Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• azimut

aktív tag

válasz azbest #18932 üzenetére

Az idézet eredeti nyelven: Nein, nein, nein! :) Ismét egy megszívlelendő tanács, pont a felesleges és drága kerülők miatt tettem fel butus kérdéseimet. :R

Mivel az átalakító buktaveszélyes, inkább kísérletezek a HDMI-s monitoron/tv-n. Van egy pár... Privátban is kaptam linkeket. PeterPH, azbest, Beni2360, s_e_n_k_i és dugesz77 fórumtársaknak köszönöm a segítséget. :R

Ebben a témában maszatolok még, egy nagyon segítőkész társaságban. Nulla tudástól 1 év alatt a fórumtársak hardcore telefon flashelő félművelt szakivá képeztek ki.

Onnan merítem a bátorságot arra, hogy halkan javasoljam egy összefoglaló összedobását, így a századjára feltett alapkérdésekre az összefoglalóra lehet hivatkozni. Pl.:

1. Paraméterek
    2. Pi2, mint médialejátszó
    2.1 Csatlakozók, kellékek
    2.2 Szoftverek
    2.3 Konfigurálás
    3. Pi2, mint atomvillanás-távolságbecslő...stb
    ..,18. Linkek

Ígérem, jó tanuló leszek.

• azimut

aktív tag

válasz s_e_n_k_i #18911 üzenetére

Nagyon köszönöm az iránymutatásodat, így egy csomó felesleges próbálkozástól kímélsz meg. Maradok az ajánlott disztribúcióknál.

HDMI-VGA: szerintem az Alin található 3 dodós átalakító is meg fog felelni.

Betartva a fórum szabályait, szeretnék minél több fórumtársat arra kérni, hogy privátban linkelnétek megbízható beszerzési forrást. Csak Pi2 és plexi ház. Igazából csak annyi a félelmem, hogy egyes helyeken a Pi2 címszó alatt Pi1 fotót láttam, tehát az átveréstől félek.

• azimut

aktív tag

válasz Keef_Lee #18871 üzenetére

Köszönöm a tanácsot, tehát 8 Gb-nél nagyobb micro sd-nél nem kell nagyobb, ami U1 és valamilyen márkás/színes csíkos. Addig nem invesztálok több bazárba, mármint perifériába, amíg ki nem ismerem az alapokat.

Köszönöm True_fx kolléga válaszát is.

Lenne újabb körkérdésem is. Azt kétlem, hogy ezen az architektúrán Mint Linux futna Cinnamon felülettel, de vannak-e tapasztalataitok más Linuxokkal, leszámítva az Openelec-et? Mielőtt Openelec kerülne rá, hajlanék egy kis kísérletezésre. Talán Android és Win10 próbákat is tennék, ill. az összes ajánlott Linuxot, talán még Süsüt is.

Hangosan gondolkodom, a gyakorlatozáshoz egy monitorra kötném, tehát HDMI-VGA átalakító is kell. Ismét kérdezem, vannak-e tapasztalataitok más rendszerekkel. Haj, egy jó kis összefoglaló kéne....

• azimut

aktív tag

Sziasztok! Lehetne-e szerkeszteni egy alapinformációkat tartalmazó összefoglalót Pi-ügyben, vagy van-e valahol áttekinthető magyar nyelvű leírás létező konfigurációkról? Eddig ezen a fórumon 20-30 oldalt néztem vissza, az engem érdeklő dolgok megszerzéséhez még pár száz oldalt át kéne nézni. Nem, ne rázzatok le "barátod a google" formulával, a főbb kérdésekkel megismerkedtem. A telepítési leírásokat megértettem, LAMP használata miatt Mint Linux használó vagyok, Kodi Androidon, Linuxon, Windows 10-en oda-vissza gyakorlatozva megyeget. Kérdésem inkább hardveres.

Tehát, szívesen rácsüngetnék egy ilyen kütyüt a tv-mre, médialejátszóként, esetleg böngészőként használva. Ha jól szűrtem le, a kellékek: Pi2, esetleg a procihoz hűtőbordák, doboz, HDMI csati, táp, egyelőre nano wifi (hálózati kábel miatt nem szívesen fúrnék falat), mikro sd - minden kütyümben u1-es Samsung 32 gb fut. Kihagytam-e valamit?

Hogyan navigálok minimum eszközhasználattal? Eddig az jött le, hogy tv távirányító, már ha tudja, esetleg mobiltelefon? Vagy van-e még erre valami jól használható kütyü?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés