- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
ADAM1337 #4200 üzenetére
Haverom 2wd slash-e nyílt difivel. [link]
A hátsó kerekes is jól megy terepen, nyílván elfogy de ha lendületből mész akkor lehet vele terepezni.
Volt egyszerre haveromnak 4wd is viszont az nem adott akkora játék élményt igaz az erőlködés nélkül fut fel.
Csak ez a 2wd slash 1 aksival megy 30-40 percet, a 4wd meg kb 10perc körül megeszi az aksit. (5200mah lipo 50c burst 100c) -
Necronom
senior tag
válasz
ADAM1337 #4170 üzenetére
Skacok! Alapjaiban nagy tevedes ez az egesz versenyezdi
Az hobby modellezes kb 10x jobban igenybeveszi az autot mint a verseny
a ket dolog kozott a kulonbsegek
- napi igenybevetel * hobby: ameddig birja, vagy el nem torik * verseny: 6x5 perc + kb fel ora edzes
- teljesitemeny * hobby: amig belefer maxra * verseny: a hobbynak az 1/10-e, kategoriak szerint
- pontossag * hobby: lenyegtelen * verseny: a legfobb szempont
- megbizhatosag * hobby: nem jellemzo * verseny: a 2. fo szempont
- tuningolasi lehetoseg * hobby: az egyik fo szempont * verseny: nem jellemzo, azt veszed meg eleve ami kellszoval ezek az alapveto dolgok, igy ha valaki azt irja, hogy nem versenyre kell, akkor ahhoz joval bikabb auto es technika kell.....no errol akkor ennyit
A monster auto 2wd-ben semmire sem jo, vezethetetlen es csak okorkodesre jo....mesz vele korbe korbe, majd egy fanak es kezded elolrol, ha erre kell akkor jo
terepezni nem lehet vele, hiszen 2wd
a Truggy alacsonyabb sulypontttal randelkezik, ezert valamivel vezethetobb 2wd-be, igy lehet vele gyorsaban menni elore hatra...terepre nehezkes, kell hozza valami vezetesi tudas alap -
Necronom
senior tag
válasz
ADAM1337 #4119 üzenetére
Egyszeru 13.5T Trackstar motor es 80A turbos szabival mennek
es ez messze nem egy gyors kategoriaBar ez csak futamvideo, szoval semi erdekes nincs benne csak mint pelda
itt raadasnak csupan 17,5T motorral mennek - bar annyira nem erzodik a sebesseg, de sokkal gyorsabbak mint a rallysok
A rally szombati legjobb korideje 20.354 volt, amig a 17.5T kategoria 17.233 alatt megtette ugyanazt
https://www.youtube.com/watch?v=mcTJ6WJIVWI -
Necronom
senior tag
-
-
ANDROID???
addikt
válasz
ADAM1337 #4087 üzenetére
Amennyiben jól értem, 0-15k között nem fogok nagy különbséget látni a dolgokban, és ha normálisat szeretnék a gyereknek venni, akkor valahol itt kell gondolkodni: buggy Ennyit nyilván nem fogok költeni első körben, gondoltam meg lehet állni valahol 10-15 között a dologgal aztán, ha kell később lesz komolyabb. Nyilván nem a 25k -tól szintet várom, de nem szeretnék 8-10-15k-t költeni a 3-5 k szintű gépezetre.
-
SoulReaver
veterán
válasz
ADAM1337 #3936 üzenetére
Jó kis cuccok
Buggy.k annyira nem tetszenek, inkább truggy. Azok masszívabbnak tűnnek..
Jó az a bmw is!
MÁS..:
A kavicsos baleset után berendeltem pár alkatrészt, van amiből bővebben.
Most jöttek meg, Spur kerék és pinion beállítását papírral végeztem.... ITT a videó róla. Szerintetek jó lett? Ilyennek kell lennie?
-
SoulReaver
veterán
válasz
ADAM1337 #3932 üzenetére
Elég jó
Te festetted?
Én meg lassan felélem a truggy bódéját... Már átszakadt 1x a tartó rúdon, meg a sárvédőknél eltört.
Egyenlőr a bódé lyukakra ragasztottam rozsdamentes alátétet, meg ezzel a szövetes fém színű ragasztó szalaggal ragasztottam meg belülről... Igazi roncsderbis kinézete lett. -
Necronom
senior tag
válasz
ADAM1337 #3923 üzenetére
ezt azert ne nevezzed szerencsenek
teny, hogy a kezdo modellezoknak a jobb ami a legegyszerubb...amiattol bonyisabb az adig csak gondot fog jelenteni, nem pedig lehetoseget.....ez mindig is igy volt
kesobb ezek pedig elmulnak annak fuggvenyeben, ahogy novoget a tapasztalat
akkor fogjtok raerezni, hogy mennyire aldasos egy csuszokuplung...meg kesobb meg, hogy mennyire jo lenne helyette egy difi -
-
SoulReaver
veterán
válasz
ADAM1337 #3884 üzenetére
Hogy kemény? Elég feszesen tartja útközben magát, még lehetne keményebb is.
Nem rossz kis gép, szépen lehet csúszkálni vele
Nincs nagyobb drift pálya?
Apropó... Láttam a videóid között, hogy volt egy fehér kasznis bmw-d, amiben trackstar moci és esc volt. Elég jól ment, mi lett vele? Túl sok volt 2wd re?
-
Necronom
senior tag
válasz
ADAM1337 #3864 üzenetére
Szinte barmi tipus jo motorbol ami hasonlo karakteru
Ha szenzor nelkuliben gondolkozol akkor a 12T kornyeke a megfelelo
Nekem semmi kifogasom a foci rc cuccai ellende egyszer rendeltunk 5db szabalyzot az olcsosag oltaran
Nos, mind az 5db-ra ra volt szitazva a goolrc de mind kulonbozoek voltak, az egyik papardobozban erkezett, a masik zacsiban, az egyik valami Hobbykinges utanzat....erted, amikor mar a HK is masoljak, nekem ott a veg
A masik valami HW utanzat volt, na az erdekes modon ma is teszi a dolgat..
ebbol kifolyolag mindhez mas es mas programkartya kellettmeg jo hogy mind goolrc
De mondom, ez semmit sem jelent....ha talasz ilyen motort akkor annyi a fontos, hogy zart legyen
A vizallosag egy motornal nem jellemzo tulajdonsag.....a motorokat regebben VIZBEN szoktuk bejaratni!
Inkabb az legyen a cel, hogy ne jusson be a szutyok(#3865) twine : erre szoktam mondani, hogy amikor kulonbozo igenyek talalkoznak, arra nincs gyogyir
Van aki jateknak tartja a taviranyitasu autot, van aki pedig hobbynak a modellezest -
Necronom
senior tag
válasz
ADAM1337 #3862 üzenetére
Azzal, hogy tavon visszaveszed a szabit x%-ra azzal a motor teljesitmenyet fogod korlatozni, ellenben a kV erteke meg fog maradni, azt te nem tudod visszavenni sehogyan sem
A motorok kV ertekel allando: 1V feszultsegre annyit forog amennyit
A szabalyzot veszed vissza, aminek annyi koze van a motorhoz, hogy kevesebb aramot (nem feszultseget) fog adni a motornak
Azaz egy nagy kV erteku motorhoz ugye jooooval hosszabb (na ez egy masik kerdes, hogy kinek mi a hosszu meg kinek mi a rovid attetelezesnekem akkor hosszu, amikor a vegattetel szam nagyobb) attetelezes illene mint egy kisebb kV erteku mocohoz
Magyarul minel nagyobb a kV ertek, annal kisebb pinion kell ...vannak modellek, amibe egyszeruen nem lehet megfelelo attetelt talani egy nagyobb kV erteku motorhoz, fokepp visszavett teljesitmennyel
Igy a motorod erolkodni fog, melegedni fog, tokre feleslegesen vasarolod
Am teny, hogy mindenki a sajat hibajabol tanul.....ps: raadasul egy olcso szabalyzoval ezt meg is spekeled a nagativ iranyba
-
Necronom
senior tag
válasz
ADAM1337 #3782 üzenetére
Az ugye tudod, hogy az osszes ilyen tav az FlySky?
Ill FrySky a gyarto - bar ilyen neven is van tavszett
Tukepp semmi kulonbseg nincs kozottuk csak a kinezet es a csicsa
A Radiolink koppintasban ugyan van gyro, de minekveheted hozza a gyros vevoket ....draga es igazbol semmire sem jo - ha kell gyro akkor vasarolj egy kulso gyrot
Egyetlen egy dolgoban jobb a Radilink mint a GT sorozat barmelyik tagja, az meg a modulacio
Amig ez FHSS addig az osszes FlySky meg AFHDS - ez meg valami osi kinai modulacio lehet, mert ez minden mas amit senki sem ismer igazan
Lenyege, hogy pontatlan, lassu (a lag neha elkepsztoen sok) - szerintem aki jot akar maganak, 30 ezer melysegben mar inkabb egy vennek egy rendes tavot
Hasznaltban mar egy Spektumra is fussa akar DX3R is, az pedig egy orok tav, akar Sanwa is kijon belole
[link]Teny hogy addig nem veszed eszre a kulonbsegeket, amig a kezedbe nem fogsz egyet....Addig az egesz mezeria csak beszelgetes
-
üszök
őstag
válasz
ADAM1337 #3765 üzenetére
A Slash olyan mint az Iphone. Hú de drága, hú de jó, kell nekem. Mikor meg megvan, hát... Van egy 2WD Slash-em, valszeg el fogom adni mert nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Ha érdekel megveheted ha teszel egy megfelelő ajánlatot. A 4WD meg 100k használtan? Azért már elég jó 1/8 autókat lehet venni amik megeszik reggelire.
-
Necronom
senior tag
válasz
ADAM1337 #3772 üzenetére
YES!!!
Nem akarlak megdumalni, mert nem en mondom, hanem sok sok sok versenyzo tapasztalata
Azok is jatszanak am, csak ok palyan..ennyi a kulonbseg, ja meg nem egyedul a reten, ahol igazbol max egy fa tud eled ugrani nagy hirtelen
A palyan meg azert picit jobban nyuzzak az autokat.....
Nalunk a KCSD-n is voltak probalkozasok Traxxas versenyzesre
De mire eljuott odaig a dolog, hogy versenykepes legyen az auto addigra mar 3 masik auto kijott az arabol
Haaat....most mondjam azt, hogy remelem tanultal a TT-bol, mert ez ugyanaz lesz!Nalunk ki lehet probalni Losit, Assot..mas meg nincs
Mert minek
-
Necronom
senior tag
válasz
ADAM1337 #3765 üzenetére
Amig nem lattal egy Losit, addig nehez belekotni barmibe is
A Losit MINDEN versenyen hasznaljak, amig a Traxxast sehol sem
Ennek oka van...Tovabbra is pont azt mondom, mint a Tamiyarol, megvan a maga helye az autonak, de ez egy jatek auto, szorakozni kivalo, viszont ar/ertek aranya rettento rosszMost komolyan ..a Traxxashoz akarsz venni egy acel spurt...10 ezer...maradhat?
A Losihoz meg nem kell...ennyi...nincsen ra szukseg, de ha megis valaki elvetemult venni akar, akkor 3-4 ezerbol megussza..no de minek?
ez kb olyan mondas mint az Xray:
NE vegyel Xray autot, mert draga hozza az alkatresz, 2x annyiban van, mint barmi mas
ez IGAZ! csakhogy nem kell hozza venni semmitse....ez meg tapasztalat. -
tvamos
nagyúr
-
SoulReaver
veterán
válasz
ADAM1337 #3744 üzenetére
Gyárilag elég lágy az egész lengéscsillapítás, az sem jó úgy. Magasan van a súlypont és a keskeny magas kerekek miatt borul, ha megakad. Ez van sajna... Majd arra is kitalálok valamit
Egyébként Szépeket lehet vele ugratni... Természetesen a videóban csak a bénázás van..
-
SoulReaver
veterán
válasz
ADAM1337 #3740 üzenetére
17k eddig az elektronika (esc+szervo+távi).. Össz visz 25k -ba van a kis auto..... plusz a nyers auto 12-14k volt, már nem emlékszem pontosan. Kicsivel több, mint az itthoni 30k körüli ára...
Egy komolyabb is kijönne ennyiből tudom, de ez is egy élmény, hogy bütykölgetem, meg annyira sokat nem foglalkozok vele...
-
SoulReaver
veterán
válasz
ADAM1337 #3738 üzenetére
Még szanaszét volt minden, mert szét kellett szednem középen. Már rendben van ;-)
Ez egy MG996R. Itt volt már egy ideje, csak felQrt, hogy a kis szervo nem 25T és nincs hozzá kar, emiatt befaragtam ezt a nagy dögöt... Nem tudom, hogy kell-e gyorsabb, nem drift autó ez, de majd látom még.
-
ADAM1337
nagyúr
-
-
Necronom
senior tag
válasz
ADAM1337 #3718 üzenetére
igen, ez driftnel jo lehet, de turaautozasnal nem jellemzo, ideges, vezethetetlen lenne a jargany, fokepp egyenesben - ilyenkor szoktam nem erteni a maximalistakat, hogy vasaroljak a draga es gyors szervokat, aztan meg vesznek vissza a sebessegbol meg a tavon probaljak kompenzalni a servo sebesseget es amikor az nem jon ossze, akkor kell egy nagyobb tudasu tav, amivel ezt meg lehet oldaniHolott mindez tokre felesleges, ha veszunk egy normal belevalo szervot az autonkba akar 15 ezer ft-ert is es az meg orok darab lesz, mindemelett nem kell kiadni 80 ezeret egy jobb tavra
De mint mondom driftnel akar szukseg is lehet erre, hiszen hirtelen iranyvaltasok vannak, teljes kormanyszog kiteressel
-
-
Necronom
senior tag
válasz
ADAM1337 #3713 üzenetére
Keves a driftes, de semmi jonak nem vagyok az elrontoja
Viszont hiaba irom, hogy gyertek akar ingyen is driftelni, nem jon ossze semennyi emberke....Emellett viszont szokott lenni, legalabb 30 buggys versenyzo, legalabb 3 kategorara valo turaautos versenyzo +meg 6-7-8 forma 1 megy siman
Sajna a driftesek azt szeretnek, hogy az ablakbol lehessen az autot iranyitani, mert eljonni sajna nem akarnak.....messze van, penzbe kerul stb stb....
Amig masok meg szeretnek autozni es jonnek minden 2. hetvegen versenyre....
de egyebkent mindenki igy kezdi, hogy messze van es sokba kerul....en megertem, de amikor egyszer eljonnek, erdekes modon azutan mar rendszeresen jarnakMeg lehet oldani barmit, BP-rol meg en is tudok intezni fuvart, hisz van aki egyedul jon....szivesen lat tarsasagot az utazas soran, mert mi ilyen baratsagos arcok vagyunk
Az offroadosok meg tukepp tudjak, hogy egy versenynap az egy egesz nap es raadalozzak az idot erre
Kelnek hajnaban, utanak nem egyszer 150-200km is akar - hozzank pl Becsbol rendszersen jarnak, Szegedrol is Pecsrol is, Gyongyosrol is, hogy az orszag keleti reszerol ne feledkezzek meg, Gyorbol is Komarombol is, az osszes helyszinunkre....Csak meg kell talalni a tarsasagot...Trial: az orszagban az elso trialversenyt jomagam szerveztem es rendeztem Tatabanyan....
Itt volt az elso epitett palya, ami az elso verseny utan meg tovabb fejlodott, aztan mi atmentunk az on- es az offroad iranyaba a versenyzes teren...
Huu de mar mikorTenyleg nem emlekszem mar az evszamra talan 2007-ben
Ime: https://vimeo.com/4898973 -
Necronom
senior tag
válasz
ADAM1337 #3693 üzenetére
Nos ez a kisebbik csarnok szonyege ami 360nm
a nagyobbik csarnokban 760nm szonyeg van....de szerencsere az meg kihuz 4 evet tuti
A versenyrendezes nem igazan olcso dolog, de nem is azert csinaljuk, hogy megteruljon, hanem, hogy szorakozzunk es sokad magunkkal jatszunk
Akkor a 2db idomerool nem is irok sokat, az AMB idomero mosti uj ara 3800 euro
Nekunk abbol van 1db es egy I-LAP nevezetu masik tipusu idomero is, ez utobbi infras es rendekkel olcsobb az autokba valo jelado is hozza
A versenyzok magyarorszagon mindet tipust hasznaljak, viszont egy AMB jelado ami az autodban van 20-25 eFt/db...es senki sem szereti pakolgatni egyik autojabol a masikba, hiszen az fixen benne levo igen fontos dolog
A versenyrendezeshez ezeken kivul kell meg ugye terem es megfelelo hangositas is hozza...
Szoval lehet szamolgatni - sokak nem tudjak, hogy a szonyeges versenyek miert nem ingyenesek es jobb autozni a parkoloban....
Csupanm infokepp irtam le ezeket is -
Necronom
senior tag
válasz
ADAM1337 #3691 üzenetére
Nezd ez egy lehetoseg, ha szeretned jossz, ha nem hat nem
Mi szivesen latunk barmikor
Ingyenes lehetoseg pedig csak edzesnapokon van, az is csak a vendegeknek, hiszen olyankor a rendezoseg es a kemeny mag fizeti ki a termberletetMinden penzbe kerul, de azert az is, ha BP-en belul elmesz barhova +reszveteli dij
Fokepp a szonyeg es a teremberlet...Mi pont szezon elejere vasaroltunk uj szonyeget, kemenyen 480 eFt-ert
Drift akkor van, ha osszejon a jonep, teljesen onszervezodos alapon, semminek nem vagyok az elrontojaJa es a feeling?
[link]
-
Necronom
senior tag
válasz
ADAM1337 #3688 üzenetére
Sajna ez e het vege lesz, hiszen elore lefoglalt terem idok vannak nekunk mindenutt
Tukepp mar fel evre elore kell tudni mikor szeretnenk menni, hiszen mindket teli helyszinunk rendkivul foglalt
De azert szeretnek minket, hiszen mi sosem mondjuk vissza es majdhogynem egesz estig ott vagyunkNem tudom honnan jossz, de pl ha BP-rol siman tudok neked fuvart intezni, tobben is jonnek onnan, meg lehet beszelni hogy ulj be valakihez, vagy te magad szervezel melled valakit
A 80 km meg edeskeves, sokak jarnak hozzan pl Becsbol, Sopronbol, Gyorbol, Szegedrol, Komarombol es persze Budapestrol is
Sot a szari csarnokba Pecsrol jar hozzank a versenybiroEgyebirant mas ingyenes rendezvenyt nem igen lehet talalni az egesz orszagban - szerintem
...es aki a KCSD feelinget kihagyja, vessen magara -
motoflug
őstag
válasz
ADAM1337 #3679 üzenetére
Este kipróbálom, a gyro-t is legalább meg tudom nézni, hogy kell-e rajta állítgatni. Így télen necces ez a drift téma, nem jókor vágtam bele.
Te a TT01-re mi alapján tervezted meg a 3D modellezett kormányösszekötőt (vagy mi a neve annak) ?
TT02-re kerestem ilyesmit, de nem találtam thingsiversen, az alu meg 12 lenne, ami vicc.
-
motoflug
őstag
válasz
ADAM1337 #3675 üzenetére
Csak a LiPo-tól való parám miatt gondolkoztam el, hogy jó nekem a brushed + nimh kombó. Most egy fém dobozban tárolom, nem vagyok az ilyesfajta elōvigyázatossàghoz hozzàszokva. Mivel nincs viszonyítàsi alapom, ezért tuti jó lenne a brushed is. De lehet veszek lipo zsákot aztán megmarad.
Az alváz Sakura D4 RWD gyroval, nagyon bejön, csak a belbeccsel nyūglōdök.
Most épp ez a szett van benne, egy alap szervoval:https://hobbyking.com/en_us/trackstar-roar-approved-1-10th-stock-class-brushless-esc-and-motor-combo-13-5t.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- PlayStation 5
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Philips LCD és LED TV-k
- Haditechnika, harcászat
- Vicces képek
- Linux kezdőknek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest