- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azimut
aktív tag
válasz
azbest #18932 üzenetére
Az idézet eredeti nyelven: Nein, nein, nein!
Ismét egy megszívlelendő tanács, pont a felesleges és drága kerülők miatt tettem fel butus kérdéseimet.
Mivel az átalakító buktaveszélyes, inkább kísérletezek a HDMI-s monitoron/tv-n. Van egy pár... Privátban is kaptam linkeket. PeterPH, azbest, Beni2360, s_e_n_k_i és dugesz77 fórumtársaknak köszönöm a segítséget.
Ebben a témában maszatolok még, egy nagyon segítőkész társaságban. Nulla tudástól 1 év alatt a fórumtársak hardcore telefon flashelő félművelt szakivá képeztek ki.
Onnan merítem a bátorságot arra, hogy halkan javasoljam egy összefoglaló összedobását, így a századjára feltett alapkérdésekre az összefoglalóra lehet hivatkozni. Pl.:
1. Paraméterek
2. Pi2, mint médialejátszó
2.1 Csatlakozók, kellékek
2.2 Szoftverek
2.3 Konfigurálás
3. Pi2, mint atomvillanás-távolságbecslő...stb
..,18. LinkekÍgérem, jó tanuló leszek.
-
azimut
aktív tag
válasz
s_e_n_k_i #18911 üzenetére
Nagyon köszönöm az iránymutatásodat, így egy csomó felesleges próbálkozástól kímélsz meg. Maradok az ajánlott disztribúcióknál.
HDMI-VGA: szerintem az Alin található 3 dodós átalakító is meg fog felelni.
Betartva a fórum szabályait, szeretnék minél több fórumtársat arra kérni, hogy privátban linkelnétek megbízható beszerzési forrást. Csak Pi2 és plexi ház. Igazából csak annyi a félelmem, hogy egyes helyeken a Pi2 címszó alatt Pi1 fotót láttam, tehát az átveréstől félek.
-
azimut
aktív tag
válasz
Keef_Lee #18871 üzenetére
Köszönöm a tanácsot, tehát 8 Gb-nél nagyobb micro sd-nél nem kell nagyobb, ami U1 és valamilyen márkás/színes csíkos. Addig nem invesztálok több bazárba, mármint perifériába, amíg ki nem ismerem az alapokat.
Köszönöm True_fx kolléga válaszát is.
Lenne újabb körkérdésem is. Azt kétlem, hogy ezen az architektúrán Mint Linux futna Cinnamon felülettel, de vannak-e tapasztalataitok más Linuxokkal, leszámítva az Openelec-et? Mielőtt Openelec kerülne rá, hajlanék egy kis kísérletezésre. Talán Android és Win10 próbákat is tennék, ill. az összes ajánlott Linuxot, talán még Süsüt is.
Hangosan gondolkodom, a gyakorlatozáshoz egy monitorra kötném, tehát HDMI-VGA átalakító is kell. Ismét kérdezem, vannak-e tapasztalataitok más rendszerekkel. Haj, egy jó kis összefoglaló kéne....
-
azimut
aktív tag
Sziasztok! Lehetne-e szerkeszteni egy alapinformációkat tartalmazó összefoglalót Pi-ügyben, vagy van-e valahol áttekinthető magyar nyelvű leírás létező konfigurációkról? Eddig ezen a fórumon 20-30 oldalt néztem vissza, az engem érdeklő dolgok megszerzéséhez még pár száz oldalt át kéne nézni. Nem, ne rázzatok le "barátod a google" formulával, a főbb kérdésekkel megismerkedtem. A telepítési leírásokat megértettem, LAMP használata miatt Mint Linux használó vagyok, Kodi Androidon, Linuxon, Windows 10-en oda-vissza gyakorlatozva megyeget. Kérdésem inkább hardveres.
Tehát, szívesen rácsüngetnék egy ilyen kütyüt a tv-mre, médialejátszóként, esetleg böngészőként használva. Ha jól szűrtem le, a kellékek: Pi2, esetleg a procihoz hűtőbordák, doboz, HDMI csati, táp, egyelőre nano wifi (hálózati kábel miatt nem szívesen fúrnék falat), mikro sd - minden kütyümben u1-es Samsung 32 gb fut. Kihagytam-e valamit?
Hogyan navigálok minimum eszközhasználattal? Eddig az jött le, hogy tv távirányító, már ha tudja, esetleg mobiltelefon? Vagy van-e még erre valami jól használható kütyü?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Bomba ár! Lenovo Miix 510-12IKB : i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 12" Touch I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest