- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
Köszi, ez volt az egyik, amit találtam. A 4 csatornás vezérlő is ezt valószínűsítette, köszi a megerősítést. Egyelőre rc-ből csak egy autó van a háznál, a repülő vázát tegnap nyertem. Pont félúton voltam, hogy teljesen megépítem, vagy eladom. Most a megépítés oldalán állok. Mondták is, hogy mielőtt levegőbe engedném, gyakoroljak szimulátoron, mert nem fog elsőre menni minden.
Minstrel: az teljesen külön projekt, ahhoz majd veszek másik vezérlést. Pillanatnyilag az után fogok keresni, hogy csak elektromos motorral lehet-e meghajtani, vagy valamilyen módon a 4 propellert külön vezérelve egyetlen robbanómotorral megoldható-e. Elméleti elképzelésem van, de gyakorlati megvalósítás még egész terv szintjén sincs. Úgyhogy előbb legyen meg az elektromos, utána ha még nem ment el a kedvem, bekomolyítok
-
ngabor2
nagyúr
Ma voltunk Hajdúszoboszlón az RC modellnapokon, és tombolán nyerünk egy Techone F16 modellt. Ezt szeretném összerakni, csak eddig a nyomtatott 2-oldalas dokumentáción kívül nem sok mindent találtam. Már ott kezdődik a gond, hogy 2, vagy 3 szervó kell. Az egyik helyen 2 db 9g-s, a másikon 3 db 6g-s van feltüntetve. Inkább a második felé hajlok, hisz különben miért kellene 4-csatornás távirányító hozzá.
Eddig ezeket néztem ki hozzá, véleményeket várok róluk:
- motor/propeller (EDF): 64 mm, 4500KV
- akku: 1500 mAh, 40/60C
- ESC: 30 A
- távirányító: 2,4 GHz, 4 ch
- szervó: 6gJók ezek?
A másik, egy hosszabb távú projekt egy mini drón karbon vázzal, arduino vagy RPi vezérléssel. De ez majd ha a repülő működni fog
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Petya25 #1032 üzenetére
Épp ezért gondoltam a 2 motorra, mert nem kellene szabályozni: vagy megy, vagy nem.2 motor 2 oldalon direktben meghajtja a hajócsavarokat. Ha csak a jobb oldali megy,akkor balra fordul, ha a bal oldali, akkor jobbra, ha mindkettő, megy egyenesen. A leeresztés meg pl. egy mágnessel behúzni egy reteszt, kint meg kézzel zárom. Így 3 jel elég neki, egyszerű vezérlés. Szereléket külön meg nem viszek be.
-
ngabor2
nagyúr
Ma felvetődött, hogy kellene építeni egy etetőcsónakot. Ahol az RC-hez kapcsolódik, az a vezérlés és a motor. Low budget lenne, a testet hulladékból (üdítős flakon, lemezek) építenénk meg... funkcionalitásra mennénk. Ha bejön, akkor a testet lecseréljük kulturáltra
Gyakorlott modellezők, mit ajánlotok, mire kell kiemelten odafigyelni? Távirányításra Arduino + 315 MHz RF modult néztem. Ez elvileg szabad területen 200 méterre is elvisz, nekem 50 méter elég.
Gondolkodtam, hogy 1 motor + kormánylapát, vagy 2 oldalt 2 motor. Ez utóbbi vezérlés szempontjából egyszerűbbnek tűnik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest