Új hozzászólás Aktív témák
-
JoinR
őstag
válasz
peet137 #6242 üzenetére
Azt a cellát, amelyik nem púpos, én még használom tovább. Van így 2 cellás akksim, ami eredetileg 3 cellás volt. Egyébként az ártalmatlanított Li-Po akksi nem számít veszélyes hulladéknak, a sima szemetesbe is dobhatod.
Amúgy vannak gyűjtőpontok, benzinkutak, MediaMarkt, BestByte, stb. boltokban le lehet adni. Előtte mindenképp merítsd le, ha nem sérült. -
JoinR
őstag
válasz
ANDROID??? #6115 üzenetére
Hát ez nem a több métert ugratós árkategória
1x-1x lehet kibírja, de nem erre van. -
JoinR
őstag
válasz
ANDROID??? #6113 üzenetére
Az akksik pont kompatibilisek, 2 cellás mind.
Nekem csak 124018 van, úgyhogy nem tudom, a 124019 mit bírna, de nyilván egyik se Traxxas. Eddig egy telóból folyt el az olaj, más baja nem volt kb 3-4 üzemóra alatt. -
JoinR
őstag
válasz
ANDROID??? #6110 üzenetére
Ugyanaz a kettő, csak a kaszni más. A fekete egy picit védettebb, de ahol több a dísz, több a törés is.
Ha nem nagy a felár, vehetsz brushlesst, de kisebb méretű, mint a kefés motor gyárilag. Ha komolyabb tuning kell, ugyanolyan méretű (3650-es) BL kell bele. Vannak teljesítményorientált kefés motorok ugyanolyan méretben, de annyira drága, hogy valszeg nem éri meg, plusz akkor már úgyis cserélni kell az ESC-t, akkor meg már muszáj a TX/RX-et is...jó ez úgy, ahogy van.
Akksi tovább bírja, de sokat nem számít. Mire egy ilyen kefés motor elkopik, az autó már megsemmisült állapotban van -
JoinR
őstag
válasz
WunderKinder #5952 üzenetére
Mivel akarod használni? Vagy vevővel együtt keresel?
-
JoinR
őstag
Ha az alváz bekötőpontján lötyög, akkor a nagyobb méretű csavarokkal esetleg lehet javítani rajta. Vagy ha faragsz a végén, hogy pont bebújjon a vázban lévő furatba, akkor se fog lötyögni.
A vicc, hogy egyébként a C14/24-hez nincs is "gyári" fém lengőkar, és ami van, annak az oldalirányú merevsége még akár rosszabb, mint a műanyag, nem véletlenül van a C34/44-en is elöl Panhard-rúddal megoldva.
Igen kardánból csak a CVD-típusút érdemes venni. -
JoinR
őstag
Innen nehéz lesz megmondani, de pl. ebben a videóban van hasonlóról szó. Ha ez a gondod neked is, akkor csapágy csere (mármint a gyári műanyag persely helyett rendes csapágy beépítése), és ha kopottnak látod, akkor tengely csere is. Egyébként nekem már volt olyan, hogy maga a felni kopott ki, az is ilyet okoz. Az alkatrészeket csak BG-n kerestem, máshol nem néztem, hogy olcsóbb-e (Alin valszeg igen).
-
JoinR
őstag
Jah nálam is van jó pár tartalékban, de én ajánlani azért nem mertem
Főleg nem annyiért, amennyiért Banggood-on van, akkor már tényleg inkább a Hobbywing, ha csak nincs nagyon helyihány. Az Aliexpress-es ára viszont rendben van, még ha jön rá az ÁFA + posta sarc, akkor is. Viszont már külön doboz van az elhullott daraboknak (3-nál járok jelenleg), ha lehet, inkább csak csörlőhöz, füstgéphez vagy max. 180-as motorhoz használom.
-
JoinR
őstag
válasz
HummeRC #5905 üzenetére
Ez a Carson táv elsőre tényleg nem tűnt drágábbnak, aztán látom, hogy egy külön vevő hozzá 7 rugó
Flysky-hoz a GR3E vevőket 5$-ért lehet kapni - sajna július 1-től rájön a +27% +400 Ft, de még úgy is töredéke. És a Carson mivel 10 000 alatti, ezért nincs rá kötelező jótállás sem, ha jófej a bolt, lehet vállalnak rá valamennyit... -
JoinR
őstag
válasz
Necronom #5903 üzenetére
Sajnos a 30 éves tapasztalattal rendelkező fórumtárs energiája csak a klubjának és youtube csatornájának reklámozására megy el, így nincs ideje segíteni másoknak. Néha esetleg még személyeskedik a helyi fogalmatlannal, de ez a max. Úgy látom Discordon nagy a sor, lehet oda kellene fókuszálnia, ez a fórum nyilvánvalóan menthetetlen.
-
JoinR
őstag
válasz
envagyok #5901 üzenetére
Banggood-nál van a "Banggood Express" nevű szállítás, amiben nem közvetlenül hozzád küldik Kínából, hanem útközben átcímkézik és hozzád már EU-s küldeményként van jegyezve.
Végül EU-s raktárban csak ezt találtam, ami említésre méltó, de konkrétan nem ismerem: Eachine - maga a márka amúgy nem teljesen noname, vannak értelmes RC-ik.
#5900 zolikaDB - 1. tisztítsd meg, 2. állíts a rugó előfeszítésén, 3. vegyél újat -
JoinR
őstag
válasz
envagyok #5897 üzenetére
Jah igen, azt nem írtad, hogy ahhoz kell az EU-raktár, hogy gyors legyen, vagy hogy vámmentes. Amit küldtem, az vámmentes, csak kell neki 3 hét.
EU-raktárban sajna nem találtam jót, egyedül az FT011, de az más árkategória. -
JoinR
őstag
TX/RX vonalon DumboRC (több típus van, most épp az X5 a legolcsóbb itt) és Flysky. Ha több profilt akar tárolni, akkor azt legolcsóbban ez a Flysky fogja tudni.
ESC-nek jó a szokásos Hobbywing 1060, sajna most nem találtam olcsóbban, mint amennyiért mondjuk jófogásról meg lehetne venni.
Aztán ha még hozzávesszük az akksit, többe jön ki, mint a gyári RTR, én lehet vennék egy olyat, a KITet meg megpróbálnám elpasszolni. -
JoinR
őstag
válasz
envagyok #5892 üzenetére
Árat nem írtál, de ezt a WL912-t sokan ajánlják. Én tavaly ugyanilyen célra egy ilyet vettem, mert azonos áron nagyobb motor volt benne, meg jobban is tetszett külsőre. Utóbbi elvileg bírja a 3 cellát is, de nekem elég gyors 2 cellával is. Max tempónál kicsit pattog, de amúgy rendben van (lehetne súlyozni, de arra az évi pár alkalomra, nem törődtem vele).
Sajnos mint minden RC, ezek is eléggé megdrágultak, tavaly 42-50$ körül volt az áruk. -
JoinR
őstag
válasz
Necronom #5893 üzenetére
Nem tudom mitől szúrom ennyire a szemed, de ez egy fórum, úgyhogy jobb, ha hozzászoksz, hogy mások is írnak ide. Ha pedig valami tárgyi tévedést észlelsz, nyugodtan kijavíthatsz bárkit konstruktívan, NORMÁLIS hangnemben. Az előző hsz-ed akár így is kinézhetett volna: "Annyiban szeretnélek kijavítani, hogy akkut elsősorban a fogyasztóhoz, azaz a motorhoz választunk, igaz jelenleg nem áll rendelkezésre semmilyen specifikáció a motor méretén kívül, ezért elfogadható, hogy a hozzá általában megfelelő méretű ESC névleges áramerősségét vesszük alapul (hiszen ha annál többet fel tudna venni a motor, az ESC amúgy is leégne, így fölösleges nagyobb akkut választani, kisebbet viszont egyébként sem ajánlott)."
Ehelyett nyilván azért lett törölve az előző hsz-ed, mivel olyan mértékű alpári személyeskedés volt benne, ami nem fér össze a fórum szabályzatával. Szerintem azokra, amiket ott leírtál, joggal megsértődhet bárki, én az eddigi 13 éves prohardveres fórumozásom során még hasonlót se láttam (szerencsére), főleg nem ilyen piti dologgal kapcsolatban, mint hogy most mi alapján válasszunk akksit. Spoilerezve megmaradhatott volna azért, hogy lássák a kérdezők, milyen kedves emberek várják a Discordon, biztos rohannának oda kérdezni...ezt a lejáratást meg ideje lenne elfelejtened, neked nem velem kell megküzdened, én nem vagyok se a konkurenciád, se a riválisod, hanem a stílusod alapján sokkal inkább magaddal. -
JoinR
őstag
válasz
Necronom #5887 üzenetére
Köszönöm a kioktató stílust, nagyon sokat hozzátett a mondandóhoz.
Hadd akadékoskodjak egy kicsit, hogyha nincs rákötve motor az ESC-re, de rádugott akksival bekapcsolom, mégis villog a LED, akkor az valamilyen paranormális jelenség lehet? Szóval a nagybetűs aláhúzott mondatod egy egyszerű hazugság. Persze értem mire gondolsz, hogy az ESC csak a FETek aktiválásával átengedi az áramot a motor felé, de ez nem elektrotechnika szakkör, hanem egy RC-topik, tehát az akkuválasztás szempontjából teljesen irreleváns, hogy az ESC éppen felveszi és átadja az áramot a motor felé, vagy csak átengedi. -
JoinR
őstag
válasz
31GTG89 #5885 üzenetére
Igen kb. ezeket javasoltam, de nem együtt
A brushless motorhoz hozzá való szabályzó kell, a Hobbywing 1060-as csak kefés motorhoz jó, ami jelenleg is van az autódban. Tehát motorcsere nélkül jó a HW 1060 + 3 cellás akksi. Így valszeg leghamarabb a motor fogja megadni magát, de az amúgy is olcsó.
A másik lehetőség a brushless mod, ami valszeg már a jelenlegi Ni-MH akksival is sokkal gyorsabb lesz, de vehetsz hozzá 3 cellás akksit is.
A magas kV-s motorok általában nem szeretik a sok cellát, de ez le van írva - ahogy az általad linkelt leírásában is, hogy csak 2 cella, akkor a 3 cellás akksin nem lesz hosszú életű.
Akksi legalább akkora áramot tudjon leadni, amit az ESC fel tud venni. Pl. egy 2000 mAh-s (=2Ah), 35C-s akksi 70A-t tud leadni, az megfelel a HW 1060-nak (ami max 60A-t vesz fel).
Ahhoz, hogy korrekten meg lehessen mondani, mekkora kV-s BL motor kell, tudni kellene a mostani motor adatait is, de a 3000kV valszeg jó középút. -
JoinR
őstag
válasz
zolikaDB #5877 üzenetére
Plusz a pluszra, mínusz a mínuszra, 2-3 mp általában elég.
Nem tudom meddig játszottál vele, de előfordulhat, hogy az autó alacsonyabb fesznél vágja el a játékot, mint hogy a töltő el tudja kezdeni a töltést. Pl. az autó szabályzó 2.8V-nál "áll le", a töltő viszont csak 3V-tól tölt. -
JoinR
őstag
válasz
envagyok #5860 üzenetére
Az a kérdés, hogy amiatt ment el a hajtás, mert kopott a fogaskerék, vagy a kardán fordul át a fogaskereken? A kopott fogaskeréknél ha raksz a fogaskerék mögé egy alátétet, általában még egy darabig használható marad. Ha hátrafele jó, a híd megfordításával is lehet próbálkozni, akkor csak rükvercben lesz "kopott".
A legolcsóbb mindig az Aliexpres, a kérdés, hogy mi lesz, ha júl 1 után fut be a csomag.
Ez a kit nagyjából megoldaná a problémáidat, esetleg még itt van a fém kardán, ha azzal is gond van. Ha Aliról szeretnél külön fém hídakat is, akkor az itt van.
Banggoodon ez van, ami elég drága sajnos (BGHONEY2110 kuponnal lejön 10%), viszont nem lesz gond a vámon meg a fém híd is benne van. -
JoinR
őstag
Röviden: igen, ennyire gagyi
Hosszan: A WPL B14 egy tízezres játék, ami inkább az építésről szól, mint az üzemórákról. Viszont amiben sokkal jobb az árkategóriájánál, hogy full-scale a külső, és mindenféle alkatrész van hozzá, amikkel meg lehet csinálni tényleg jóra. Az ára ellenére nem mondanám egy kezdő gépnek, mivel jó eséllyel többet kell szerelni, mint menni vele. A sok műanyag amúgy is hamar elkopik: kardán, fogaskerekek, első kerékagyak kopóalkatrészek. A régi típusú laprugó szintén gyorsan kifárad, törik. Viszont mindenből van fém, utána már jó kis gép lehet, de belátható, hogy ez nem arról szól, hogy töltöd-nyúzod, az más árkategória. -
JoinR
őstag
Elsőre a vezetéket nézném meg az elektronika és motor között. Ha az jó, akkor a motort direktben meghajtanám valami áramforrásról (húzd ki addig az elektronikából a csatlakozóját). Ha az is rendben, akkor sajna az elektronika lesz, pár $-os alkatrész, de sajna 1 hónap kihagyást jelent, mire megérkezik.
Szintén könnyű hibakeresési módszer, ha az elektronikán megcseréled a szervomotor és a sima motor csatlakozóját, azután melyik működik, melyik nem. -
JoinR
őstag
válasz
Pitti11 #5803 üzenetére
A mode gomb független a bindolástól, és nincs is funckciója ezeken a kocsikon.
Amelyik kocsi működik, az eredeti távirányítójával együtt kapcsold ki és tedd félre.
A másik autót kapcsold be, aztán a távirányítóját úgy kapcsold be, hogy közben valamelyik irányba a kormányzás teljesen el van fordítva. Elvileg így újrabindolja. -
JoinR
őstag
válasz
elektrotank #5794 üzenetére
Amekkora akksit veszel bele
de a gyárival is tud min. 40 percet. Viszont belefér 5000mAh-s is, azzal 2 óra is simán hozható.
-
JoinR
őstag
válasz
elektrotank #5791 üzenetére
Elég réteghobbi szerintem egy IT-orientált oldalon, ennek ellenére az rcmodell talán még kihaltabb (az autós része mindenképp), pedig az igazán célirányos. A sok facebook-csoport biztos nem segít, bár ott meg a seftelés megy főleg.
-
JoinR
őstag
válasz
elektrotank #5787 üzenetére
Én csak azért vennék olcsóbbat elsőre, mert ha mégse jön be a hobbi, akkor nem akkora bukó kiszállni belőle. Egyébként a TRX4 a legjobb scale crawler, ezzel nem nagyon vitatkozik szerintem senki. Ha megengedheted magadnak, vágj bele nyugodtan (aztán ha hamar ráunsz, dobj egy pm-et
)
-
JoinR
őstag
válasz
zolikaDB #5782 üzenetére
Te döntöd el, mit kell, szerintem nem érdemes ezeket tuningolni. A különbségeket csak emlékezetből írtam, biztos van még más is. Igazából a fém "tuning" padlólemez a 959-hez kb. annyi, mint az árkülönbség a 144001-hez képest (ami gyárilag fémmel jön).
Ebben a videóban sok különbség látszik (főleg a futómű csillapítása látványos) -
JoinR
őstag
Bocs kifutottam a szerkesztési időből, jelenleg BG-n olcsóbbak is, mint Alin, cseh raktárból:
MN 99 kék 58$
MN 99s 56$
MN 99s 2 akksival 62$
Az emúlt pár hónap drágulását figyelembe véve ezek most elég jó árak szvsz. -
JoinR
őstag
válasz
zolikaDB #5777 üzenetére
Rendes lengéscsillapító (olajos), fém futómű bekötőpontok, fém diffi fogaskerekek, nagyobb motor (illetve a 959-B-hez képest ugyanakkora), méretre is kicsit nagyobb. 20$ felárat simán megér.
#5775 JoolsNOS:
Ebből mindenképp az MN99-et venném (vagy MN99s működő lámpákkal), abban teljesen proporcionális az irányítás és acél a diffi fogaskerék. A kardánok is viszonylag masszívak annak ellenére, hogy műanyag, így egész hosszú életű és karbantartásmentes játék. -
JoinR
őstag
válasz
zolikaDB #5756 üzenetére
Sokat drágult tavalyhoz képest, de most ennyi. Vállalható a 959, de a 144001 más liga, nézz rá arra. A végtempó tájékoztató jellegű, egy 10-est levonhatsz belőle.
Tudsz cserélni mindent. 2S akksi kell bele alapból, sok helyen árulják több akksival, vagy hobbykingről tudsz venni. -
JoinR
őstag
válasz
maximilian4 #5749 üzenetére
JCD 8898 nekem bejött, értékelései is jók. Banggoodon van cseh raktárban.
-
JoinR
őstag
válasz
maximilian4 #5739 üzenetére
-
JoinR
őstag
válasz
maximilian4 #5736 üzenetére
Praktiker
-
JoinR
őstag
Mi értelme itthonról RC-t venni, hogyha 5 perc után elromlik és nem lehet visszavinni?
-
JoinR
őstag
válasz
tolgyesi007 #5677 üzenetére
Persze, alap.
-
JoinR
őstag
válasz
tolgyesi007 #5674 üzenetére
Korábbi hozzászólásra válaszolt
-
JoinR
őstag
válasz
tolgyesi007 #5670 üzenetére
Ha már távot veszel, nem sokkal drágább a GT3B / GT3C, vagy DumboRC X4 / X6.
7.4V akksi csak 2 cellás lehet. Egyébként az ESC-d bírja a 3 cellát, Hobbyking EU-raktárban nézelődj. -
JoinR
őstag
válasz
bull84ghia #5655 üzenetére
Igen, így szokott lenni. Ezért kérdeztem, hogy megcserélve, a kormánnyal működik-e a szabályzó a CH1-en.
-
JoinR
őstag
válasz
bull84ghia #5653 üzenetére
És az 1-es csatornán a távirányítón kormányozva működik a gyorsítás? Ha nem, akkor nyilván a távirányító a rossz.
-
JoinR
őstag
-
JoinR
őstag
Egy komoly vezérlő segíthet ebben, próbáld ki a HW1060-at a 380-as motorral, 2 sebességes váltóval, akár csak 2 cellával is.
Igen amúgy nekem is ez a méretű motor van benne, talán a KV is ekkora. Én szeretem, persze nem technikás pályára, hanem csapatniA Savöx valóban a szervók szent grálja, de annyiért
-
JoinR
őstag
Nem muszáj akkora motort alárakni - bár nekem is pont van készülőben egy 550-es RWD mod
1-2 tartalék szervó meg mindig kell...és javítani se lehetetlen, ha a motor a baja, azt könnyű cserélni.#5633 Necronom: Abból nem lesz tudatlanság, hogy a vontatott tempót kicsit felpörgeti az ember, a tartalom ugyanaz lesz. De megértem, hogy árral szemben szeretnétek úszni, sok sikert!
-
JoinR
őstag
Eleve vízálló ESC kell (pl. Hobbywing 1060), csatlakozókra zsugorcső, szervóból szintén vízálló és/vagy hotglue/FBS-sel körbe lehet nyomni, de lehet használni zacskót, óvszert, ami tetszik. Szokták plastidippel is lefújni a kis réseket, egyedi elektronikának lehet 3d-nyomtatni tokot.
A mechanikus részével szerintem fölösleges törődni.#5625 Necronom: a tartalom lehet jó, de nyugodtan feltöltés előtt is rá lehet nyomni 1.3x sebességre, még úgyse gyors, és nem lesz olyan ijesztő a 45 perc. A dizájn már az előző évtizedben is elvault lett volna, nézz rá pl. egy Hyp-R csatornára, hogyan kell korszerűen csinálni, ha meg csak a szöveg a lényeg, legyen sima podcast 1 értelmes képpel (vagy akár arcokkal, bár az még több készülődést/eszközt igényel) , hogy ne egy 500 pixeles 1-es legyen a videóban végig...
-
JoinR
őstag
Az AA elemet felejtsd el, ennyiért akkora RC-k vannak, amikbe kis túlzással bele se férnek. Az egyetlen reális igény ennyiért, hogy lehessen hozzá alkatrészt venni.
Wltoys K989 -
JoinR
őstag
válasz
Necronom #5613 üzenetére
Szerintem egyszerű hamisítványokat hasonlítasz egy budget márkához.
A rossz hír, hogy az ismerősöd rajtad is csak nyerészkedni akart, MG996(R) rengeteg van a piacon, van az eredeti Towerpro, amivel semmi gond nincs, meg vannak a hamisítványok 3$ körül, tehát kb. negyedáron, nyilván nem fogja ugyanazt tudni. -
JoinR
őstag
-
JoinR
őstag
válasz
Skillet #5581 üzenetére
Akkor nincs más hátra, mint előre
Azért, hogy a matek meglegyen:
2x4 db LADDA: 4600 Ft
+ 1-2 töltő, hogy egyszerre 8-at tudj tölteni: 2500-5000 Ft
Össz: 7100-9600 Ft3 db Li-ion (legolcsóbb, rendes erőt nem tud leadni, de játékba elmegy): 3900 Ft
Innen nem tudom megmondani, hogy neked mi van otthon, de alapból kéne hozzá töltő: 4000 Ft (ennyiért találtam legolcsóbban, ami tud 3-at tölteni).
Össz: 7900 Ft
És akkor még ott tartunk, hogy a gyerek első dolga lesz túlmeríteni, szóval kéne egy akkuőr, ahhoz csatlakozót forrasztani, vagy a fent linkelt elekronikát megvenni, várni 1 hónapot és utána forrasztgatni.Aztán miután 2 hónap után a gyereket már nem érdekli, vagy tönkremegy az RC, lesz pár akksid a következő távirányítójába vagy akárhova. A Li-ion azért nem annyira praktikus, legalábbis én itthon nem sok helyen tudom felhasználni őket.
-
JoinR
őstag
Jó kis pálya lett, csak a sár hiányzik
Nekem közben befutott pár WPL C24-1 (meg egy csomó fém alkatrész, úgyhogy ha valakinek SOS kell valami, szóljon..fém kit, kardánok, fogaskerekek, stb.), egyelőre nagyon jók. Vendégautóknak szánom őket, ha haverok átjönnek grillezni stb., akkor tudnak szórakozni velük
Sokat előrelépett a WPL, teljesen proporcionális irányítás, fém perselyek a hajtásnál és a műanyag kardánok is meg vannak erősítve, elég komoly abúzus után sem estek szét.
Igazából 12-15 ezer körül nincs más RC autó, ami:
- proporcionális RTR
- összkerekes
- alapból egész tartós, de bármilyen alkatrész van hozzá
- bónuszban: "igazi" scale jármű, nem fantasy.A B16 problémára: egy kicsi gyorskötözővel be tudod feszíteni a laprugót azon a végén, ahol mozog, bár elvileg mozognia kellene, szóval nem értem, miért ugrik ki fixen.
-
JoinR
őstag
Azt gondolom, hogyha valaki betéved a topikba egy 27MHz-es játékszintű RC-autóval, akkor ő játszani akar, nem pedig forrasztani (nem is úgy tetted fel a kérdést, hanem kifejezetten 27MHz távot kerestél). Nem véletlenül ma már kb. mindenki 2.4GHz-es tx/rx-eket használ. Mondanám, hogy a hobbielektronika topik a neked való, de látom, oda is írtál
-
JoinR
őstag
Ha lelazult a fül, akkor nem fog jól váltani. Valszeg elég megragasztani, és akkor a váltás is jó lesz, szerintem ezért ne szedd szét.
A kormányösszekötőnél pedig csak felülről kell lennie mindkét rúdnak, úgy elég hosszú a csavar, mert amihez csavarozod, az menetes (tehát NEM így). -
JoinR
őstag
válasz
cipofuzo87 #5551 üzenetére
A motor iszonyat overkill ekkora súlyhoz, főleg, hogy nem kell vele sietni. Sensorless brushless témát is elengedném a precíz mozgás miatt.
Ilyenből 4 db elég lesz és ebben már az áttétel is benne van. Bár kemény terepen szerintem is a lánctalp lenne a legjobb, de az elég macerás, esetleg alternatívaként lehet 6WD hajtás, a Marson jól teljesít
Gumiban nem találtam én se hirtelen nagyobbat, annyi, hogy Aliról jelentősen olcsóbb.
12V*12Ah = 144Wh
Ezek a kis motorok kb. 4W-osak, szóval 144/(4*4)= 9 óra -
JoinR
őstag
-
JoinR
őstag
Sajna én is csak drágán látok az EU-ból és nálam sincs tartalék, csak pár szett műanyag. Ha csak kihajlott, melegen vissza lehet görbíteni, egy darabig jó.
(#5543) Ispy: épp akartam írni, hogy nem értem, lassan már csak az alap van ott egy hátsó felfüggesztés javítás miatt
-
JoinR
őstag
Könnyen lejön a sárga festék, én is leszedtem finom smirglivel, mert a valóságban az fehér, az index a lökhárítóban van, ahol nálad a duplaledek.
A kanyarvilágítás jó ötlet, erre nem gondoltam mégHangot is tervezek, de az azért melósabb, hogy jól is szóljon...akkor már lehet megvenném a gyári WPL V3 boardot, azon van világítás meg hang is.
Ennyi LEDhez már használsz valami trantisztort külső feszkót vezérelve, vagy elbírja az Arduino pin? Úgy rémlik, hogy 20mA a max áram pinenként, az túl sok ledet nem bír el. -
JoinR
őstag
válasz
motoflug #5528 üzenetére
Annyira nincs, hogy van amelyik kaszni alatt már 3D-nyomtatott van nálam is
Tudok nyomtatni ha kell..
Ha már WPL:
Új C24 - proporcionális RTR, C14 első lámpákkal, C34/44 felnikkel, ha majd kicsit olcsóbb lesz, jó kezdőszett lesz scale kategóriában. Alin már most is olcsóbb, KIT 30$, RTR 37$.
D12 (Suzuki Carry) - 1:10-es, de méretre kb. akkora, mint az összes többi WPL, csak ugye ez kei car kategória. Szerintem ez is 40$ körül lesz majd 1-2 hónap múlva -
JoinR
őstag
válasz
gainwardgs #5510 üzenetére
Banggoodon van hamis, de amire SkyRC van írva, az eredeti. Hobbykingen is utána van írva, hogy copy (pl.).
Szerintem táppal együtt ez egy normál ajánlat Bg-n. Még tavasszal amikor preorder volt a mini v2, akkor 25$-ért lehetett kapni, sajna nem vettem belőle.Nekem amúgy ez a Hobbyking-es van, 4-5 éve megy gond nélkül.
-
JoinR
őstag
válasz
gainwardgs #5503 üzenetére
Bár a 12427-et nem próbáltam, a 12428 az utolsó 1-2 évben már fém diffikkel jött, szerintem ebben is fém.
-
JoinR
őstag
Életem első RC-autója pont ilyen volt, és én is idén támasztottam fel.
Már nagyon ki volt belezve, így újra kellett gondolni, végül 2 db áttételes N30-as motorral meg egy olcsó szervóval oldottam meg. Mivel egész hosszú az áttétele, de a motor gyenge, ezért a végsebességet el sem éri túl kicsi szobában, kell neki a hosszú egyenes
Lefesteni mondjuk még nem sikerült -
JoinR
őstag
válasz
motoflug #5442 üzenetére
RTR-ben vettem, ezt lenne vagy fél nap összerakni.. Meg így olcsóbb is volt (kuponnal 160$, annyiért nagyon jó szerintem). A váltót széthúztam mert az kb száraz gyárilag. Kemény terepen nem próbáltam még, de nem tűnik túl csapatósnak. Scale trailing/crawlingra elegendő. Elvileg olajos a lengéscsillapító, de a gyakorlatban nem érződik, lehet fel kéne tölteni (youtube alapján nem nagyon tartja mondjuk).
4xAA Ni-Mh nem tudom mennyire elegendő 1/10-re, szerintem nem ekkora áram leadására valók. Ha nem akarsz rendes (Li-Po) akksit venni nézzél 25+ A-es 18650 Li-ionokat, azokból olcsón lehet csinálni (ha nem kell a nagy áram).
-
JoinR
őstag
válasz
SoulReaver #5435 üzenetére
Nem, műanyag. Csavarra megegyezik a Tamiya Bruiserrel, csak negyedannyiba kerül
igen ugyanaz a generáció, csak ez még a facelift előtti, kereklámpás.
-
JoinR
őstag
válasz
SoulReaver #5433 üzenetére
Jó autó, jó terep. Én is hasonlóra készülök...még mielőtt elszálltak az árak, vettem egy HG P407 -et (Tamiya Bruiser klón). Nekem a gyári külseje nagyon túlzó, úgyhogy a kasztni már a "gyári" magasságban van, új gumik megérkeztek, prototípus felnik kinyomtatva, így már valósághűbb...de még messze a vége.
-
JoinR
őstag
Ha másnak se töltené be, erről van szó.
Ha a C44KM-hez kellene, akkor ezek nagyok lesznek, az elmozdulásuk viszont túl kicsi a rövidebb változatoknál. A gyári WPL felfüggesztés 15 mm-t mozog (és 45 mm a távolság a 2 bekötőpont között). Szerintem amúgy ez nem az a szint, hogy kelljen olajos gátló, annyira nem nehéz a bódé sem, meg a tempó sem nagy. -
JoinR
őstag
A műanyagot nem szabad túlhúzni, bár a sok szereléstől nekem is van pár hely, ahol már csak helyben forog a csavar. Egyébként a KM-nél is érdenes átgondolni a menetrögzítőzést, mert ha túl sokat használsz ezek a kis csavarok könnyen oldhatatlanok lesznek roncsolás nélkül.
Nem tudom hova gondoltál extra csapágyat, nem nagyon fér több sehovaén vettem párat, mert szeretnék egy csapágyazott váltót, de ahhoz még meg kell tervezni a házat.
-
JoinR
őstag
A C44KM nincs összerakva, és eleve a 2 sebességes váltóval jön, jó az (és nem is 40EUR :D) . Én a C14-be vettem fém fogaskerekeket is ehhez a 2 sebességes váltóhoz, 3600kV 2445 brushless-t is bírja (még
)
Igen kicsit kisebb a hasmagasság, de ez scale rc, nem fantasy crawler.
Amúgy láttam már ilyen átépítést, hogy 2x18650 oldalt, én is szeretnék, súlypont szempontjából a legjobb elhelyezés. Thingiverse-en láttam is már hozzá tokot, amit lehet nyomtatni. C44-hez nem tudom passzol-e, de ott meg a flatbed alatt van annyi hely. -
JoinR
őstag
Ha minden műanyag elemet megtartasz, akkor nehezen. Valszeg érdemes rakománynak álcázni
De ha elől a műanyag burkolatot nem építed be, akkor azért oda fér pár dolog, de nem tágas.
A C44-et pont nem lámpáztam fel (igazából eladó), csak ami jár hozzá első lámpa, azt építettem be. Hátra amúgy pont passzolnának a 2x3x4 mm-es színes LED-ek.
Most tényleg minden megdrágult, pár hónapja ezt 8$ körül lehetett venni, nekem ilyen van a C24-ben. Ennél kisebb a Hobbyking-es 7 EUR mikor vettem ősszel és már rég nincs készleten. -
JoinR
őstag
Jól felment az ára, így necces, de igazából nincs alternatívája (72$ volt a legolcsóbb ára eddig, + rá lehet(ett) rakni a szokásos 10-20%-os kuponokat).
Én nem tudok belekötni ennyiért, a váltó fogaskerekeit kivéve full fém hajtás (azok pedig elég masszív műanyagok), részletgazdag kidolgozás, valódi fa flatbed tök menő.
A gumi gyenge kicsit, azt ragasztani kell a felnire, és több keménységben is adják, random milyet kapsz (én egyszerre rendeltem többet, egyik keményebb másik puhább volt). Simán bírja a kertet, a nagy esést/ütést azért nem szereti a felfüggesztés, nem arra való.
Ugye ehhez még kell ESC, TX+RX, akksi; amiknek egyébként nincs túl sok hely, de egy 1000mAh 2S akksi meg 20A kis piros 3$-os ESC megteszi. -
JoinR
őstag
Nah de most mit is vettél?
A C24 az polgári, nem katonai. Neten többféle világítás modul is van tök olcsón, az én C24-em is fel van szerelve, teljesen street-legal
épp most készül az utánfutóhoz is a világítás, indexekkel.
A B36-ot (RTR-ben) annyira nem jó konstrukció szerintem, polcon szép, de a 6x6 hajtás nem túl megbízható, a műanyag kardánokat töri, mint a ropit, de a fém is könnyen szétugrik. A 180-as motor kevés a nagy tömeghez...a KM-verzió valszeg jobb, de az már annyira nem is olcsó, szerintem annyit nem ér (bár scale kategóriában nem nagyon van más).
-
JoinR
őstag
És megint oda lyukadunk ki, mint minden PH-s szaktopikban, hogy ajánlunk egy "jót" 3x annyiért.
Lehet csinálni kellene egy RC játék topikot
Nyilván Emu sem csodát vár ennyiért...ami azt illeti, én biztos nem vennék 60 ezerért RC-autót egy 6 éves gyereknek, legyen akármennyire bestbuy. Főleg 1. autónak, lehet használja 2-3 alkalommal és megunja, akár még a gyorsat is.
Személy szerint én a legtöbb népszerű proporcionális RC-autót az olcsó/játék árkategóriában már mindet kipróbáltam (összes WPL, MN, a legtöbb Wltoys), ezért ajánlom azok közül azokat, amiket.Nyilván felhasználásfüggő, nálam a 12428 vagy 50 ciklust ment hibátlanul, 3 cellával. Igaz úgy kezdtem, hogy szétszed, átzsíroz...persze volt aki itt szidta, hogy milyen szar, mert hogy mindig felborul...
Jelenleg Wltoys-ból egy 144001 -em van, ami szerintem abszolút bestbuy 25k-ig, eddig annyi baja volt, hogy lelazult az önzáró anya, és elhagytam 1-1 kereket. -
JoinR
őstag
Hát ezeket a bóvlikat ajánlani...én mindig megnézem a kínálatot, és siralmas ahhoz képest, amit kintről lehet venni (ami természetes is, el kellett már hozni az árut, fizikai bolt költségei, ÁFA, stb.).
Nyilván kintről is játékokat vesz az ember ennyiért, de legalább van hozzájuk alkatrész, több szabványos elem van benne, proporcionális vezérlés, stb.(#5387) Emu :
Esetleg még ránézhetsz a Wltoys 12428 -ra, amin lehet állítani a maximális sebességet. Manapság már kicsit drágább, mint a keret, de gyerekeknek szerintem az is ideális, rendkívül strapabíró. -
JoinR
őstag
(Valódi) 5000-es akksi nem biztos, hogy befér, sőt. 100x33x15 a "gyári" 3 cellás akksi mérete. Sajnos nekem a 2200-as 3S-es akksi nem fér bele, túl magas. Vagy át kell rakni a vezérlőt, de az macera.
Az eredeti iMax B6 Mini V2 most előrendelhető Banggoodon, ennyiért nem rossz. Amúgy egy Hobbyking-es DC-4S is megtenné, de most sehol nincs raktáron, úgy látom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
- TCL LCD és LED TV-k
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Sorozatok
- Formula-1
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Autós topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI CYBORG 15 A13V
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged