Hirdetés
- CES 2026: Makrókhoz is jó táplálkozáskövetőt jelentett be a Garmin
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- CES 2026: Bemutatta a világ legkisebb aktív zajszűrős fülhallgatóját a JLab
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- CES 2026: Alig nagyobb egy AirPods Pro tokjánál a Baseus 45 wattos power bankja
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Fotók, videók mobillal
- OnePlus 15 - van plusz energia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stanchore
senior tag
Nem rossz ötlet, de mit kezd majd vele a jövő embere?
-
dezz
nagyúr
Pont ezt akartam írni... Izlése nem sok van az ürgének, csak művészkedik. Meg fontoskodik.
(#58) bfoto: Hát ja, sokkal több értelme lett volna. Tényleg jó képek.
(#62) somogyib: Nem hasonlítanám az öreghez, ő azért letett valamit az asztalra. Csak most kezdenek vele komolyabban foglalkozni.
-
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
helioszféra "pulzál", ezt a voy1 mutatta ki, ahol van ott a napszél jelentősen lassult. még tavasszal-nyáron küldte ezeket az eredményeket. valszeg idén kilép belőle, vagy jövő év első felében.
-
A rózsaszín Arita, az legendás...! Egyszer vett nekem ilyet haverom (sajnos jó sokat). Már akkor is ki voltam akadva, hogy b+, rózsaszín?
De aztán amikor megpróbáltam visszajátszani őket 1-2 év elteltével, akkor jöttem rá, hogy színénél jóval komolyabb problémák vannak vele. 
-
rovtiv
tag
" Paglen összesen öt évet töltött azzal, hogy tudósokkal, művészekkel, antropológusokkal és filozófusokkal egyeztetve állítsa össze a kollekciót..."
Antropológusokkal és filozófusokkal? Ez azért kemény.
-
Ez van ha unatkoznak az emberek
Miért nem költötte vaami értelmesebb dologra a pénzét és az idejét?
-
Ebből látszik, hogy mennyire más hangulata van egy fekete-fehér képnek.
Sokkal szebbek, hangulatosabbak a színesek, a ff csak a téli képeknél jön be (de ez csak az én véleményem).Szép képek.
"menekültek célkeresztben" albumod nincs? Akkor talán a tieid is felkerülhetnének egy műholdra

-
bfoto
csendes tag
Azért válogathattak volna az én képeim közül is.

-
Rickazoid
addikt
Mondjuk színes képeket nehéz lett volna egy szilíciumlemezre marni... a téma meg minél egyszerűbb, annál kevesebb pénzbe kerül. Megfogták a munka könnyű végét.
A cikkhez: kinek akarják hátrahagyni? A bolygó leendő lakóinak, akik már nem biztos, hogy kijutnak az űrbe, mielőtt a Nap beolvasztaná a Földet magába vagy földönkívüli civilizációknak, akik nem sok eséllyel fognak kiszúrni egy roncstelepet egy halott bolygó körül, egy teljesen átlagos naprendszerben?
-
PapaDoc
csendes tag
Szerintem ezeket a képeket elrettentésnek szánják, hogy a kutya ne jöjjön ide. És ha a felvetésem helytálló, akkor Geronazzo Mária is simán belefért volna a repertoárba...

-
lapa
veterán
voyageren hang is volt / van. természetes zajok meg többek között:
"Üdvözletet küldünk magyar nyelven minden békét szerető lénynek a Világegyetemen"
-
Apollyon
Korrektor
Valóban.
Viszont akkor is ostobaság egy kommunikációs műholdba tenni. Inkább szondába kellett volna ahogy már mondták, mert biztos marhára feltűnő lesz a Föld körül keringő további 13 ezer műhold között az az egy, amely emberi "örökséget" rejt magában...Meg az a bevándorlók célkeresztben kép, te jó ég...
Már bosszantóan ostobaság ez. Bár biztos az volt a cél, hogy ellenszenvet keltsünk a földönkívüliekben, nem mintha rájönnének mi a rákot akar jelenteni néhány kép. -
szilagyiv
senior tag
Egy nem túl tehetséges fotográfus így akar bekerülni a történelembe.
Semmitmondó képeket gravíroznak egy aranyozott lemezre... ugyammá.Az aranylemezeket amúgy is beolvasztják a romalánok, sz*ják le mi van rajta.

-
Apollyon
Korrektor
Ebbe a projektbe bizony nagyon sokszor több pénzt öltek bele, mint amennyi az egésznek a gyakorlati haszna. Kb a nullát szorozgatjuk a végtelennel.
Ha már űrbe kilövünk képeket, akkor miért nem lehetett volna színeset, vagy értelmesebb képeket? Ha már annyira jó fényképész (ó, apám
) akkor sokkal többre is futotta volna. Az ilyen húzásaikért utálom a legtöbb nagy fényképész-művészeket annyira... -
Godefroy
senior tag
Feleslegesség netovábbja.
-
Radványi
aktív tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Valamelyik mar elhagyta talan a Voyager 2 nem vagyok jo ezekben a muhold nevekben.
-
gyuszaa
őstag
Bennem is felvetült ez, annyi lélegzetelállító képeket lehet találni, miért pont ezeket? Egy ilyen volumenű dolognál minimum fele annyi energiát a képek megválogatásába is bele kellett volna ölni. Milyen gyönyörű esőerdők vannak, kanyonok, szigetek, különböző területek színes állatvilága és még sorolhatnám.
-
kromatika
veterán
érdekes cikk volt köszi.
-
defi
tag
Eléggé béna, semmitmondó fényképek szvsz...
-
Metalfan
senior tag
Szerintem annak az ürgének csak annyi volt a célja, hogy néhányan jót szórakozzanak rajta
Mission accomplished 
-
Auratech
őstag
Szerintem a holdra kellene nyomtatni a képet. Koromkapszulákkal. Már láttam ilyen kiállítást egy másik ...... dimenzióban. Olyat is láttam, hogy a lakott helyek világítását kérésre modulálják és interferenciaképeket hoznak létre a bolygó felett repülők üdvözlésére. Az nagyon állat. Az egész kontinens egy képernyő...
Az is jó megoldás, ami a Szaturnusz körül lévő gyűrűbe van kódolva. Miért nem jutott senkinek még eszébe a földön lejátszani a mintázatot, mint egy hanglemezt? Jó kis meglepi... -
válasz
Ł-IceRocK-Ł
üzenetére
Azóta arra rázzák az Andromédán.
(#34) Tüzi: túléli, csak onnan már ki nem jön.
Ez a topic is csak arra volt jó, hogy szellemi leépültségünket bemutassuk

-
fektelyukat is túléli?

-
-
ledgeri
nagyúr
Aranykarc és most fotó... valakinek eszébe jutott az első rádióadás???
Az is fénysebességgel száguld!!! -
Donvit078
tag
hát az emberiségnek nem túl sok 1.5 max 2 milliárd éve van itt még a földön utána k... gyorsan ki kell találnia valamit majd utódainknak mert el fog égni a föld
akkor meg már hol lesznek ezek a képek-lemezek... sehol, belőlünk se marad még por se 
-
-
Retekegér
MODERÁTOR
Az ötlet nem újkeletű, hisz a Voyager-1 is visz magával egy aranylemezt némi adattal.

-
-
merkucyo
aktív tag
Mit fognak gondolni rólunk , ha meglátják a fekete-fehér képeket ?

-
Egy kinyomtatott digitális fénykép vajon hány évig őrzi meg a képet?
Mert azt tudjuk, hogy a 'régi' technológiával készült és előhívott képek több mint 100 évig megmaradnak.
Mi a garancia arra, hogy ha én ma kinyomtatok egy képet, akkor 30-50 év múlva látható lesz még a papíron? -
Phvhun
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł
üzenetére
Ezt azoknak a régészeknek mondjad, akik helyben hátraszaltót dobnak örömükben ha megtalálnak egy kődarabot, amit az ősemberek mondjuk állati bőr egyengetésére használtak..
-
fairi
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł
üzenetére
ahogy nézem icipici képek vannak a lemezre nxomva, aminek megnézéséhez elég egy nagyító
aki megtalálja hamar feltűnik hogy van ott valami, és megnézni, persze ha nem vmi űrbéli rablóbanda akkor hamar rá fog jönni mik ezek.. -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Az ötlet jó, bár sokra megy vele aki megtalálja

-
Archer
őstag
Miért nem rózsaszín Aritára mentenek ha biztosra akarnak menni?

-
MCGaiwer
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
olvasd el a korábbi hszeket.
-
Alchemist
addikt
Végülis pár millió év távlatában nincs igazi biztonság... bár ha elég sok tárgy van, nyomok maradhatnak
-
Djuree
félisten
öreg hiba hogy én nem vagyok rajta egyik fényképen sem, na majd küldök már nekik párat, azért engem illene oda tenni

-
Alchemist
addikt
A Holdra kellett volna leszállítani, egy "holdálló" kapszulában...

-
MCGaiwer
addikt
ha kilövöd a naprendszeren kívülre, hogy a francba veszed elő ha netalántán kellene?

-
siti
őstag
azért az ciki lesz, ha kilövéskor meg visszaesik a rakéta....
-
Khelben
nagyúr
Én egyelőre megelégszem azzal, hogy mindenből van mentés 5 hdd-n, plusz 2 dvd-n (160GB jelenleg a fotós-videós könyvtáram). De néha azért gondolkodom rajta, hova lehetne még lementeni.
-
buzus
aktív tag
Már azt tervezzük mit hagyunk hátra... Ilyen optimisták vagyunk saját pusztulásunkkal kapcsolatban? Szerintem szomorú.
-
.mf
veterán
"Egyszerűbb lenne valami elásni valami földrengés"mentes" területen egy biztonságosabb többrétegű kazettába és akkor legalább addig megmaradna, amíg a föld létezik."
Az azért túlzás, egy alábukó tektonikus lemezzel évmilliók / -milliárdok alatt simán befordulhat a magmába, ahol azért a hő és a nyomás majd megteszi a hatását.
De amúgy én sem értem, hogy miért kommunikációs műholdra, és miért nem Naprendszeren kívülre indított szondára tették.
-
törölt tag
Egy ilyen műholdnak mekkora az MTBF-je valószínűsítem hogy<<<évmilliárdok
Miután belekormányozták a Csendes Óceánba mi lesz vele?Az elképzelés szép.
-
Tigerclaw
nagyúr
Ezek a kommunikációs műholdak 10-20 év alatt elhasználódnak ha jól tudom, kifogy a manőverező rakétákból az üzemanyag, a napelemek is károsodnak... meg hát úgye nem egy kalapácsfej, amiben nincs ami elromoljon. Ha mondjuk kilőnék a naprendszerből kifelé tartó pályán egy szondán, akkor több esélye lenne, hogy sokáig fennmaradjon. Egyszerűbb lenne valami elásni valami földrengés"mentes" területen egy biztonságosabb többrétegű kazettába és akkor legalább addig megmaradna, amíg a föld létezik. (persze azt már nem garantálja senki, hogy 100-200 év múlva még maradnak túlélő emberek, de talán valami másik faj megtalálhatja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Milyen széket vegyek?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen routert?
- daninet: Automatikusan fordított magyar feliratok AI segítségével
- Nintendo Switch 2
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Xbox Series X|S
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku : 87%
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus 400W
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 150 Ciklus - 92% akku - 1 év gari -
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
De aztán amikor megpróbáltam visszajátszani őket 1-2 év elteltével, akkor jöttem rá, hogy színénél jóval komolyabb problémák vannak vele.
)
Már bosszantóan ostobaság ez. Bár biztos az volt a cél, hogy ellenszenvet keltsünk a földönkívüliekben, nem mintha rájönnének mi a rákot akar jelenteni néhány kép.
Mission accomplished
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)