- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
aRm1n
aktív tag
Az viszont lehet, hogy 10 bites fájlt próbáltam lejátszani, csak a VLC nem látta ezt a paramétert amikor az előbb kiírtam őket. Más fájllal is kipróbáltam azóta a Rp-t, azokat rendesen viszi. Valószínűleg a magasabb minőség fektette meg, csak a notebookomnak eddig nem jelelntett problémát ezért nem tűnt fel.
-
aRm1n
aktív tag
válasz
wassermann #37736 üzenetére
Átírtam a config.txt-ben a gpu_mem változót 320-ra, de nem látok változást. A rendszerinformációkban lejátszás közben 20%-os memóriahasználatot ír, a teljes memóriát 747 MB-nak látja, amiből kb. 600 szabad.
-
aRm1n
aktív tag
válasz
BalanceR #37733 üzenetére
A tápot egy Huawei töltőről kapja, a kimeneti teljesítménye 5V / 2A. Nem érzem, hogy melegedne, van hűtőborda a csipeken. A videó kódolása, amivel próbálgatom, H264 MPEG-4 AVC, MKV, a bitráta 8-10.000 kbps körül lehet. Mive teljesen friss a telepítés, nem hiszem, hogy bármi használja a processzort a háttérben, nem telepítettem rá semmi plusz dolgot. A HW gyorsítás aktív OMXPlayer-re és MMAL-ra is.
-
aRm1n
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Van egy Raspberry Pi 3 model B-m (2015), amit szeretnék médialejátszóként használni. Nincs semmi extra igényem vele szemben: USB HDD-ről játszanék le maximum 1080p-s fájlokat, leginkább .mkv-t. Mivel teljesen Raspberry-kezdő vagyok, kicsit utánajártam a dolgoknak és megtaláltam az OSMC-t. Feltelepítettem, működik is a régi LG plazmatévémmel, de a lejátszás szaggatott, egy idő után le is fagyott.Próbaképpen bekapcsoltam a hardveres gyorsítást mindkét lejátszóra, így most úgy-ahogy megy a lejátszás, de folyamatosak a dekódolási hibák (teljesen/részben szétesik a kép, elszíneződések, stb). Van rá valami megoldás, vagy ennyire számíthatok ettől a modelltől? Egyelőre gyakorlatilag teljesen tiszta a rendszer, semmilyen módosítást nem csináltam a HW decoding bekapcsolásán kívül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest