- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzoltan
aktív tag
-
vzoltan
aktív tag
válasz
Szevam #11530 üzenetére
kapcsolj ki mindent ugy ahogyan mondtam, majd inditsd ujra a pit
nalam igy mukodik:
ha a pit ugy inditom ujra hogy a tv be van kapcsolva es kozben a pi az aktiv forras, akkor
reboot utan nem fog mukodni a tviranyito, de erre egyszeru a megoldas.bemegyek az inputba ujra, es nem a sima HDMI1 (vagy ahol van a pi) valasztom ki, hanem az ahhoz tartozo ceces ikont.
ekkor mar ujra aktiv lesz a taviranyito.
LG tvm van.magyarul ha nem megy a cec, akkor a ceces forrast kell aktivalni input menubol.
szoval en mindig ceces ikonnal valasztom ki a pit nem a sima hdmi ikonnal.
ugy emlekszem Zolddel van rairva hogy Simplink.gyorsan kerestem egy kepet
http://i.ytimg.com/vi/CEUummCyjA4/maxresdefault.jpgnem tudom milyen tvd van, de remelem ott is lesz egy sima hdmi1 meg egy ceces hdmi1
(1 lehet barmi ahol eppen van a pid) -
Dudee
senior tag
válasz
Szevam #11336 üzenetére
Nem volt Pi, nyilván itt sokaknak van, és esetleg akad, akinek mindkettő.
Ettől függetlenül a Pi2 mindenféle forrás szerint jóval gyorsabb, többszörösen (1 magot azért nehéz egzakt módon összehasonlítani 4-gyel).
Árban azért túl sok különbség nincs, sztem most már nem illik ilyet venni csak speciális, beágyazott célokra, de netezésre tuti nem.Nekem legutolsó OpenElec van fent, simán megy, fasza. Még nem hasonlítottam össze mással, majd osmc-vel fogom, ha kijön valami nem alpha verzió.
Licensz nem lehet bonyolult, de egyelőre nem láttam be, hogy minek. DVD Rip (mpeg2) simán megy SW dekódolással. De nem lehet bonyi megvenni, CPU ID kell hozzá, párszáz forint, aztán pár nap múlva kapod emailben..
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Szevam #11336 üzenetére
A Raspberry Pi illetőleg, én már nem vennék régit, csak 2-est.
A médialejátszók közül talán az OSMC még túl korai, de ha van időd, simán kipróbálhatod mindhármat.
A codec-et a hardver azonosítód megadása után kapott két jelszóval aktiválhatod, amit a config.txt-be tudsz beírni és csak a te hardveredre jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Komplett PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Megaport gaming pc + billentyű
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- OLCSÓ MONITOROK
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged