- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Balerik #44813 üzenetére
Nekem a LibreELEC-el még soha nem sikerült a Lirc-et úgy konfigolnom, hogy normálisan működni tudjon vele az IR vevő-m, amivel a Kodi-t zargatom.
Pedig napi szinten Arch Linux-ot használok (linuxot 10+ éve), nem esek nehezemre a konzol.
Nekem a mai napig a RaspiOS + Kodi + Lirc kombó vált be. Azzal is szépen megy a 4K.
És természetesen fel lehet dobni mellé, ha valaki akarja, a qbittorrent-nox latest verzióját, egy service-el automatikusan indítani és webfelületről használni.
(Nálam nem Pi-n fut, de technikai akadálya nincs, hogy azon menjen)Szóval csak egy alternatívaként hoztam fel, mert ezzel legalább teljes kontrol van a rendszeren, nincs előre összerakva/beállítva semmi.
-
törölt tag
válasz
wassermann #44752 üzenetére
Még ellenállás sem feltétlen kell az IR vevőhöz, mert van 3.3V-os is. Ha fontos megnézem a pontos típusát. Filléres tétel.
Nálam 4db Pi+Kodi üzemel így évek óta.
Távirányítónak valami régi Thomson beltéri-k távkapcsolóját használom. Vannak benne előre programozott TV kódok. Így ha a hangerőt nyomom meg az a TV-t állítja, de minden más gomb a Kodi-t. Lirc meg lett tanítva a kódokra, Kodi lircmap pedig mapolja Kodi funkciókra (fel, le, play, etc) -
törölt tag
válasz
wassermann #44643 üzenetére
Én nem szoktam sokat vacakolni verziókkal. Igaz ugyan, hogy Debian-on csinálom és nem Pi-n, de nincs különbség.
Beállítom, hogy minimum smb2 legyen aztán jólvan. Ez így működik win, linux, macos kliensekkel.
Valami hasonló módon osztanám meg a tárhelyet:# Global parameters
[global]
workgroup = WORKGROUP
netbios name = PISERVER
server string = PISERVER
guest account = pi
min protocol = SMB2
create mask = 644
directory mask = 755
wins support = yes
socket options = SO_KEEPALIVE TCP_NODELAY IPTOS_LOWDELAY SO_SNDBUF=65536 SO_RCVBUF=65536
write raw = no
read raw = no
log level = 0
veto files = /._*/.DS_Store/
delete veto files = yes
[HDD]
path = /media/VALAMI_TARHELY
security = USER
writeable = Yes
guest ok = No
browseable = Yes
Annyit szoktam még csinálni, hogy létrehozok a megosztáshoz a user-nek saját samba jelszót, hogy ne az account jelszót kelljen használni.Itt például így:
sudo smbpasswd -a pi
Ezzel nagyjából 6-7 éve működik az itthoni gépem. Megy róla 3db Pi Kodi lejátszással, desktop/laptop gépek napi munkával.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest