Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Telekom mobilszolgáltatások
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomWexX
addikt
válasz
Mandarinn #1399 üzenetére
Én hétfőn rendeltem egy kék 128gb-os Mi9et a xiaomishop.hu-tól. Véleményem szerint nagyon korrekt és megbízható cég, többször vásároltam már tőlük.
De ott van még az alza is, bár velük nincs tapasztalatom.
Jut eszembe, itt szabad reklámozni/ajánlani üzleteket? 🙈[ Szerkesztve ]
-
Mandarinn
senior tag
Sziasztok, szeretnék egy MI 9-et venni, de már nem akarom kivárni a hivatalos Xiaomi.hu-s startot. Vártam eleget.... Hol érdemes venni szerintetek? Nem nagyon ismerem ezeket a mobilboltokat. Nem árt ha jó áron van és megbízható a bolt
-
Astery
senior tag
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
racskobalazs #1385 üzenetére
Nálam ilyen probléma nincsen, pedig állandóan zsebben hordom.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ahhhaaa... Kösz a választ, akkor nem egyedüli a problémám. De nálam most újra működik a gmail (ami jelez) és az aqua mail is (ami nem), így egyszerre viszont tök jó
. De van itt a családban annyi telefon már, hogy néha azt sem tudjuk melyik ki é már.. Nekem S10+ is van. Feleségemnek is van egy Mi 9 meg egy xs, plusz mind a három (kis)lányomnak. ipohe 6-5s-4 így sorban.
De a 4 még ma is villám, ha azon email jön, az az első ami jelez és mindig, és visszafele sorban pont így alakul a mail sorrend jelzése is, vagyis a Mi 9 az utolsó, nem jelentős időintervallum ez (5-15 sec közötti kb), de franc sem érti, hogy a három droid telefon miért utoljára szinkronizál ...és mindig.És melyik lett a befutó?
[ Szerkesztve ]
-
Astery
senior tag
-
tasakos
tag
Sziasztok! Csatlakozok nemsokára a táborhoz egy kék 64gb-os példánnyal. Minőségi üvegfóliát (Nillkin lenne a legjobb) esetleg valaki tud hozzá? Nem akarok külföldről rendelni, mert az több hét is lehet. Köszönöm a segítséget!
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
racskobalazs #1385 üzenetére
Elvileg zseb mód(okos mód) lenne a neve, eddig összes Mi telefonban volt, itt valamiért kimaradt.
Én ezt megoldottam úgy, hogy nem a lábam felé néz a képernyő, hanem előre.
-
racskobalazs
senior tag
Szia!
Ilyen problémám nekem is van. Samsungon volt olyan opció, hogy megtiltotta a képernyő bekapcsolását, ha a közelség szenzor jelzett. Nem tudom, hogy itt is van-e.
Nagyon pörög most ez a Topic
Reptében is el lehet vele kapni egy helikoptert.
Akár közelről is.
Jó kép lett a viharról.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Tegnapi frissítés betett nálam a gmail-nek megint, késve szinkronizál, vagy egyáltalán nem, de ugye ezzel nem lenne gond, mert ott van az aqua mail pro, de hiába állítom be nem ad hangot, pedig az jelez azonnal. omg mi a lófütty van itt nálam :-D ?
-------------
szerk:
A gmail-t letiltottam (aqua így sem jelez hanggal) , majd frissítések eltávolítása, majd újból vissza minden. Remélem megjavul.
Komolyan nem vágom, hogy mi kavar itt be nálam a mail szinkronnal. Mert a múltkor írt, wifi hálózat váltás, ezek szerint ne probléma. -
kano
nagyúr
válasz
adamfriday #1380 üzenetére
Azért ettől nem dől össze a világ.
-
szana8
tag
Sziasztok,
Nekem olyan problémám van a telóval, hogy néha a zsebemben átvált kamerára ilyenkor szokott képet is lőni, vagy a zseblámpa funkció kapcsol be. Gondolom úgy érzékeli mintha jobbra vagy balra húznám az ujjam. Illetve egy párszor már kaptam egy túl sokszor próbálkoztam a feloldással és fél percre letiltotta a próbálkozást üzenetet is. Valami beállítás van amivel az ilyen fake touch-okat ki tudja szűrni a teló?
Köszönöm,
Üdv -
Sanyesz.
őstag
válasz
adamfriday #1373 üzenetére
Ez nem teljes értékű frissítés, csak kisebb javítások stb.
-
kano
nagyúr
válasz
adamfriday #1373 üzenetére
A HTC U11-en júniusi. Csak tavaly júniusi.
-
Sanyesz.
őstag
Jött egy frissítés.
10.2.26.0[ Szerkesztve ]
-
Vityahun
tag
Felkerült a Nillkin üveg + ideiglenesen egy IMAK tokot is beszereztem.
Ujjlenyomatok most is jók, de felvettem megint.Este kezdem a költözést
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Aha, ez kell nekem, ez teljesen el/lefedi.
-
Gomez1984
aktív tag
Jött valami frissítés globál stabilra
10.2.26.0
Nem írtak semmit a noteszbe hogy mi változott. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Erre még nem tudok válaszolni, 1 hete vettem a telefonokat.
--------------Viszont itt rakott már fel valaki olyan üvegfóliát, ami frankón kiér a széléig és az amoled képminőséget sem cseszi el? Épp az előbb próbáltam rá flexible 9h nano minden extrával felvértezett és nevezetű TG-t, de fel sem raktam. Kb ha pont középre teszem, akkor a szélein marad 2-3 mm, amit nem fed le. Szóval rendeltem kettőt, hátha az egyik elcseszem, de így ment 6 ezer a levesbe, mert ezt fel nem rakom.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Mazda6_2.0D #1340 üzenetére
Én ilyen esetben oldom az órával, csak egy suhintás.
-
petipetya
nagyúr
válasz
Mazda6_2.0D #1340 üzenetére
A dupla koppos ébresztéssel párosítva bitang gyors az arcalapú feloldás, és az előlapi kamera betekintési szöge is elég nagy a folyamat során.
-
Mazda6_2.0D
tag
válasz
ricsi0307 #1302 üzenetére
En is ezt tapasztalom sajnos. S7rol valtottam erre, nem bantam meg, de az s7 ujjlenyimaterzekelojehez kepest ez egy nagy nulla. Ott nem szamitott higy koszos vagy vizes a kezem, azonnal nyitotta, itt meg osszevissza kell tapicskolni. Lassan mar azon gondolkodom, hogy kiprobalom azt az arcalapu feloldast, csak nem tudom sotetven higy mukodik, vagy maradok a mintarajzolgatos feloldasnal, mert meg az is gyorsabb :)
-
Sordoran
addikt
válasz
ricsi0307 #1337 üzenetére
Én is így állok hozzá, szimpla hétköznapokon ráérős, elég ha 5W-al feltölti pár óra alatt (bár ha már 10W-os töltőt vennem illene ezt tudnia), ha pedig sietni kell akkor majd a 27W-os vezetékes töltés ott lesz. Ami viszont nagyon megéri (szerintem) az a korábban is említett power bank. 20W-al tölt vezetéken, és 10W-al vezeték nélkül. (bár utóbbinál melegszik kissé mindkét eszköz, így nem is csoda hogy 20W-nál már ventilátor is van a padban) Így egy hosszú kiránduláson egy kényelmes ebéd alatt feltölthetünk 3 telefont is egyszerre akár.
[ Szerkesztve ]
-
ricsi0307
senior tag
válasz
Sanyesz. #1336 üzenetére
Persze, engem ez izgatott jobban, hogy a 27W mit jelent a valóságban. A töltő pad a 20W-tal szintén király dolog de azt este lefekvéskor használom, így nem számít annyira milyen gyors, míg a kábelest ilyen "minnél hamarabb amennyit csak lehet" opcióként veszek igénybe
[ Szerkesztve ]
-
ricsi0307
senior tag
Egy gyors teszt a Baseus töltőről. 50-ről 60%-ra 5 perc volt 60-ról 70-re szintén aztán 70-ről 90-re pedig 14 perc. Tehát 50-ről 90%-ra 24 perc alatt pumpálta. A telefon langyos volt, maga a töltőfej meg a kábelek pedig nagyon minőségiek, simán hozza a Ugreen szintet vagy még meg is ugorja.
[ Szerkesztve ]
-
Sanyesz.
őstag
válasz
Sordoran #1331 üzenetére
Nekünk sikerült kiválasztani azt a modellt, ami nem tud.
Nekem is vitorláznak errefelé két darab félméteres QC4 kompatibilis "TypeC-2-TypeC" kábellel, de azt autóba szánom. Ma jött ez a "csodatöltő", de ezek után már csak nyugtával dícsérem a napot.[ Szerkesztve ]
-
lareku
csendes tag
válasz
racskobalazs #1324 üzenetére
32 mp
-
Sordoran
addikt
Egyes vezeték nélküli töltők nem tudnak 5W-nál többet adni a Mi 9-nek. A Xiaomi saját vezeték nélküli padja és autós töltője tud 20W-ot, a power bankja 10W-ot. 27W csak vezetékesen érhető el megfelelő töltővel. Nekem még úton van a type-c - type-c kábelem amivel ez elérhető. Amint megjön beszámolok róla. (adapterem van hozzá, de type-a - type-c kábelen csak 20W a maximum)
[ Szerkesztve ]
-
Sordoran
addikt
válasz
Sanyesz. #1326 üzenetére
A pad nem tud csak 5V és 9V-ot, utóbbinál pedig 1,67A-el (bemenet) kijönne a 10W. Amíg nem rakod rá készüléket addig nem is látni kijelzőn semmit a feszültségen kívül, utána korlátozza be 5W-ra. Viszont hogy miért, az rejtély. A gyártó nem válaszolt még, a hazai üzlet ahol vettem írta, hogy ők tesztelték iPhone XS-el amivel 7,5W ment, és P30-al kijött a 10W. Valamint panasz se jött eddig a termékre, így csak a Mi 9-et érintheti.
-
Sordoran
addikt
válasz
Sanyesz. #1323 üzenetére
A töltő tud többet más telefonnal, a telefon tud többet más töltővel. Érthetetlen itt mi csúszik félre, és ez vajon szoftveresen javítható-e esetleg. És ugye nem csak ez az egy töltő nem kompatibilis megfelelően a telefonnal, így itt bizony a Xiaomi oldalán csúszott valami félre, és tényleg remélem, hogy csak valami szoftveres korlátozás.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Én, bal-jobb hüvelyk és mutató ujjaimról csináltam minden telefonom mintát, mivel ezekkel használom a leggyakrabban, ha ki kell nyitni. Nyilván ennyi mintát készíteni több dőlésszögben is már kihívás a készüléknek is, de 10-ből nyolcszor ezzel a 4 (féle) ujjammal mindig kinyitja. Lassabban, mint a hátlapon lévő huawei-nek, mert azt mire felemelem már az asztal fogad, de ez is elég jó. Ha gyorsítanak ezen, akkor akár kiváló is lehet ez a része (is).
-
fisi
senior tag
válasz
ricsi0307 #1302 üzenetére
Hát igen. Nem értik hogy munkás ember nem mindig tiszta kézzel nyúl hozzá.. Amúgy a jobb hüvelyk ujjam valóban szárazabb mint a másik azzal szokott legtöbb baj lenni.
Persze azért mérgelődök mert a tesztekben meg egekig magasztalták az ujjlenyomat olvasót én meg hittem nekik. Na mindegy.. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Bigemperor #1316 üzenetére
Szerintem a closed loop motor miatt maradt ki. [link]
Valószínűleg beáldozták a gyorsabb fókuszálást az OIS oltárán.
Ezért gyanítom, hogy Mix4-nél már ez nem lesz kérdés. Remélem ott nem lesz már slider, hanem a kijelzőbe rakott kamera, és akkor mehet bele a (legalább) 4000mAh akksi is.
[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
válasz
Bigemperor #1312 üzenetére
Elvileg MI9s szokott lenni Xiaomiéknál és nem T, de majd meglátjuk. Lehet, hogy a következő a MIX4 lesz.
-
Bigemperor
senior tag
A mi 9t-n sem lesz optikai stabilizátor gondolom, mert nem láttam erről semmi infót?
Értem, de T-t írnak több helyen, azt nem tudom honnan szedik.
[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
válasz
ricsi0307 #1308 üzenetére
Nyilván, de még egyszer mondom, hogy más technológia a kettő!
Atomgeszi
Áááá, kell a rossebnek a Huawei zárt rendszere (egyszer már megszívtam a HTC-vel, nem kérek többet belőle).
Sajnos nem hiszem, hogy ezzel lehet valamit kezdeni szoftveresen. Ez EIS vs OIS dolog (ugyan ez volt OP5 esetén is, de mondjuk itt sokkal jobb a helyzet, mert ott éles képeket sem lehetett csinálni anno a telefonnal). OP-nél még a festményszerű zajszűrés is gyalázatos volt.[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
válasz
Atomgeszi #1305 üzenetére
Ok, de nem ott van a fókusz sem. Nézd meg pl. a ládákat (az MI9-nél nem is látni, hogy azok ládák) vagy a kép bal oldalán a valamilyen sütőre (műanyag hordó felett), vagy a gázpalackra zoomolj rá (ott látszik, hogy mennyire zajos a MI9 és mennyire nem az U11). Ejjjjjj, ha lenne benne aminek kellene...
ricsi0307
De az egyik HW-s ujjlenyomat olvasó a másik meg optikai. Nyilván gyorsabb a HW-s. Nem is lehet ezeket összesaonlítani sebességre.[ Szerkesztve ]
-
ricsi0307
senior tag
-
kano
nagyúr
válasz
Atomgeszi #1301 üzenetére
Az a helyzet, ha megnézed, hogy a Mi9 képe sokkal zajosabb és sötétebb is, mint az U11-é (és ez egy 2 éves modell). És ez pont az OIS hiánya miatt van, mert normál fényben még talán szebbek is a képei az U11-nél.
De ezen a 2 képen nagyon látszik, hogy mi hiányzik innen.
Nem marad meg, viszem vissza. -
ricsi0307
senior tag
válasz
Atomgeszi #1292 üzenetére
Ezzel nem tudok egyet érteni. Én úgy fogalmaznék, hogy sokkal érzékenyebb a környezeti hatásokra mint a hagyományos. Egy átlagos embernek átlagos körülmények között jól működik, ám ha egy kicsit száraz a bőröd vagy netán kicsit koszos máris drasztikusan romlik a hatékonyság. 2 évet használtam a Oneplust ott a száraz vagy enyhén koszos kéz semmi romlást nem jelentett csak a nedves vagy olajos ujjbegy, itt viszont ha kicsit szárazabb a kezem már csak ilyen 3. próbálkozásra enged be ami az eleve lassabb működést tekintve valóban bosszantó tud lenni. Aki ezeket nem tapasztalja az világos hogy így érvel, de ha más nem, enyhén lisztes ujjal próbáld meg feloldani és rájössz miről beszélek
Más: Megjött a Baseus töltőfej meg a Type-C - Type-C kábelek holnapra lesznek pontosabb adatok meg beszámoló.
[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
nagyúr
HTC világosabb valóban, viszont a fények is elmosottabbak lesznek. Nem mondom, hogy rosszabb.. Inkább más. Egyéni preferencia.
Gcam nálam csak néha jobb este, valamikor a gyári jobb.
Illetve napsütésben célszerűbb kézileg fókuszálni, és 1 tizeddel lejjebb venni a fénymérést, mert alapból (számomra) túlságosan kivilágosítja a képet.
Színeken 2 mp alatt tudsz javítani, amit mutattam priviben is.
Galéria - Szerkesztés - Automatikus kontraszt vagy pedig tájkép. Tök faszán leszedi a zajt, és a színeket is helyrerakja. A portré számomra semmit nem ér, kiszedi a színeket és kivilágosítja a képet. Portré módról szintén elmondható, hogy a fénymérést lejjebb kell húzni a csúszkán. Valamiért az amúgy is fehér bőrű kínaiak jobban szeretik, ha még fehérebbnek tűnnek a képeken. De ez minden kínai modellnél észrevettem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma 20 wattos vezetékmentes gyorstöltést és nagyjából minden létező extrát megkapott a Mi 9-es széria, kivéve az IP védettséget. És a jack csatlakozó is lemaradt.
- Mindenkinek elérhetővé teszi a képgenerálást a Lossless Scaling
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- Mesterséges intelligencia topik
- Óra topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- További aktív témák...
- iPhone 11 Pro 256GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 97%/p4115
- iPhone 11 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4113
- iPhone SE 2020 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4112