- Mobilhasználat külföldön
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
carr
őstag
Szert tettem egy MB525-re, CM7 van rajta, gyengélkedő kijelzővel.
Egy az egyben rá tudom tenni ezt a ROM-ot?Telefonról:
MB525
2.3.7
EPU93_U_00.59.01
Kernel
2.6.32.9-gb08c3c8
vfcj78@zch68lnxdroid50 #1
CPU
ARMv7 Proc. Rev 2(v7l)
Mod
CyanogenMod-7.2.0-jordan
Build dátum
Sat jun 16 02:03:18 PDT 2012
Buld szám
GWK74Remélem ennyi infó elég a pontos válaszhoz.
-
carr
őstag
Ma reggelre megbolondult...
Restart után csak "forgott" a Motorola jel.
Ment egy Dalvik törlés, ugyanaz.
Ment egy Cache törlés.... akkor már addig eljutottam, hogy "alkalmazások indítása" vagy ilyesmi felirat jelent meg, majd az pörgött majdnem órákon át.
Most kapott egy factoryt, egy cache, és egy Dalvik törlést, ebben a sorrendben.
Az a cache, és dalvik törlés látom, hogy 3-4 hetente kell, de milyen sorrendben?
Nem akarok még 1x ilyet, hogy bukok mindent egyik napról a másikra....
Köszi! -
105kacsa
őstag
-
Flate
csendes tag
Szeretném feltenni a roomot de a letöltési linkek nekem nem mennek.
Előre is köszi. -
repvez
addikt
Most ujratettem a revis 3 ast a telefonomra,de smmivel sem érzem gyorsabbnak mint elötte.
Hol találok egy leirást, hogy egy kicsit emeljem a procisebességet,de még azért elég sokáig birja?
GPS és zenelejátszás egyszerre lenne használva BT-t fejhallgatóval, uyhogy ezeket vigye egyszerre -
carr
őstag
Csináltam egy wipe cache partition-t...
most ott tart, h Android frissítése folyamatban (eljutott 47appig, és onnantól írja ezt)
kb 20 perce.... :s
Mennyi ideig tart ez általában?
ajj... -
Imma
csendes tag
válasz
105kacsa #285 üzenetére
Sziasztok!
Defy+ -om van, szeretnék új ROM-ot rápakolni. (a gyári már factory reset után is sokat hibázottÖ
Volt rajta korábban a gyárin felül egy 9-es CM nightly, amit alapvetően szerettem, mert kevés dolog volt benne a gyárihoz képest.
Amire használnám:
Leginkább Ingress az alap telefon funkciókon, gmailen, böngészésen és naptáron felül.
Tehát egy tök lecsupaszított ROM-ra lenne szükségem. Tud valaki ajánlani ilyet?Megpróbálkoztam a revised 3-mal, sajnos bootloopba kerültem vele. Ha azt mondjátok, hogy ez a legjobb választás, akkor nekiállok az alapoktól újrapakolni a cuccost.
-
carr
őstag
Nem tudok csengőhangot választani, csak amik alapból benne vannak?
:s -
biscuit
aktív tag
Valaki tudna egy olyan progit ajánlani, amivel ki tudom herélni a nemhasználatos processzeket (android.process.media, meg a hírek és időjárás, dsp, satöbbi). Az sem volna baj, ha ezeket uninstallálni tudnám a telóról!
Köszönöm!
-
carr
őstag
válasz
105kacsa #280 üzenetére
Attól tartok azért.... No support, no gari, no problem.
Más.
Nálatok csinál olyat, hogy kimenő hívás közben, ha a képernyő lezárt, és közben újra felnyitnám, akkor nem nyitja, se le nem tudom tenni, se a másik két opció nem megy. (hívás (?!), és üzenet)Dalvikkal orvosolható, mit gondoltok?
Hogy is van ez? Azzal ugye nem vágom haza az adatokat a telón ha wipe dalvik cache-t csinálok?
Köszönöm előre is! -
carr
őstag
Akkor megnyugodtam.
Vagyis megpróbálok.
Wifi egész nap offolt, 16tól ahogy hazaértem lett bekapcsolva, azóta megy.
Most 14órája megy, és 59%.
Nagyságrendekkel jobb így, mint a 236al volt.
Kacsa:
Max
Lenovo s750-et nem akarsz így kezelni?
Minden további nélkül meg is rendelném, a igen. -
RETRO-G
tag
Szia,
Szerintem a beragadás oka a powersave governor lehet, ami (szinte) mindig a minimum frekin tartja a CPU-t. Nekem is volt már ilyen beragadás a powersave miatt.
Bővebb infóért lásd:
http://logout.hu/bejegyzes/milestone2/governorok_es_i_o_utemezok_schedulerek_lamak_resze.html -
biscuit
aktív tag
A digit zoomnak nincs sok értelme, de tény, hogy nincs benne, egyébiránt én meg vagyok elégedve a fényképek minőségével, persze csak normális megvilágításnál. Más appot még nem használtam, pont emiatt és kétlem, hogy az adott hardverből jobbat kihozna egy másik szoftver...bár ki tudja....
-
carr
őstag
Köszi, Kafa...
Nálam most fix minimum a 610Mhz órajel, aztán reggel óta 78% perpill.
szinte nem is volt használva, persze a tiédhez képest agyon van nyúzva.
Azt nem tudom, hogy mit akartam még ide írni...
Majd hsz-elek.
edit:vagy szerkesztek:
fényképezőgépnél hova tűnt a digit zoom? Marha sok mindent lehet benne álítani, de ezt nem találtam... lehet benéztem valamit?
Nem mintha sokat használnám, de a 2.3.6.ban jobban szuperált az a fajzatos fényképező rész.
Ezzel így nem sokat ér. Vagy töltsek le play-ről valami alkalmazást, azt csók? :s -
biscuit
aktív tag
-
carr
őstag
Csinálhat olyat, h beragad fix 300Mhz-re, és onnan semerre?
Antutuval néztem, frissen, telepítés után kaptam 5100 pontot, most meg 1500at... és eléggé döcögős is minden app. viber pl halál...és az nem annyira számításigényes....
Viszont beállítottam, h 600Mhz legyen a min frekvencia, és érezhetően gyorsult a gép.
Antutut nem futtattam, de...
Jelentem 2év kellett ahhoz, hogy kibírjon két napot töltés nélkül. Jelenleg 1n 11ó-nál tart...
Jó most nincs még mindig rajta mobilnet (egyébként is kijelzővel kikapcsolna, meg a wifi is ha megtalálnám, hogy hol van az a feature), de akkor is k. jó feeling, h töltés nélkül megy 2 napot.
Most a max az 1300Mhz, és 74, vagy 75 a Vsel érték mellé, de nem hiszem, hogy ez számítana. A profil pedig powersave. -
-
biscuit
aktív tag
-
biscuit
aktív tag
A data.hu-s link tökéletesen működik, de ha minden kötél szakad, elküldöm e-mailben, ha más nincs!
On! Kacsának címezve! Ez a képernyőzár cucc sajnos nem a legjobb, legalábbis ha a csúsztatásra van állítva, mert gyakorlatilag bármit lehet a telefonnal csinálni anélkül, hogy feloldanám a képernyőzárat. Bár kétlem, hogy a zsebemben elkezdene önálló életet élni a telefon, de azért mégis csak fura ez. Valakinek valami egyéb ötlet, megoldás erre a problémára (a minta a reggeli fejnek néha macerás, de ha más nincs majd az lesz)!
-
B.i.L
senior tag
Most lesz időm kipróbálni mindenféle "rom"ot...és utána beszámolni itt,ha van kedvetek-írjátok meg(link_el) és mehet a teszt.
MotorolaDefy MB525
Kezdem alappal,root,cwm és a rom.Gyalulással tehát. -
Jhnny86
csendes tag
Kacsa mikor érzed elérkezettnek, a 4.4 es rom kipróbálását defyn?
-
B.i.L
senior tag
Figyelj:lépésről lépésre nézd át a menüket,többször akár,így megtanulod,mit-hol találsz.A legtöbbünk már váltott másik telefonra és kevésbé emlékszik.A szakmai része pedig archív*,abban segít,hogy kell(?).Ha mindent(legalábbis a kötelező alapokat,vagy android szótár)elolvasod,lesz fogalmad,alapvető dolgokról..én sem értek mindent,de elolvasom,rászánok időt.Így a problemás részeket* minimalizálom...logikusan építsd fel az életed
ÖÖÖ...telefonod
-
carr
őstag
Az energiagazdálkodást hol találom? Már széttúrtam az egészet, de nem lelem. :s
Azt szeretném, hogy kikapcsolt képernyő mellett ne menjen sem a wifi, sem a mobil adatkapcsolat.
Köszi. -
carr
őstag
Aha. Csak a bikát kerestem, meglepett a zöld fej..
Vsel értékkel szórakoztam, a crondore szerintit állítottam be, most jó. Nem szórakozik, majd finomítom még, holnap talán lesz időm vele bíbelődni.
Nem mai gyerek, 3 éves a hw, vagy több....
S750-el szemezek helyette, de az meg...
áh, annyi rosszat olvasok róla, nem tudom belevágjak e. Ez egy nagyon szerethető, jól konfigurálható telefon, s nagyon strapabíró. Ilyen Kacsás rommal meg egyenesen imádnivaló.
Még a végén el sem adom még 2 évig.
Azt hiszem ez a telefon bírta eddig a legtovább a Siemens M35, ME45 után...(3, ill. 4 év)
-
B.i.L
senior tag
-
carr
őstag
Akkor nem tudom nálam mi lehet.
1 nap, és nincs mobilnet perpill, egyáltalán (6kor leveszem a töltőről, most va 40%-on) az előzőhöz képest persze sokkal jobb!Reggel, este 1 ill. 2-3 óra wifi. Vagy már nagyon elhasználódott az akku... az is lehet.
Boot menüben powersave-re raktam, s meglátom mennyit él így. A vsel-t is lentebb vettem, de úgy látom így némi lassúság költözött a házba... sőt. elég sok, ami azt illeti.
Megy újra a vsel selector. -
carr
őstag
Ajj.... véletlen megnyomtam a bekapcs+hangerő le gombokat, s most az android felkiáltójel van.
Kivehetem az akksit?
HELP!!! -
carr
őstag
Eddig jó! Nagyon más, mint a gyári.
Viszont eléggé merül. Lehet visszateszem a "gyári" vsel értékeket, s megnézem azzal mit produkál.köszi kacsa!
-
carr
őstag
Brightest Flashlight-al van tapasztalat?
Ugye nem fogja kisütni a vakut?
Úgy hallottam, van olyan ami kisüti. :s -
carr
őstag
válasz
105kacsa #235 üzenetére
Fenn van. Hála Szabof1-nek!
Ismerkedés, stb...
Vsel 3 kapott +3at
Vsel 4 pedig +4et.
Aztán mentés, és most ismerkedünk.
Eddig nagyon más, mint a 236... és gyorsabb is.
Köszönöm.
Akkut nem tudom relevánsan tesztelni, (adatforgalom nincs ezen a kártyán), de amint lesz lehetőség, megírom.
Köszönöm!! -
carr
őstag
válasz
105kacsa #233 üzenetére
Köszi.
Az akku már 2011. Nov. 18.-tól naponta van töltve, szóval nem mai gyerek.
Gyárival megy el fél napot, ha adatforgalom van, (2g) ha 3g, akkor meg 3 órát....
Szóval aszondod bírni fogja a 2 napot? az nem baj, ha 2. nap éjjelén enni kér...
Ez a data.hu-s 3.0-s a legújabb, ugye?(edit: fanatikus tag mód: ON!
)
-
biscuit
aktív tag
-
biscuit
aktív tag
A többi rommal (cm9, stock), nekem is katasztrófális eredmények jöttek ki (1.5 nap max, de úgy hogy az asztalon pihent a telefon végig). Ment azóta majdnem 4.5 napot is, de akkor szinte csak idle állapotban volt a cucc, csak ébresztett, meg időnként volt egy kis fotózás. Netezés nincs rajta, se mobilnet se wifi, arra van a számítógépem. Szóval úgy tippelném, hogy átlag 2-2.5 napot ki lehet ezzel a cuccal hozni a döfiből, de ezt leginkább az idle fogyasztása miatt.
GPS-t nemigen használok, mert a busz tudja, hogy merre kell mennie, hameg az autóban akarod használni, akkor vigyél töltőt hozzá.
Ja és azt azért hamar hozzátenném, hogy az akksi nincs 3 hetes, vagyis új!
-
carr
őstag
Na, ez kb olyan távol áll tőlem, mint bányászmedvétől a holdraszállás banyek.
3,5 nap, töltés nélkül? 3g, vagy edge? némi GPS (igen, ingress.)...?
236 gyári motoROM-mal, nálam ez esélytelen. Ha minden jól megy, holnap ezt a romot felrakom, s először nem lesz vele gebasz. -
orgik
csendes tag
Sziasztok.
Jó a mod, viszont egy idő után belassul.
Egy kérdés: Hogyan lehet saját csengőhangot megadni, vagy a ringtones mappába elég bemásolni?
-
biscuit
aktív tag
válasz
105kacsa #221 üzenetére
Számomra pedig ez az egész "okostelefon" dolog új, ez az első. Korábban egy asus p525-öm volt (9 évig) amit csak azért cseréltem le, mert szegénykém már néha az smseket sem volt hajlandó átvenni. A döfi meg szinte ingyé lett, viszont a CM9 ami rajta volt azzal 1,5 napot ment egy új(!!!!) akksival. Azóta próbáltam már a gyári rendszert is, CM10-et is, aztán hogy-hogynem, ráleltem erre a kis fórumra, szóval köszönöm még egyszer!
ON: Egyébként alacsonyabb vsel értékekkel is stabil nekem a cucc, bár igaz, nem gyilkolom agyon (értsd: az asztalon fekszik, egész addig, míg félévente egyszer meg nem csörren).
-
biscuit
aktív tag
Feltettem, s eddig ez a legjobb rom amit találtam (CM9, CM10, Stock). Az akkumulátoros üzemidő kimagaslóan a legjobb eddig!!! Köszönöm!
-
robi12ster
tag
Sziasztok. Felraktam ezt a romot. Ha vissza akarok térni a sima cm7 -hez akkor mit csináljak?
-
Jhnny86
csendes tag
-
105kacsa
őstag
válasz
Medvegyelev #213 üzenetére
Defy forever.
Nem kizárt a 4.4 -
Medvegyelev
csendes tag
válasz
105kacsa #211 üzenetére
Megvan még a defytek kacsa? Úgy hallom készül a 4.4es Kitkat rom quarxtól. Ha összejön egy stabil belőle akkor hány % esélyt látsz egy MSB Revised 4.0ás frissítésre? Szép karácsonyi ajándék lenne
-
drunkyboy
aktív tag
Kicsit feljebb olvasva találkozhatsz a problémával, amire sajnos még én sem találtam megoldást. Ez nem a kacsa féle rom hibája, ha jól tudom a 4.1-től (vagy 4.0.1-től) felfelé kiadott gyári romok már alapban tartalmazzák ezt a bugot. A BT kihangosítóval nem kommunikál rendesen a rom, nekem pl az autós Bt kihangosítónak van ilyen érthetetlen hangja. A neten utánanézve több mobiltípust is érint a dolog. A megoldás egyenlőre rom csere régebbire, azzal tökéletesen műxik.
-
tench
tag
Sziasztok!
Kaptam egy kékfogú nokia hf-210 es kihangosítót a telómhoz.
4.2.2- es android kacsa féle rommal.
Az a problémám, hogy nagyon recseg a kihangosító, a hívott ill a hívó fél
sem ért szinte semmit.
Barátnőm nemokos nokiáján teljesen jól működik.....Találkozott már vki ilyen problémával?
-
sebijani1982
senior tag
-
Kroni1
veterán
válasz
sebijani1982 #205 üzenetére
Nekem most a quarx féle 09.17-i 4.3-as Rom van fent, ezzel 200-220Mb körül van a ram, és eddig egész jónak tűnik a rom, igaz sok progim nincs fent (direkt)
-
sebijani1982
senior tag
Üdv!
Köszönöm a ROM-t, egy kérdésem lenne:
Másnál is csak 130-140 MB a szabad memória bekapcsolás után? A korábbi CM 7.2-ben simán 240-250 MB volt bekapcsolás után. Használat közben átlagban volt korábban 100-150 MB. Furcsa, hogy ennél a romnál egyből ilyen kis memóriával gazdálkodhatok. Nagyon lassú is így. Ötlet? -
Pimpa78
csendes tag
Szia Kacsa! Idestova 3 hónapja használom a 3.0-t, eddig semmi gond nem volt de mostanában csinál olyat hogy egyik pillanatról a másikra kilép a böngészőből(semmi üzenet, hogy az alkalmazás leállt vagy valami...kidobb a főképernyőre).... ugyanezt csinálja a dolphin böngészővel is, így gondolom nem a beépített böngészővel lehet gond. Próbáltam a gyosítótárakat üríteni de semmi változás.. Valami ötlet?
Köszi előre is a segítséget:
Pimpa -
Kroni1
veterán
válasz
fmustang #199 üzenetére
nekem is volt ilyen, és nem akarlak elkeseriteni, de sajna semmi se segitett.. érdekes mert előtte kb 2-3 hónapig tökéletesen ment a telo a rommal, de ugyanez volt egyik reggel és se dalvik se cache wipe se semmi nem segitett, azt hittem maga a teló halt meg. Aztán visszaraktam a 2.3-as gyári romot rsd lite-al és azzal ment minden rendben, ugyhogy azóta nem mertem ezt visszatenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Bose QuietComfort Bluetooth fejhallgató
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple watch series 9 45mm újszerű állapotban, 100% akku 2027.05.20-ig Media Markt gari
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- DELL 7490 i7-8650U 8 Gb 256 GB EU BILL WIN11 PRO - ÁFÁS SZÁMLÁVAL
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged