- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nunder
őstag
válasz
akos86 #38414 üzenetére
Pontosan ugyanez a helyzet nálam is (PI4, 2Gb). Ubiquiti alapú az egész hálózat, minden más eszköz normális sebességeket produkál, kivéve a PI. Egészen pontosan egy EdgeRouter X és Digi 1000 net van benn, de meg sem közelíti a sebesség az átlagosan elérhetőt sem. Emellett két AP is van, WIFI simán van 250-300Mbit mindig. Rápróbálok én is az említett tesztekre hátha.
Másik problémám hogy gyötrelmesen lassúcska minden rajta. A full NOOBS-zal jött, erősen gondolkodom rajta hogy a heréltet felteszem rá, mert így számomra használhatatlan. Egy szűz rendszerre próbáltam Plex server-t és egy Kodit próbáltam valamint VLC-zni, de minden kritikus hibákkal száll el és nem értem hogy miért... Mondták már, hogy talán a Ubiquiti Unify Controller lehet a ludas, de egyrészt csak fut, még nincs rendesen konfigurálva, másrészt meg semmilyen nyomát nem látom az erőforrások között. De ez legyen az én bajom, a net sebesség viszont kiakaszt.
-
Keem1
veterán
válasz
akos86 #38414 üzenetére
Huhh.. Az durva. Szerintem kábel vagy router oldalon lesz a bibi. Cat 5 kábelt használsz? Én konkrétan megabájtban többet mérek (110 MB/s, az olyan 800 Mbit/s).
#38416 akos86:
Mivel mérsz? Egyrészt ha nem azzal, netsebességet próbáld meg a Speedtest CLI-jával, illetve ha van másik gigabit lanos eszközöd (pl. Windowsos PC), akkor Pi-n keresztül a dd paranccsal (én mértem PC SSD - Pi RAM és Pi RAM - PC SSD irányba is, az mindkét esetben olyan 122-125 MB/s, tehát ez a gigabit kapcsolat gyakorlati felső limitje).
Mindkét tesztet érdemes lefuttatni. Ha ezeknél is bebizonyosodik az alacsony sebesség, lehet tovább menni, hisz maga a hálózat jelenlegi formájában a lehető legbiztosabban ki lett maxolva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Komplett PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Megaport gaming pc + billentyű
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest