Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vadkörte

addikt

válasz DBob #27403 üzenetére

Megvan a hátlap, csak használhatatlan. Elérte a falat és behulláosodott. Több rajt a hullám, mint a viharos Balatonon. Ha kellően leterhelem, hogy kisimuljon, le tudom venni a méretét, talán még a szellőző lyukak/nyílások helyét is. Új lapot vágni rá natúr bútorhátlapból, vagy vékony, rétegelt lemezből pár perc és szükség is lenne rá, mivel teljesen más csatlakozók mennének rá (HDMI, USB2.0 x2 (ha nem Pi, akkor USB3.0 is) ethernet, tápbemenet, különböző kapcsolók... (fő tápkapcsoló, erősítő tápkapcsoló, board tápkapcsolója, reset, stb...))

(#27407) Pé:
    Na igen. Nekem tényleg csak a doboz kellene, az erősítő része valami őskövület, a felvett ménkü nagy része nem hang, hanem hő formályában távozhat a készülékből. Akkor már inkább valami korrektebbnek tűnő erősítő e-bay-ről. Pl.
    Az előlapi potméterhelyeket felhasználva az erősítőből kivezetékelve (vajon lehet???) az egyes potmétereket egy nyákdarabig a rádió előlapjáról mehetne a hangerő és a mély/magas szabályozás. Két frekvencia-/funkcióváltó kapcsolóval meg bemenetváltás is megoldható lenne elvileg. Pi(vagy alternatívája/egyéb (pl. satbox) Rádió nekem nem kell bele, a skálát dísznek meghagynám, lefixált pozícióban LED-es háttérvilágítással (1-2db 3-as LED-szalag darab + plexicsík. A tápálás egy 12V-os ipari tápról mehetne, A linkelt erősítő 12-24V-ról üzemeltethető. A központi egység részére az 5V egy DC-DC konverterrel megoldható lehet.

Egyelőre még labdázok a dologgal. A rádió még jó darabig meglesz. Kidobni nem fogják. :DDD

(#27409) DBob:
    Nem audiphil cucc épülne, csak egy jobb hangú konzumer. :DDD

(#27408) bally4:
    Én 2,5"-ost vennék. A 3,5"-oshoz tuti kell külső táp, a 2,5-est lehet, hogy elviszi a Pi tápja. (lehet, de nem garantált)

• senior tag

válasz DBob #27403 üzenetére

Hátlapot barkácsolni neki kb 10 perc és 120 Ft.

Én is filóztam ilyesmin, de az a gond, hogy a belsejéből gyakorlatilag semmit sem éri meg felhasználni. Az erősítők ezekben általában nagyon rosszak, a rádió része szintén, a hangszóró szintén. Marad a doboz használhatatlan skálával meg sok (szintén használhatatlan) gombbal.

Egyépként itt egy hasonló project : http://imgur.com/a/mVLxp

Én meg valami ilyennek fogok nekiállni : http://crumpspot.blogspot.hu/2013/04/all-done.html

Új hozzászólás Aktív témák