- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
akipapi
tag
válasz
Sweet Lou 6 #43736 üzenetére
Köszönöm, sikerült nekem is.
-
akipapi
tag
Sziasztok!
Raspberry Pi 4-en fut natívan Adguard Home Version: v0.102.0 nálam. Hogy tudom frissíteni újabb verzióra? Próbáltam keresni, de nem igazán találtam olyan leírást ami működött is.
Előre is köszönöm. -
akipapi
tag
Sziasztok!
Szeretném kikapcsolni a ledeket egy Raspberry pi 4-en. Raspbian operációs rendszer fut rajta. A config.txt-t módosítottam ezekkel a sorokkal:
[pi4]
# Disable the PWR LED
dtparam=pwr_led_trigger=none
dtparam=pwr_led_activelow=off# Disable the Activity LED
dtparam=act_led_trigger=none
dtparam=act_led_activelow=off# Disable ethernet port LEDs
dtparam=eth_led0=4
dtparam=eth_led1=4A három led közül kettő ki is kapcsolt, a power led viszont nem.
Valaki találkozott már ezzel a problémával? -
akipapi
tag
Sziasztok!
Raspberry Pi 4 + OMV5-nél a teljesítmény statisztikák teljesen üresek. Ezt lehet valahogy orvosolni?
[kép]
A segítséget előre is köszönöm. -
akipapi
tag
Az eltérő hibaüzenetekért valószínűleg Én vagyok a felelős, mert próbálkoztam azzal, hogy az IP cím helyére például az eszköz megnevezését írtam. De továbbra sem csatolódik fel. Az az érdekes, hogy a grafikus felületen a fájlkezelőben a hálózatoknál fel tudom csatolni és be is tudok lépni a hálózati meghajtóba. Médiafájlokat is le tudok játszani.
Viszont ennél a csatolásnál nem látszik Sonarr-ban a meghajtó:A cél az lenne, hogy a raspbian-ra telepített Sonarr alkalmazás vezérelni tudja a router letöltő kliensét és utána könyvtárakba rendezze a letöltött sorozatokat a routerre kötött meghajtón. Ez félig már sikerült is, mert a letöltést át tudja adni, le is töltődik a sorozat epizód, de mivel a Sonarr nem látja ezért nem tudja átpakolni a könyvtárakba.
Ez lenne a cél. És azért nem mindent a PI-n olldok meg mert nincs elég sávszélesség (a router gigabites). A kliensek pedig kodin keresztül a routerre kötött hálózati meghajtóhoz csatlakoznak.
A grafikus felületen lévő csatlakozásból valahogy nem lehet bemásolni az adatokat az fstabba?
-
akipapi
tag
Feltelepítettem:
Domain=[WORKGROUP] OS=[Unix] Server=[Samba 3.6.25]
Sharename Type Comment
--------- ---- -------
DamagedFiles (at sda) Disk sda's DamagedFiles in WD Ext HDD 1021
Download2 (at sda) Disk sda's Download2 in WD Ext HDD 1021
Media (at sda) Disk sda's Media in WD Ext HDD 1021
IPC$ IPC IPC Service (RT-AC56U)
Domain=[WORKGROUP] OS=[Unix] Server=[Samba 3.6.25]
Server Comment
--------- -------
DESKTOP-IPAB3UO
RT-AC56U RT-AC56U
Workgroup Master
--------- -------
WORKGROUP RT-AC56UFelcsatolni továbbra sem csatolja fel:
mount: /etc/fstab: parse error at line 6 -- ignored
-
akipapi
tag
Savageboy
Köszönöm.
cigam
Beírtam: //xxx.xxx.x.x/media /home/pi/router/ cifs username=xxxxx,password=xxxxx,iocharset=utf8,file_mode=0777,dir_mode=0777
Nem fogadta el: mount error(115): Operation now in progress
Refer to the mount.cifs(8) manual page (e.g. man mount.cifs)Hol hibáztam?
-
akipapi
tag
Szia!
Ezt szeretném felcsatolni: smb://rt-ac56u/media
Felhasználónév és jelszó is szükséges. Jelenleg ott tartok hogy, a raspbian fel van telepítve és terminálról be tudok lépni az alapértelmezett ssh jelszóval. Az fstab utasítással be tudtam lépni, de jogosultsági hibát ír ki mentéskor.
A linux-al most ismerkedem, ezért elsőre nem biztos, hogy mindent jól fogok csinálni. -
akipapi
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy a routeremre csatlakoztatott HDD-t fel tudjam csatlakoztatni raspbian operációs rendszer alá. A HDD SMB protokolon keresztül van megosztva.
A segítséget előre is köszönöm.
-
akipapi
tag
válasz
Kicsirics77 #21969 üzenetére
Rendben, köszönöm a választ.
-
akipapi
tag
Sziasztok!
Tegnap érkezett meg a Pi Zero-m. Kipróbáltam, minden rendben működik. A tápot a TV USB portjáról kapja, viszont azt nem tudom, hogy ha a TV-t kikapcsolom akkor a PI-t előtte kapcsoljam ki vagy simán elég a TV-t kikapcsolni?
Válaszokat előre is köszönöm.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- OLCSÓ MONITOROK
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged