- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Yettel topik
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Határtalan erő - szabadjára engedve
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
batabe
senior tag
válasz
PumpkinSeed #5840 üzenetére
bootol SD-ről, rendszer fut sd-ről vagy pendrive-ról vagy HDD-ről, és HDD van még mögé csatolva az ftp tárhelynek. minden csak az áramellátáson múlik
(HDD-hez saját tápos USB-hub kell majd neked)
-
batabe
senior tag
válasz
PumpkinSeed #5837 üzenetére
bekapcsolás: áramadással.
bootolni csak memória kártyáról tud. de bizonyos rendszereknél meg lehet csinálni, hogy a rendszer maga már pendrive-ről fusson. (de itt is kell memkártya a boothoz)
-
batabe
senior tag
válasz
wassermann #5399 üzenetére
én is tegnap frissítettem, több körben, de igazából minden automatikusan lezajlott rendben.
-
batabe
senior tag
válasz
lord.lakli #5332 üzenetére
azért nem minden áramról lehúzás jár így.
tegnap fagyás miatt kellett lehúznom, semmi baja nem lett, csak egy figyelmeztetés, hogy nem szabályosan állt le.
-
batabe
senior tag
-
batabe
senior tag
frissítettem xbian és raspbmc rendszeremet 12.1 ill 12.2alpha-ra, és amíg korábban működött a CEC-en keresztül történő távirányítós vezérlés, ez a frissítés után megszűnt.
más is tapasztalta? van esetleg ötlet, hogyan lehetne visszavarázsolni? -
batabe
senior tag
válasz
sanchomuzax #4808 üzenetére
nekem ilyen házam van:
csak a szerelési "rések" vannak a házon, a teteje nem lyukas. nem tudom, hogy a háznál mennyire érdekes a szellőzés.
-
batabe
senior tag
válasz
wassermann #4805 üzenetére
esetleg tudnál felrakni képet a házról, és a bordákról? bordákat hol vetted?
-
batabe
senior tag
-
batabe
senior tag
válasz
wassermann #4660 üzenetére
ez világos, de azt gondoltam, hogy valamilyen inputot lehet neki adni, amivel bekapcsol, annak ellenére, hogy folyamatosan áram alatt van. tegnap olvastam valahol, mindjárt megkeresem, ahol szó volt az időzített kikapcsolásról, és mintha ott lett volna szó arról, hogyan lehet visszakapcsolni.
a tápot a tv-usb portjáról adjuk, és ahogy bekapcsoljuk, kapja az áramot és bekapcsol. mondjuk szerintem kétséges, hgoy a TV usb portja tud-e elég kraftot leadni neki...
-
batabe
senior tag
aki médialejátszónak használja a pit, mondjuk raspbmc-t, hogyan szokta ki-bekapcsolni vagy folyamatosan megy? raspbmc-ben beállítottam az inaktivitás esetén történő kikapcsolást, de bekapcsolni csak az áram kihúzással-bedugással tudom abszolválni. a TV bekapcsolásával (hiába HDMI-cec) nem sikerült abszolválni. kell valami spec beállítás hozzá?
-
batabe
senior tag
sziasztok,
most gondolkozom vásárláson, medialejátszónak.
felmerültek kérdések:
- tápnak az 1-1,2 A-es mobiltöltő jó?
- melyik xbmc-s csomagot ajánljátok inkább a 3 közül?
- a TV-távirányítóval való irányítás HDMI-n keresztül alapból működik, vagy kell hozzá valami plussz?
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Linux Mint
- Villanyszerelés
- Retro teló rajongók OFF topicja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- E-roller topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- GoodSpeed: Möbelix Milan íróasztal - a tapasztalatok összeszerelés után.
- További aktív témák...
- Új DDR5 GAMER PC - AMD RYZEN 5 8400F RTX 3070 Testreszabható + Garancia!
- Lenovo TS150 Xeon E3-1240 v5, RX570, 24 GB DDR4
- Belépőszintű Gamer pc Intel 10. gen.
- Eladó Ryzen 5 4500, RTX 2060 Super 8Gb, 16Gb DDR4, 256Gb M.2, 1Tb HDD gamer pc!
- Eladó Ryzen 5 4500, RTX 2070, 16Gb DDR4, 256Gb M.2, 1TB HDD gamer pc!
- Samsung Galaxy S24+ / GyáriFüggyetlen / 12/256GB / 12Hó Garancia
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-9500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3511
- Bowers & Wilkins Px7 S2 fejhallgatók (több darab akár, rendelésre)
- Alienware M18 R1 QHD+ IPS 165Hz i9-13900HX 24mag 32GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest