- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Díjnyertes okosgyűrű érkezik júliusban
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
cellpeti #42653 üzenetére
Raspberry Pi Zero -val netrádió player, volumio rendszerrel.
A hangért egy UDA1334A felel.
Egy usb -s wifi dongle biztosítja a hálózathoz való csatlakozást, egy micros usb-usb átalakítóval.
Áramot egy 230V/5V -os adapterről kap (mobil töltő), usb-micro usb kábellel.
Erősítő egy 2x3W -os kis modul hangerő szabályzóval egybeépítve ami meghajt 2db 10W -os hangfalat.Mindez (a hangfalakon kívül) egy 100x100x50 mm IP56 vízmentes sima oldalú kötődoboz -ba lett beköltöztetve.
-
-
válasz
cellpeti #23663 üzenetére
Kb. kéthetente jön valaki a topikba, és kérdezi meg ugyanezt, anélkül, hogy akár 100 hsz-t visszaolvasna (én mielőtt megvettem a pi-met, elolvastam az egész topikot, 20ezer hsz volt)...
Úgy 15-20 kérdezővel ezelőtt beírtam, hogy én pl egy asus rt n14u routert vettem pont erre a célra kb. 10ezerért, két éve használom (remélem még sokáig működik).
Ízelítő a képességeiből:
- ftp szerver
- dlna szerver
- samba szerver
- t.rrent kliens
- printer szerver
- ... csillió egyéb, amiket nem használok, pl az asus saját ingyenes dyndns szolgáltatása (webszervernek asszem pont nem lehet beállítani, csak felhőtárhelynek). Egy külső 2.5"-os winyó van rákötve, 0-24-ben működik, kb havonta egyszer újraindítom. -
válasz
cellpeti #23661 üzenetére
Konkrétumok nélkül: Igen, minderre jó lehet, de nagyon nagy kérdés az, hogy melyen terhelési igényekkel. Milyen bitrátájú filmet hányan szeretnétek egyszerre nézni? Mekkora lenne az FTP-forgalom? és legfőképp: mi jut még eszedbe?
Szóval segíteni ennyi alapján nemigen lehet. A funkciók adottak, kérdés, hogy mi a volumen.
MaCS
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz
cellpeti #6287 üzenetére
Jobban jársz ez esetben egy olyan routerrel, mely több nyomtatót is kezel. Vagy hasonló. A Raspberry Pi olcsó, de Linux tudás kell hozzá. Megtanulhatod. Én is ezen tanultam meg azt az alap szintet, amivel egy világ nyílt ki előttem. De ha erre nincsen érkezésed, akkor ez nem lesz jó Neked.
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz
cellpeti #6285 üzenetére
Igen, be tudod állítani nyomtatószervernek. Semmi más nem kell, mint a CUPS.
Több leírást is találsz a neten, itt van kettő is:
http://poingg.com/35630.html
http://www.bartbania.com/index.php/cups-raspberry-printer/Egy HP Photosmart C5280 All-In-One nyomtatót állítottam be CUPS-szal, és még a telefonomról is elérem. Tettem még rá SANED-t is, amivel meg a szkenner szerver feladatot is ellátja. A CUPS stabil, nem kér enni, webfelületről adminisztrálható. (1,2,3)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 7 9700X /// 32 GB DDR5 /// RTX 5070 Ti 16GB /// 1TB NVME
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- Lian Li 011Dynamic Evo/RTX4070Super Eagle OC/Intel Core i5-14600K/DDR5 G.Skill Trident Rgb 6000MHz
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest