- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Yettel topik
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hpeti2
aktív tag
válasz
Bobolit #21942 üzenetére
A kulcs abban van, hogy az ntfs nagyon lefogja a procit, ezért ajánlott natív linux-os fájrendszer használata (pl.: ext4), valamint a dlna is sokkal kevesebbet kér "enni", mint a samba".
Ezzel a kis döggel sok jó dolgot meg lehet oldani, csak körültekintően kell konfigurálni és el kell szakadni a windows-os beidegződésektől. -
hpeti2
aktív tag
válasz
Bobolit #21931 üzenetére
Valószínűleg nem lenne más...
Nálam ez a felállás: rpi2 + raspbian + kodi + samba + deluge + minidlna.
A málnára kötött TV-n simán nézem a full hd filmet, míg közben maxon megy a torrent (3,6MB/s) és minidlna-n másik laptopról meg egy másik full HD film megy.
Az ext4-re formázott 3,5-ös hdd a málnára van dugva és kábellel van összekötve a routerral. -
wassermann
Topikgazda
válasz
Bobolit #21931 üzenetére
Én is hálózaton keresztül (vezetékes) nézem routeren keresztül egy NAS-ról a filmeket. Azt vettem észre, hogy minél több film van egy mappában, annál lasabban nyitja meg a mappát (tovább homokórázik). Illetve minden film lejátszásakor van egy akadás, kb. 15 másodperc után....
-
bally4
tag
válasz
Bobolit #21911 üzenetére
Tapasztaltam én is, nekem is hullámzik néha, kicsit lassabban jönnek le az anyagok pi-n, mint pc-n. Még nem néztem utána, most nekem megfelel így is, betudtam egyelőre annak, hogy a pi-n lehet torrentezni, de nem teljesen arra való.
Szerk: seed-nél is kevesebb a kapcsolat, kevesebb az upload is, pedig port: open. Legyen nyitva nálad is. -
Aygor
tag
válasz
Bobolit #15824 üzenetére
Hali!
Én OSMC-t használgatok mostanában Raspbmc után. Sajnos nem tudom most mi az aktuális helyzet a kérdésedben, de:
Mikor ezt a funkciót utoljára használtam, akkor Yatse (android telón) használatával a telefonon kerestem feliratokat, rögtön kidobott megannyi találatot, csak ráböktem és hozzádobta az aktuálisan futó filmhez.
Annyira gördülékenyen ment, hogy nem is scraperkedtem hozzá (bár lehet a KODI DB-be beírta), így nem lett lementve a film mappájába (mivel nem exportáltam semmit). Nem tudom melyik feliratkeresőt használta a háttérben (mivel régebben volt, még lehet az op.sub. volt...?), de mivel a Yatse alapból is jó dolog, talán megérne egy próbát neked is.
Üdv!
Aygor
-
ht42
senior tag
válasz
Bobolit #15824 üzenetére
Az opensubtitles scraper az kodi addon nem? Nem lehet köze az oprecerhez....
Hoppácska, most látom:
This addon was removed from the Kodi repo in [this commit] due to containing adverts -
-
válasz
Bobolit #12579 üzenetére
Nekem ilyet nem csinál. Megy non-stop. Rdesktopnak az xrdpt használod? Sztem az a legjobb! (Configolni sem kell...) Illetve akkor lehet még ilyen, ha wifin van. Ha stickkel használod, próbáld ki ethernet kábellel.
Ez csak pár tipp volt...
Szerk.: Ha egér mozog, akkor a kliens diszkonnektel. Egy reconnect ált megoldja. Ja és ssh is megy, csak kb 12x kell próbálni csatlakozni rá. Egy ideig no hostot fog dobni, utána vmiért felmegy nekem. (Juicessh androidos app)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Dacia topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos autók - motorok
- Futás, futópályák
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- Lian Li 011Dynamic Evo/RTX4070Super Eagle OC/Intel Core i5-14600K/DDR5 G.Skill Trident Rgb 6000MHz
- MSI MPG Z390 GAMING EDGE AC Alaplap + Intel Core i7-8700K
- Kezdő Gaming PC - MSI 390, i7 8700K, RX Vega 56, 16 GB RAM
- GIGABYTE Z390 M Alaplap + Intel Core i7-9700K + Be Quiet! SHADOW ROCK 2
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest