- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
cellpeti #42653 üzenetére
Raspberry Pi Zero -val netrádió player, volumio rendszerrel.
A hangért egy UDA1334A felel.
Egy usb -s wifi dongle biztosítja a hálózathoz való csatlakozást, egy micros usb-usb átalakítóval.
Áramot egy 230V/5V -os adapterről kap (mobil töltő), usb-micro usb kábellel.
Erősítő egy 2x3W -os kis modul hangerő szabályzóval egybeépítve ami meghajt 2db 10W -os hangfalat.Mindez (a hangfalakon kívül) egy 100x100x50 mm IP56 vízmentes sima oldalú kötődoboz -ba lett beköltöztetve.
-
-
válasz
cellpeti #23663 üzenetére
Kb. kéthetente jön valaki a topikba, és kérdezi meg ugyanezt, anélkül, hogy akár 100 hsz-t visszaolvasna (én mielőtt megvettem a pi-met, elolvastam az egész topikot, 20ezer hsz volt)...
Úgy 15-20 kérdezővel ezelőtt beírtam, hogy én pl egy asus rt n14u routert vettem pont erre a célra kb. 10ezerért, két éve használom (remélem még sokáig működik).
Ízelítő a képességeiből:
- ftp szerver
- dlna szerver
- samba szerver
- t.rrent kliens
- printer szerver
- ... csillió egyéb, amiket nem használok, pl az asus saját ingyenes dyndns szolgáltatása (webszervernek asszem pont nem lehet beállítani, csak felhőtárhelynek). Egy külső 2.5"-os winyó van rákötve, 0-24-ben működik, kb havonta egyszer újraindítom. -
válasz
cellpeti #23661 üzenetére
Konkrétumok nélkül: Igen, minderre jó lehet, de nagyon nagy kérdés az, hogy melyen terhelési igényekkel. Milyen bitrátájú filmet hányan szeretnétek egyszerre nézni? Mekkora lenne az FTP-forgalom? és legfőképp: mi jut még eszedbe?
Szóval segíteni ennyi alapján nemigen lehet. A funkciók adottak, kérdés, hogy mi a volumen.
MaCS
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz
cellpeti #6287 üzenetére
Jobban jársz ez esetben egy olyan routerrel, mely több nyomtatót is kezel. Vagy hasonló. A Raspberry Pi olcsó, de Linux tudás kell hozzá. Megtanulhatod. Én is ezen tanultam meg azt az alap szintet, amivel egy világ nyílt ki előttem. De ha erre nincsen érkezésed, akkor ez nem lesz jó Neked.
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz
cellpeti #6285 üzenetére
Igen, be tudod állítani nyomtatószervernek. Semmi más nem kell, mint a CUPS.
Több leírást is találsz a neten, itt van kettő is:
http://poingg.com/35630.html
http://www.bartbania.com/index.php/cups-raspberry-printer/Egy HP Photosmart C5280 All-In-One nyomtatót állítottam be CUPS-szal, és még a telefonomról is elérem. Tettem még rá SANED-t is, amivel meg a szkenner szerver feladatot is ellátja. A CUPS stabil, nem kér enni, webfelületről adminisztrálható. (1,2,3)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER! FULL SETUP ASZTAL MINDEN!!
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest