Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• niof

veterán

válasz sztanozs #44417 üzenetére

Hmmm... Gondolod? Igazából az alapötlet az volt, ahogy a melóban is használjuk (persze nem Raspberry-vel :DDD), van egy gyors és nagy kapacitású fájlszerver, és arról van mentés NAS-ra.
    A problémám viszont ott jön elő, amit cigam linkelt. Átolvasva (szó-szó), a gyenge pont nálam a linux ismeretének szinte teljes hiánya. Az AdGuard telepítésében semmi nehéz nem volt, összesen, ha jól emlékszem, 4 parancsot kellett kiadni SSH-n keresztül konzolban, de azt is tutorialból néztem, és bemásoltam. A linkelt cikk meg nekem azt mutatja, hogy expert szint szükséges. Na az nem vagyok. IT területen melózok, de sosem volt dolgom linux-al, azt megtartotta magának a rendszergazda, meg a szoftverfejlesztő mérnök...
    Szóval, ha létezik, akkor olyan egyszerű megoldás érdekelne, ami hasonlít az AdGuard telepítéséhez, összekattogtatom, bemásolom, és működik, bolondbiztos. :DDD A cigam cikkében szereplő dolgok 90+%-át nem is értem. Szerintem, ha ilyen mélységben el kellene kezdeni linuxot tanulni, be kellene iratkoznom valami iskolába. A grafikus felületen (pl. Mint, vagy Ubuntu) viszonylag elboldogulok, ott is vannak furcsa dolgok számomra, de ha már parancssorban kell írogatni, fogalmam sincs semmiről. Ez van...😄

Új hozzászólás Aktív témák