Hirdetés
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- CES 2026: Cserélhető akkumulátoros Bluetooth fejhallgatót mutat be a Fender
- Qi-töltő és szinte bármivel kompatibilis billentyűzet a Clicks új fejlesztése
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Jövő héten mutatkozik be a OnePlus új szériája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Október 14-től kapható a Telekom T Phone 3 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Proci85
senior tag
válasz
tamas1985
üzenetére
"Találtam egy ilyen leírást de szerintem ez túl bonyolult nekem , meg azt sem értem hogy mi célt szolgál DS1307 Real Time Clock breakout board kit "
Mint a PC-ben a "BIOS elem". Valós idejű óra ketyeg benne, elem tartja életben akkor is, ha Rpi offolva van.
Nagy pontosságú valós idejű óra, amit be tudsz állítani, időnként lekérdezni, bármikor.
Ez zajlik le miután beállítottad 1x a RTC-t:
Rpi bootol, lekérdezi az időt RTC-től, ettől kezdve Rpi maga számolja az időt, de kézzel bármikor tudsz oda és vissza is szinkronizálni.
Rpi-t offolod.
RTC tovább ketyeg.Leginkább offline módnál van értelme, ha neten vagy, ntp-ről tudsz időt szinkronizálni Rpi-nek, nem kell hozzá elemes RTC.
Új hozzászólás Aktív témák
- www.olcsogamerpc.hu - Intel i7-12700KF - RTX 3080 - 32GB RAM - 1TB SSD - Z alaplap
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Gamer PC - Intel i7-10700K, RTX 3070, 32GB DDR4 RAM
- Ár-érték bajnok pc 5070/7600x16gb DDR 5 Minden új bontatlan!
- Lenovo Thinkcentre M70s Gen 4 i5-13500 16gb 512GB UHD Graphics 770+ajándék
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Dell Latitude Core i5 - i7 - 6-7-8-10-11-12-13. gen. üzleti kategóriás notebookok számlával
- Pixel 7 pro 128/8
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
wassermann