kéken folyamatosan világít)Most már végre feltudom tenni a cm10-et,mivel nyitva a loader,a flashtool is kiírja hogy Device connected fastboot mode.
-
Digojr
csendes tag
Elindítás után megnyomom a Patch SEMCBoot gombot.
Utána a Testpoint REDY-t.
Összekötöm a tesztpontot és a simkártyatartó külső fémtartóját egy rézdróttal.
Majd rádugom az usb-s kábelt.
Kiírja: PROCESSING...
REMOVE TESTPOINT NOW,THEN PRESS "READY"
Ekkor megszüntetem a tesztpont összeköttetését.
Majd megnyomom a Testpoint READY gombot.És ekkor írja ki: START NAK: 03000A
Próbáltam úgy is hogy az akksi bent volt,és nélküle is.
És a bekapcs gomb megnyomásával is. -
makesz89
csendes tag
Nem tom sajna, mert nem a helyszínen lett függeetlenítve, a teló!
Igazából a probléma az h. a CWM-mel lementettem a gyári rom-t, mivel kezdő vagyok SE-ben ezért gondoltam ha van CWM meg root akkor ugyanúgy mint a Huaweinél már lehet kernelt is cserélni csak olyan custom rom-ot kell felhúznom. Ez ugye SE-nél BL nyitás nélkül nem megy.
A jelenség a következő: CWM full wipe utana restore.... lemegy a folyamat... majd sony felirat a végtelenségig... ezt játszotta eddig minden rommal még azzal is amit backupoltam.SUS-sal meg helyre tudom hozni...
Most akkor ha az S1toolban a LV: "rxxx" akkor mégsem nyitott a BL?
Mert még a leírásban ez volt!
-
Sanyi9889
csendes tag
A tesztpontot használtam a bootloader nyitáshoz pont úgy ahogyan te is leírtad a bootloader nyitási procedúrát.Hiszen tesztpont nélkül pl omniussal nem is lehet.Most még van kreditem az omniushoz,nekiállok majd azal kinyitni,hátha lenne működő fastboot-om is,és akkor már fel lehetne tenni a telóra a CM 10 Jelly Bean custom romot.Jó kis teló ez az xperia mini,nagy kár hogy a Sony nem adta ki hozzá a Jelly Bean-t hivatalosan ehez a tipushoz amit pl OTA-val vagy flashtool-al is lehetne feltenni.Pedig a telefon hardverben még elbírná úgy is.
-
Sanyi9889
csendes tag
Wotannal windows 7 ultimate 32 bit alatt csináltam a függetlenítést,ez a rendszer van nekem a gépen,a wotan oldaláról a program mellé letölthető drivert használtam,nem volt vele baj.Rádugtam a telót flash módban a gépre,hangerő gomb le+usb rádug,led zölden világít,el is kezdte csinálni,végigment a folyamatjelző majd kiírta hogy elkészült és lehúzhatom a telefont.Bekapcsoltam,majd érdekes dolgok történtek,gondolok itt pl olyanra hogy a telefon innentől kezdve minden simre azt írta hogy nincs sim kártya és megszűnt létezni a flash mód és a 3G netkapcsolat is.De ez most már megjavult,mert az omniusszal csináltam egy S1 boot repairt testpointtal és az visszazárta a bootloadert és helyrejött a telefon.Úgyhogy most jó,csak zárva van a bootloadere,az OTA -s frissítés is működik.
-
Sanyi9889
csendes tag
Volt egyébként creditem,kredit nélkül bele sem fognék.Visszazártam a telefonon a bootloadert,így már működik rendesen,a wifis frissítés és a többi flash,stb is jó.Viszont az omniushoz is van creditem,de valamiért nem tudja kinyitni rendesen a bootloadert,fastboot nincs nekem sem ,ahogyan itt még jópár embernek.A telefon fügegtlen,t-s függő volt.
-
petya1495
tag
Szóval akkor ha én így kifüggetleníteném, aminek azért örülnék ha leirná valaki, akkor kitudom nyitni a bootloadert és tu7dok kernelt cserélni?olyat is olvastam hogy recoveryből is tudok valamilyen kernelt felrakni...és amit előzőleg írtál, hogy külsőleg nem látszik a telómon ez akkor miért nem csinálnák garisan, ha nem veszik észre, mert általában elég felületesek a t-mobilos szervizesek.
-
zopet
tag
Heló, itt olvasgatok éppen...
Érdekelne engem is a dolog...
Már egyszer beszéltünk róla, hogy ez vmi fizetős nyitással megoldható elvileg...
11w37 -es, Vodafonos Ray- ről lenne szó. Na most akkor: Bootloader U A : NO
... Akkor most ha kinyitod, vagy vki kinyitja, nem lesz Fastboot, de akkor minek az egész?
Mert én flashtoolal cserélgettem már a gyári kerneleket ROOT miatt. Kipróbáltam pár romot is, amik jók a gyári kernellel, amugy semmirevalók. Egy CM-ot feltennék, de ahhoz már kernel is kell, továbbá felhúznám a procit, de ahoz is kell. Tehát a nyitott bootloaderrel /FASZtbút nélkül/ fel lehet tenni kernelt, vagy nem?
De most azt olvasom hogy ez a fastboot is kell a kernel cseréhez... akkor most hogy is van ez? nem lehet máshogy felrakni azt a K*rva kernelt? Vagy mit kezdjek ezzel a rohadt telefonnal?
Ja és akkor most lehet fastbootom is meg nyitott bootloaderem is ezene a telefonon valahogy, mert az érdekelne... -
snapdragon
tag
hát ha a fastboot-ot érted az alatt ,hogy playnél kereső gomb+ power majd az usb-t rádugom és kéken világít a led,az nincs
ha nyitva a bootloader akkor még kell valamit csinálni hogy legyen fastboot,vagy már ez a nyitott bootloader tartalmazná?
eszem eldobom már ettől a telefontólennyit még nem szívtam még,pedig ez már messze nem az első rootolásom illetve custom rom felrakás,de ha nem megy marad a gyári 2.3.4-en nem akarom kisérteni a kisérteni valót.
-
Csabesz666
aktív tag
Hálózat függő teló révén unlockolni akartam, ezen az oldalon http://unlockathome.com/unlock-SonyEricsson fel is töltöttem, a kreditet, 15 euro volt, majd lépésről lépésre követtem az utasításokat, egy szoftvert kellett letölteni Testpontot kellett érinteni, a szoftver hibát írt ki, és amikor ujból be akartam volna kapcsolni, a telót, se hang se kép
-
Peterson_
addikt
Azért a komolyabb alkotások megröccennek rajta.
Azért a garancia mindenesetre többet ér.
De a vékony hegyes tűs megoldás nem játszik?
Eddigi tapasztalataim szerint visszazárás után kizárt, hogy azt észre vegyék egy T-szervizben.
Rettentő felületesek.
Amúgy egy szaki ismerősöm mondta, hogy a 32GB-os microSDHC-nél lesznek is szaggatások, bármit csinálok. -
Ian_x
csendes tag
nem azt mondtam, h Te ajánlottad a TA visszaírást...
hanem azt, h felajánlottad h megcsinálhatom a nyitást magam
nem bűnbaknak jelöltelek, nem hibáztatok én senkit
és valóban ha nincs flashmode, semmit sem lehet csinálni
a testpoint érintéses módszer működik
van 5let, hogy evvel tudok-e bármit kezdeni? -
theo_76
aktív tag
Nem tudom... én abban hitben éltem, hogy ez a topic a bootloader nyitásról szól, és erre irányult az eredeti kérdésem is. Egyébként 11W44 ahogy írtam. De ez részlet kérdés.
Nem teszek meg mindent? Gyakorlatilag egyet nem tettem még meg, hogy nem adtam el. Ennyi. Megoldást kerestem volna itt, mert komolyan vettem a topic címét, hogy tényleg arról van szó. Feltettél pár kérdést, amire válaszoltam, majd hozzátettem egy megjegyzést. Ha ez tényleg nem ide tartozik, amit akartam, akkor én kérek elnézést.
-
theo_76
aktív tag
"Ja hogy könnyebben tönkretedd a telefonod, húzd a procit" lehet én maradtam le, de nem emlékszek rá, hogy ilyet írtam volna.
A lényeg, hogy amennyire utána jártam, custom kernellel jobban működik a telefon, gyorsabban reagál, és nem a húzás miatt, hanem jobban van optimalizálva a kernel. Ennyi.
Nem igazán értem a kirohanásod. Az inkvizitor módszert pedig arra értettem, hogy én sem küldök kórházba azért valakit, ha valami nem tetszik amit csinál, és ráadásul nekem semmi károm nincs belőle.
Épp elég hogy elveszik a garancia, és ha bármi gond van, akkor pénzes javítás.
Ez nem biztonság már, hanem megtorlás.
-
-
theo_76
aktív tag
A csere még csak működne, ha lenne olyan ismerősöm akinek ilyen telefonja van... Az eladás, és új vétele már gázosabb, mivel előfizetéses a telefon, Max kártyásba tudnék venni, (bár ezt már kivonták a T-Mobile-nál), ott meg olyan árban, hogy nem éri meg azt a különbözetet.
-
theo_76
aktív tag
Szerencsére semmit... Viszont a gari ugrott a semmiért. Egyébként az a vicces, hogy 6000Ft-ot akartak kérni a bootloader nyitásért... Én emailben kértem 2 hónappal ezelőtt árajánlatot, (elírtam rendesen a telefon adatait, kiadását) nekem 8000-et mondtak. Úgytudom, hogy szervízben lehet nyitni... csak hát kéne egy olyan GSM szervíz, aki ért is a telefonokhoz, és nem csak a nevében van benne.
-
sdd2
veterán
Pedig ahogy mondtad én két emberrel kipróbáltattam, kettőből kettő T-s volt és nem volt jó. Na majd meglátjuk ha Mr X-nek lesz Fastboot akkor tényleg nincs letiltva a T-nél sem a fastboot. Na de majd ha ráérsz majd akkor PÜ-ben megbeszéljük mégegyszer és akkor továbbítom a két embernek és ha mégis menne akkor megy a cikkbe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged