- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rewonka
tag
válasz
wassermann #26017 üzenetére
Így ok, olyasmire gondoltam hogy a TV-ből videojellel vagy ilyesmi. De ha valakinek van tv-je, akkor ennek csak a felvétel szempontjából van értelme, vagy vannak csatorna kikódoló addonok ?
-
rewonka
tag
válasz
nyirzoz #26016 üzenetére
Nekem is majdnem így van csak fordítva. A retropie image-en a retropie setup scripttel csomagból felrakja a kodit és a retropie menüjébe beépül a portok közé.
Úgyan így linux desktopot is felrakja, és a retropie menüből indul a desktop (vele együtt chromium, stb.) Szerintem a multibootnak ilyen szempontból nincs értelme. De ez csak a privát véleményem.
-
rewonka
tag
válasz
wassermann #26011 üzenetére
Érdekelne, tv-ből hogy rögzitesz?
-
rewonka
tag
válasz
IstvánLászló #23897 üzenetére
Látatlanban azt mondanám működni fog, nekem egy USB-s snes kontrollerem van. A retropie első indulásnál maga konfigurálja.
-
rewonka
tag
válasz
IstvánLászló #23876 üzenetére
Nekem Pi 3 modell B-m van, úgy vagyok vele, hogy legyen kövér.
Vannak ajánlások asszerint hogy mit akarsz emulálni rajta. Sima gameboy, meg arcade gépek a Pi zero-n is elmennek, meg a Pi 1-en, de ha Playstation 1-et vagy akörrülit szeretnél, oda javasolt a 3-as.Amigából kimaradtam, C64-en kezdtem gyerekként, aztán jött a 286. De itt egy link:
Amiga raspberry-nRetropie Amigás wiki oldala:
Amiga wikiA 3-as elönye hogy van rajta beépített wifi és Bluethoot, és ha megnyeken akkor teloról szoktam be ssh-zni
Amúgy van egy BT-s billentyüzetem, de azt ritkán veszem elő. -
rewonka
tag
válasz
IstvánLászló #23871 üzenetére
Szia!
Keres rá a retropie-ra. Az egy disztribució ami direkt emulátorokra van kifejlesztve, én SNES, NES, PS1- et szoktam nosztalgiázni rajta
meg rajta van a KODI (média lejátszó), annak is érdemes utána keresni.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest