Hirdetés
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
s_e_n_k_i
tag
Szia!
Nálam is hasonló a felállás, az erősítőn nincs HDMI bemenet. Elmondom, nálam miket próbáltam eddig.Szóval nálam az alapfelállás, LG Full HD TV, 5.1 erősítő HDMI nélkül, RPi. Az alapkövetelmény, hogy legyen a TV-n és az erősítőn is egyszerre hang, mert egy Columbo rész kedvéért nem biztos, hogy be akarnánk kapcsolni az erősítőt.
Sajnos az elcseszett LG TV-nek hiába van optikai kimenete, ha azt aktiválom, akkor a TV hangszórójából nem jön ki hang, nem tudja párhuzamosan kezelni.1. Először egy PCM2704 usb-s hangártyát próbáltam ki. A hangminőség jó lenne, van optikai, koax kimenete, de sajnos pattogott a hang (mint később rájöttem azért, mivel az USB-n van az Ethernet is, így nagyobb USBs forgalom esetén kimarad a hang). Ehhez DualAudios Openelec kell.
2. Ezután vettem egy HDMI->optikai splittert, azaz a HDMI jelből, ami megy a TV felé kinyeri a digitális hangot. Sajnos viszont ez a kütyü elrontja a CEC-t, így nem lehet a TV távirányítójával kontrollálni a Pi-t, amit viszont az asszony nagyon hiányolt (nem szereti a légegeret). Ehhez nem kell DualAdudio.
3. Ezek után gondolkodtam, hogy beszerzek egy HDMI ARC splittert, mert ezek elvileg CEC kompatibilisek, de közben rátaláltam, hogy van a HifiBerry-nek egy kínai másolta, a PiFi DIGI+, ami házzal együtt is jóval olcsóbb, mint a HifiBerry. A héten jött meg, beüzemeltem, de csak 5 percet tudtam vele szórakozni, működik, nem pattog a hang. Ehhez is kell DualAudio.
Én neked a 3-as opciót (PiFi Digi+) javaslom, a legrosszabb esetben lesz egy Audiophile zenelejátszód.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- TCL LCD és LED TV-k
- Linux kezdőknek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- RTX 5070 + i5-14600K 32Gb ram GAMER PC + 144Hz MONITOR AJÁNDÉK
- Rackszekrény - APC NetShelter SX 48U, Fekete, 2258H x 600W x 1070D mm TAA
- Új Fehér Gamer Gép - ASRock X870, Ryzen 7 9800X3D, 64GB DDR5, RX 9070 XT 16GB, 1TB SSD, 1000W
- Intel Xeon E3-1265L v3 (4 mag / 8 szál / 45W ) // 32 GB DDR3 (4X8GB) // ASRock Z97M Anniversary
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 8700F 64GB DDR5 1TB SSD RX 7800 XT 16GB Montech XR TG FSP 750W
- 271 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5070 (multitouch) (ELKELT)
- MacBook Air 15" (M3, 8 GB RAM, 512 GB SSD)
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- 27% - ASUS ROG Swift PG27AQDM OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms /
- Eladó ÚJ TCL 501 2/32GB fekete / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
wassermann