12 GB RAM-mal is elérhető az új Xiaomi Mi 9

20 wattos vezetékmentes gyorstöltést és nagyjából minden létező extrát megkapott a Mi 9-es széria, kivéve az IP védettséget. És a jack csatlakozó is lemaradt.

A várakozásoknak megfelelően mutatkozott be a Xiaomi idei (első) csúcsmodellje, a Mi 9 viszont annyiban nem meglepetés, hogy a legtöbb lényeges paramétert már ismerjük, ráadásul ezt főként a Xioami társalapítójának és vezetőinek köszönhetjük. A Xiaomi Mi 9 alapvariánsain kívül elérhető lesz, egyelőre Kínában, egy Transparent Edition megnevezésű, áttetsző hátlappal szerelt modell is 12 GB operatív memóriával és 256 GB belső tárhellyel, ami ezen kívül minden részletében megegyezik a normál memóriakiosztással bemutatott verziókkal.


[+]

A 157,5 x 74,67 x 7,61 milliméteres és 173 grammos  Gorilla Glass 6-ba burkolt készülékekbe 6,39 hüvelykes, 1080 x 2340 pixel felbontású FHD+ Super AMOLED panel került csepp alakú kameraszigettel, HDR támogatással és Always on Display funkcióval. Az ötödik generációs optikai ujjlenyomat-olvasót szintén a panelben érdemes keresni, ahogy a fény- és közelségérzékelő szenzorokat is. Az apró bevágáson mindössze egy 20 megapixeles, f/2-es, Samsung-féle szelfikamera foglal helyet.


[+]

A Mi 9-es széria áttetsző kiadása az első tömeggyártásba kerülő készülék 12 GB operatív memóriával, egyébként pedig a leggyorsabb vezetékmentes töltést kínáló készülékek úgy általában. Az egységesen 3300 mAh-s akkumulátorok 20 wattos vezetékmentes töltést tudnak felfogni, amit a Huawei megoldásához hasonlóan a TÜV Rheinland hitelesített. A készülékekhez kábelen a Qualcomm Quick Charge 4+ szabványnak megfelelően, 27 wattos úgynevezett Charge Turbo gyorstöltést tudnak, a dobozba viszont sztenderd 18 wattos töltőfej kerül a Type-C kábel mellé.


[+]

A hátlapi kamerarendszer csak a Xiaomi szemszögéből újdonság, a Mi 9 a gyártó első modellje három hátlapi szenzorral. A főkamera a Honor View 20-ból ismert 48 megapixeles Sony IMX586, 1/2"-os szenzorral, 0,8 mikronos szenzorpixellel, amelyet két mások képalkotó egység egészít ki. A kétszeres optikai zoomot a 12 megapixeles Samsung S5K3M5 biztosítja, míg a 117°-os szuperszéles-látószögű képeket és makrókat egy SONY IMX481-el lehet lőni. A 4K videó 30 és 60 fps sebességgel is opció, az előlapi kamera viszont maximum 1080p-t tud.


[+]

Adatkapcsolati szinten nem hiányzik a kétsávos ac-s WiFi, az AAC, LDAC, aptX, aptX-HD, aptX-adaptive protokollal dolgozó 5.0-s Bluetooth, a mobilfizetésre felkészített NFC, a kétfrekvenciás GPS és az infravezérlő sem. A kínai termékoldalon egyelőre nem jelölik a B20-as hálózatot, viszont a két nanoSIM-met kezelő készülék minden valószínűség szerint elérhető lesz nemzetközi LTE támogatással is. Sztereó hangzás, 3,5 milliméteres jack csatlakozó és IP védettség nincs, dedikált AI gomb van, ami Kínában a  Xiao AI-t ugráltatja, mindenhol máshol pedig a Google Asszisztenst.


[+]

A 7 nanométeres, Kryo 485 architektúrájú, 1 x 2,84 GHz + 3 x 2,42 GHz + 4 x 1,8 GHz Kryo 485 elrendezésű, nyolcmagos Snapdragon 855-ös szett mellé többféle memóricsomagot rendeltek, legkevesebb 128 GB UFS 2.1-es szabványú, nem bővíthető belső tárhellyel. A legkomolyabb konstrukció áttetsző hátlappal a Transparent Edition 12/256 GB-os kombinációval 166 ezer forintnak megfelelő jüanba kerül, egyelőre csak Kínában. Az alapmodell 6 GB RAM-mal és 128 GB belső tárhellyel nagyjából 125 ezer forint, míg ha ugyanezt kérjük 8 GB operatív memóriával 137 ezer forintot kell fizetni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés