- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- eSIM, a kártyamentes szabadság
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasti74
senior tag
válasz
DarkByte #47943 üzenetére
Hát ja... Én is úgy emlékszem, hogy ez (Pi) eredetileg egy oktatókütyü lett volna, amin főleg a diákok programozni tanulhatnak úgy, hogy viszonylag egyszerű progikkal viszonylag látványos eredményt érjenek el (erre való a sok kiegészítő)
Mi még erre a célra ezt a csodát használtuk a 90-es évek elején :-)Ahhoz képest sokan egészen másra, sokkal többre akarták használni... Szerintem ennek nem kis részben az az oka, hogy Youtuberek elvetemültebbnél elvetemültebb dolgokkal álltak elő, hogy erre IS jó LEHET egy pl. Pi, vagy hasonló kis masina, de a céljuk elsősorban az volt, hogy minél nagyobb nézettséget produkáljon a csatornájuk.
Amikor pl. rack szerverként látom a Pi-t egy halom vinyóval, sikítani lenne kedvem... Szerintem teljesen alkalmatlan minden téren a feladatra, és amennyiből összebarkácsolják ezeket a valamiket, annak tényleg a töredékéből lehet levetett vér profi szervereket venni.
Na mindegy, mindenkinek van hobbija - nekem pl. a fórumokon okoskodás ;-)
Új hozzászólás Aktív témák
- Komplett PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Megaport gaming pc + billentyű
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged