- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- iPhone topik
- Honor Magic V2 - origami
- Milyen GPS-t vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
válasz
totron #18490 üzenetére
Én most realtime OS irányban kutakodom a Pi Zero-mhoz. ChibbiOS-t néztem ki magamnak tegnap hogy kicsit jobban elmerülök benne. Vagy Realtime Linux, esetleg nyers vasra programozás. Ezek már olyan szintre hozzák a Raspberry-t mintha valami mikrokontrollerre fejlesztenék csak nyilván ez sokkal erősebb hardver. És a Pi Zero igazából ilyen célra is készült, valami más projektbe beágyazni.
Elég elvetemült ötletem van vele. Az 1541EMU projekthez hasonló valamit szeretnék csinálni ami képes cycle accurate módon emulálni a C64 floppy drive-ját és ehhez elég nagy pontosságú időzítések kellenek amit normál Linux alatt nem lehet megoldani. Persze tudom hogy ez nem kis feladat, de most még érdekel a téma. Direktben portolni nem hiszem hogy lehetne mert a forráskódjának több mint fele x86 assembly.
Remélem mindenki kikiáltott nem normálisnak ha elolvasott idáig
Egyébként ismerve magamat szerintem nem lesz hozzá kitartásom egy ponton túl, de majd meglátjuk
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- DELL T40 EMC Szerver
- iMac27 5K, 2019, 3,7GHz, 1TB SSD, 32GB RAM, 8GB video - HIBÁTLAN - erősebbik kivitel
- Eladó a csótány PC! i5-12400, 16GB RAM, GTX 1660 Super, SSD + HDD
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged