- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
válasz
smallmer #11072 üzenetére
Annyit mint egy ugyan olyan processzoros mobiltelefon. Tehat ebben Samsung Exynos5422 van, tehat mint egy Samsung Galaxy S5. Szodaval elmegy szerintem. (A Raspberry szerintem semennyire nem jo. Latod, ez 4xARM Cortex A15 2GHZ-en.)
Amugy, persze, egy desktop performance-t meg sem kozelit. (En ugy sejtem, hogy itt inkabb a RAM miatt, mert a 2GB keves.) -
azbest
félisten
válasz
smallmer #11072 üzenetére
180 dolcsi + szállítás + áfa [link]
8 mag, azon sincsen natív sata és a lan is ugyanoyan usb-s smsc chipre épül, mint a raspberryben.A banana natív satája előny lehet, ha merevlemez intenzív feladatra használod. Egyszer jó lenne látni valami korrekt összehasonlítást ezekről, csak ritka hogy valakinek többféle is legyen.
A 4 magos pi-t is kaphat egy esélyt, sokat számít, hogy már nem kevés a procija.
-
lord.lakli
őstag
válasz
smallmer #11065 üzenetére
Saját tapasztalataimat csak Pi2-vel tudom. Torrentre, filmnézésre és backupra használom. Netem csak 10Mb/s-es, ahhoz bőven elég Pi2. A lejátszáshoz is jó. A winyó USB-n van rákötve. Másolásnál 11MB/s körül megy.
Előtte B rev 2-t használtam. Ha egy mezei divx-et néztem és közben másoltam róla (ami max 4MB/s volt), akkor a film akadozott. Most nincs semmi ilyen gondom. -
oba
addikt
válasz
smallmer #11065 üzenetére
ezt én is kérdeztem a másik topikban de még nem jött válasz
szerintem banana pi jobb tekintve hogy gigabites a lan port... pláne ha satan dugsz rá egy ssdt akkor az usb portot sem terheled... bár nem tudom hogy egy vezérlőn osztozik e banánon az usb és ethernet mint a málnán
ha igen akkor a satas megoldás mindenképp megoldás lehet
most én is egy banános pitére gyűjtök, csak az allwinner cpu tart vissza egy picit...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Crucial 240GB SSD eladó
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest