Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• pampika

őstag

válasz reap3r #20 üzenetére

örülök, hogy mindenki ennyire érti a gyártósorok működését, de csak odáig jut el ebben a témában, hogy az általam írtakat leoltja, de a frankót nem írja meg helyette, hogy hol tévedek szerinte.
    szóval ha ennyire nagy hülyeséget írtam, nyugodtan írd meg, hogy működnek a dolgok és akkor én is okosabb leszek a témában (tényleg érdekel ;) )

továbbra is fenntartom, hogy 0 dollárból se a oneplus, se senki nem fog telefont gyártani. nem arról volt szó, hogy vagy 1 milliót gyártasz első körben, vagy el se kezd, de az biztos nem működik, hogy ezer telefont legyártok, eladom és abból a pénzből gyártok majd másik ezret. kezdőtőke mindenképp kell, hogy egyáltalán a fejlesztést meg lehessen csinálni, aminek a végterméke egy telefon típus. ez eddig nagyon sok pénz (a mi léptékünkkel számolva). utána kell egy kezdő mennyiség, amivel piacra lépek, ez megint még saját költség és nyilván vmilyen korlátozott mennyiség, főleg egy kezdő cégnél.
    azt el tudom képzelni, hogy teszem azt 30-50-100 ezres tételben gyártatták az elején, amikor még az sem volt biztos, hogy lesz elég vevőjük, de azt nehezen, hogy ezressével rendelték volna a gyárból az éppen befolyt pénzek alapján.

de mondom, ha tudsz mondani konkrét infót, szívesen olvasom :)

@Shyciii
    ööö, sztem mi pont ugyanarról beszélünk... :U

[ Szerkesztve ]

• pampika

őstag

válasz Obyboy #15 üzenetére

igen, én is erre próbáltam utalni ;)

létrához lehet venni méterenként pallót, meg marék számra szeget és tényleg kicsiben kezdve növelni a gyártási volument az igények alapján, de azért amíg egy telefon a tervező asztalról eljut a vevőig, ott kissé mások a folyamatok és vannak olyan kötelező költségek, amiket nem lehet kikerülni, így 3 db telefonnal se lehet kilépni a piacra, mert "először csak 3-at gyártok le önköltségen" :)

• pampika

őstag

válasz Shyciii #9 üzenetére

akkor bemehetek egy gyárba egy szép skiccel, hogy ebből szeretnék egy szép, működő telefont? holnapra kettő kéne, jövő hétre meg 3?

szívesen veszek infókat, ha szeretnél mondani, de azért azt nem hinném, hogy ez a "pár darab legyártatása nonszensz" annyira messze állna a valóságtól.

• pampika

őstag

válasz reap3r #5 üzenetére

persze, ez egy szép elképzelés, csak éppen ott sántít, hogy ödönkének azért telefont gyártani nem annyiba telik, hogy összeszegelni a létrát, hanem azt tervezni kell, gyártósort bérelni, munkásokat bérelni, etc.
    és egy gyárat nem úgy bérelsz ki, hogy mára kéne 2 telefon, holnapra meg 5, mert épp annyi meghívó ment ki, hanem bizony előre belefeccölsz pár tíz/százezer darabba legalább, amiből az első pár száz/ezer teszt darab lesz, módosítani kell rajta, tesztelni a használhatóságát, kompatíbilitást, etc. mert különben minden gyár alapból elhajt, hogy ne szórakozzál velem, itt áll az ajtóban másik 5-10 gyártó, aki leadna rendelést pár millió készülékre.
    és igen, addig ott áll benne ödönke pénze, amit az eladások vagy visszahoznak, vagy nem. ez ödönke rizikója.

a meghívós rendszer alapjáraton nem feltétlenül rossz elgondolás, hogy akinek jutott meghívó, az exkluzívnak érezhesse magát. főleg egy új márka bevezetésénél. szerintem ott rontották el az egészet, hogy mondjuk 1 hónapig kellett volna meghívózni, akkor hadd törjék magukat a népek, aztán pedig egyszerűen kirakni a polcra és vehessék a népek. mert nem egy ember azért nem vásárolt náluk, mert emberi időben sem jutott meghívóhoz. és itt sajnos az nem érv, h "meg lehet oldani"...persze, ott állok kézben a pénzemmel és akkor még kuncsorogjak mindenféle fórumokon, hátha megszán vki? hagyjuk már...akkor veszek máshol, akinél bemegyek a boltba és nem szívatnak fölösleges körökkel

több külföldi oldalon is írták, hogy ez sima marketing fogás, megveheted előre, a bejelentés másnapján postázzák is és a majdan bejelentett árhoz képest kompenzálják az előrendelős vásárlókat. nyilván az a poén, hogy igazából nem tudod, mit veszel(nem pontosan specifikálva), de azt elsők között fogod megkapni :C

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés