Hirdetés
- Android szakmai topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Várhatóan ez a négy iPhone már nem telepítheti az iOS 27-et
- Redmi Note 15 Pro 5G – a szokásosat?
- Távozik az Apple vezérigazgatója
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pubihun
újonc
Szia 0519.
Kicsit ellaposodott ez a teendő nálam, de szeretném rendbe hozni. Szóval az LG TV-m távirányítója továbbra sem tudja irányítani az OSMC-t. A wifi be van állítva, így a telefon KORE alkalmazását tudom használni, de sokkal kényelmesebb lenne a távirányítóval ügyezni. HDMI-vel kapcsolatos beállításokat nem eszközöltem a boot konfigurációs fájlban. Ha itt lhet a hiba, megtennéd hogy leírod hogy mi a teendőm?
Köszönöm szépen! -
Pubihun
újonc
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy használ-e valaki Raspberry-t házimozi rendszerként? Én egy Pi4-et használok erre a célra, LibreElec opreációs rendszerrel, de mostanában nagyon nem vagyok vele megelégedve. Nagyon sokszor lefagy, nem csatlakozik a hálózathoz, ha manuálisan akarom hozzá csatlakoztatni akkor újraindul, stb... Egy NAS-t ér el wifi-n keresztül, azon vannak tárolva a filmek. A Pi3-asom sokkal stabilabbnak tűnt. Van esetleg ennél jobb OS ilyen célre? Vagy ti mit tennétek a helyemben?
Köszönöm a segítséget! -
Pubihun
újonc
Szia 0519.
Bocs, egy kicsit eltűntem, de a próbléma helyre állítása még mindig aktuális. Libreelec op rendszert használok, de a boot konfigurációs fáljban nem eszközöltem semmilyen beállításokat. Eddig a régi tv-nél nem volt rá szükség. Simán feltelepítettem a libreelcet az sd kártyára, be a PI-be, tv-re ráköt és már gyakorlatilag ment is. Most is ezt tettem, de az LG tv-vel valahogy nincsennek jóban. Úgy érzem hogy annyi lehetőségem van, hogy bekapcsolom rajta a wifi-t a régi tv segítségével és utána telefonról fogom tudni irányítani. Vagy valami javaslat?
Köszi szépen! -
Pubihun
újonc
Sziasztok!
Egy Raspberry PI 3 Model B-t használtam eddig egy régebbi (kb 10 éves) Samsung TV-n. Hibátlanul működött a tv távirányítójával a Kodi. Most ezt a Pi3-at áttettem egy új LG TV-re, de sajnos nem tudom irányítani a tv távirányítójával a Kodi-t. Már próbálkoztam a Simplink (HDMI-CEC) ki- és újra bekapcsolásával, de egyelőre ez nem oldotta meg a problémát. A raspberrybe a telefonra feltelepített Kore appal sem tudok felcsatlakozni, mert ugye még a wifi sincs beállítva. Picit sakk-matt szitunak élem meg a helyzetet. Esetleg tudnátok segíteni hogy milyen úton haladjak tovább?
A Tv egy 32"-os LM6300PLA SMART LED típusú tv, ha ez fontos infó lenne.Előre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv, Gábor
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 96GB DDR5 ECC RDIMM 5600MHz szerver RAM
- Eladó AMD Ryzen 7 9700X, RTX 3070, 32GB 6000MHz DDR5, 1TB M.2, 850W +80 Gold Gamer PC!
- Dell Optiplex 3050 8GB/240SSD/WIN11
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- 7.Gen E-Sport Gamer - 16GB DDR4 - I5 7500 - GTX 1050Ti 4GB - 128GB SSD - 500GB HDD
- iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4266
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Dobozos ÚJ! HP ZBOOK Firefly 16 G10 /i7-1355U/16GB/1 TB SSD/FHD+/IPS/NVIDIA 4 GB Magyar bill
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- -60% Bontatlan ÚJ Lenovo Thinkpad T14 gen5 Ultra 7 155U 16GB Ram 512GB SSD Magyar bill 1 év Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

wassermann