- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- iPhone topik
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gazso75
aktív tag
Sziasztok, valaki nem akar szabadulni a nem használt RPi2/3 lapjától?
-
gazso75
aktív tag
válasz
Szőrös #31338 üzenetére
Szia, én a motion/motioneye kombót használom kb. 1.5 éve tökéletes semmi gond nincs vele.
1 USB, 1 routerre kötött USB, 1 IP kamera van rákötve.
Én még ráraktam, egy hangszórót is, és ha valaki belép az ajtón hangosan ráköszön az RPi.
Mikor ezt beizzítottam, a melóhelyen figyeltem, ahogy a gyerekek belépnek az ajtón suliból hazajövet -
gazso75
aktív tag
Sonarr/Radarr + Jacket már volt használatban régebben, de mióta stream-en nézzük a dolgokat, okafogyottá vált a dolog.
Néha kellene csak ez a megoldás, így valószínüleg az 1.-es megoldás lesz.Köszi, hogy foglalkoztatok vele.
-
gazso75
aktív tag
Béke,
Szerintetek van valami olyan megoldás, hogy Rpi-on/Pc-n futó trassmission úgy töltse le és rendezze a letöltött dolgokat, hogy az KODI kompatibilis legyen ?
Sorozatok, Filmek mappák és lefelé, film, sorozat/évad. -
gazso75
aktív tag
Még mindig Rpi 1 felhasználáson töröm a fejem.
Olyan megoldás létezik esetleg, hogy az Rpi lenne a Wifi vándorlás vezérlője, mint pl. a CapsMan a Mikrotik-nél ? -
gazso75
aktív tag
válasz
kovbandi82 #30975 üzenetére
Mikor én is Raspbian+Kodi kombót használtam hasonlóan jártam, de nem fordítottam neki különösebb figyelmet. Raspbian-t háttérben használtam ( akkor még azon ment a motioneye, TM ), gyakorlatilag csak a Kodi ment.
Aztán LE lett belőle -
gazso75
aktív tag
válasz
cinemazealot #30972 üzenetére
Ezt a MagicMirror projectet már néztem én is, meg a Volumio is elgondolkoztatott ( bár a nappali+konyha egyben van, és ott egy LE amiről megy erősítőre kötve netrádio/youtube )
A kérdés mennyi beruházás, az MM ?
Gonolom kell hozzá:
- Monitor/TV
- Two-Way üveg ( már ha tükörként is funkcionálna )
- Valami jó keret
- ??? -
gazso75
aktív tag
Előkeveredett a lomok közül egy RPi 1, van csatasorban 2 RPi 3 (LE fut mind a kettőn), van egy Ubi PC amin Motioneye, TM, és Pihole, fut.
Mire használjam fel, az 1est ? Van valami ötletetek ? -
gazso75
aktív tag
válasz
Titmouse09 #30380 üzenetére
-
gazso75
aktív tag
válasz
kovbandi82 #30373 üzenetére
-
gazso75
aktív tag
Pihole kérdésem lenne.
Mit nem lövök be jól ?
Friss RPi-ra feltettem a Raspbian, rá a Pihole-t. Az admin felület mutatja, hogy milnden szép és jó, a routeren belőttem a DNS-t.
DE !
Pl.: ez a teszt oldal https://blockads.fivefilters.org/?pihole azt mondja nem blokkol. Ez a rossz, vagy valami nem jól van beállítva ? Van valami titok ?
Hogyan tudnám tesztelni ? -
gazso75
aktív tag
Azon golnolkodtam, hogy a kocsi elhasznált 2DIN-es rádióját, lecserélem. Ekkor került képbe ez.
A terv:
5" - 7" kijelzővel, beípítőkerettel beraknám a kocsiba, a telefonnal Android Auto appal kapcsolódnék hozzá, és innentől kezdve zene, googlemaps/waze, kihangosító, stb menne szépen. -
gazso75
aktív tag
-
gazso75
aktív tag
Urak !
Libreelecről, átváltottam Raspbianra, hogy több funkciót tudjak használni. Kodit felraktam, indul bekapcsoláskor........, de elindítok valami streames videot hang van, jelzi, hogy megy a video, de maga a kép nem jelenik meg a steames szervereket mutatja továbbra is.
?????? -
gazso75
aktív tag
válasz
wassermann #26485 üzenetére
Azt tudom, de azt írják több helyen, hogy 2.0-al megy csak.
-
gazso75
aktív tag
Régebben már játszottam a gondolattal, de elvetettem.
Valaki már próbálkozott Rpi 3-nál USB boot-al ? Ha igen, milyen sikerrel ?
"Teljes" boot működhet, vagy csak system kerül át a külső eszközre ?
program_usb_boot_mode=1 a config.txt-be megoldásból induljak ? -
gazso75
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #26156 üzenetére
Már van 64bit is
OPi Win 8500 pénz
-
gazso75
aktív tag
Sziasztok !
Ha már 0-24-ben megy az RPi, megcsinálnám, hogy mondjuk reggel 6-kor induljon valami rádió.
Kellene egy script, és azt betenni cronba LibreElec alatt ?
Van egyszerübb megoldás ?Köszi
-
gazso75
aktív tag
Ezt már láttátok ? RPi CM3
-
gazso75
aktív tag
Sziasztok! Van értelme azon gondolkozni, hogy külső SSD/HDD-ről használjam az RPi3-amat?
Azt szeretném , hogy arról bootoljon, az SD teljesen kikerüljön a képből. Csinált már valaki ilyet ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Parfüm topik
- OLED monitor topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amatőr csillagászat
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Microsoft Excel topic
- FOTÓS beárazás
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteDesk 705 G3 MT AMD PRO A10-8770/8GB RAM/120 GB SSD/250 GB HDD
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged