- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
Megvan a hátlap, csak használhatatlan. Elérte a falat és behulláosodott. Több rajt a hullám, mint a viharos Balatonon. Ha kellően leterhelem, hogy kisimuljon, le tudom venni a méretét, talán még a szellőző lyukak/nyílások helyét is. Új lapot vágni rá natúr bútorhátlapból, vagy vékony, rétegelt lemezből pár perc és szükség is lenne rá, mivel teljesen más csatlakozók mennének rá (HDMI, USB2.0 x2 (ha nem Pi, akkor USB3.0 is) ethernet, tápbemenet, különböző kapcsolók... (fő tápkapcsoló, erősítő tápkapcsoló, board tápkapcsolója, reset, stb...))
(#27407) Pé:
Na igen. Nekem tényleg csak a doboz kellene, az erősítő része valami őskövület, a felvett ménkü nagy része nem hang, hanem hő formályában távozhat a készülékből. Akkor már inkább valami korrektebbnek tűnő erősítő e-bay-ről. Pl.
Az előlapi potméterhelyeket felhasználva az erősítőből kivezetékelve (vajon lehet???) az egyes potmétereket egy nyákdarabig a rádió előlapjáról mehetne a hangerő és a mély/magas szabályozás. Két frekvencia-/funkcióváltó kapcsolóval meg bemenetváltás is megoldható lenne elvileg. Pi(vagy alternatívája/egyéb (pl. satbox) Rádió nekem nem kell bele, a skálát dísznek meghagynám, lefixált pozícióban LED-es háttérvilágítással (1-2db 3-as LED-szalag darab + plexicsík. A tápálás egy 12V-os ipari tápról mehetne, A linkelt erősítő 12-24V-ról üzemeltethető. A központi egység részére az 5V egy DC-DC konverterrel megoldható lehet.Egyelőre még labdázok a dologgal. A rádió még jó darabig meglesz. Kidobni nem fogják.
(#27409) DBob:
Nem audiphil cucc épülne, csak egy jobb hangú konzumer.(#27408) bally4:
Én 2,5"-ost vennék. A 3,5"-oshoz tuti kell külső táp, a 2,5-est lehet, hogy elviszi a Pi tápja. (lehet, de nem garantált) -
Pé
senior tag
Hátlapot barkácsolni neki kb 10 perc és 120 Ft.
Én is filóztam ilyesmin, de az a gond, hogy a belsejéből gyakorlatilag semmit sem éri meg felhasználni. Az erősítők ezekben általában nagyon rosszak, a rádió része szintén, a hangszóró szintén. Marad a doboz használhatatlan skálával meg sok (szintén használhatatlan) gombbal.
Egyépként itt egy hasonló project : http://imgur.com/a/mVLxp
Én meg valami ilyennek fogok nekiállni : http://crumpspot.blogspot.hu/2013/04/all-done.html
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest