Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mano42

aktív tag

válasz anonym1s #11697 üzenetére

Jelenleg osmc-t használok, a lentebb leírt lépések egész biztos működnek osmc alatt, és nagy részük opene elec alatt is kell menjen.

1. Engedélyezed az ssh-t az openelec/osmc beállításoknál.

2. Letöltöd a Putty-t innen
    (ha linuxot használsz fölösleges, alapból kezeli az ssh protokollt terminálból)

3. A puttyban beírod a raspberry ip címét, connect és ott beírod a felhasználót és jelszót.
    Openelec: root/openelec
    OSMC: osmc/osmc

(OSMC alatt nekem működik a netbios neve is ami ugyancsak osmc, nem kell ip-t írjak, linuxos terminálból pl így néz ki az ssh belépő: "ssh osmc@osmc" utána a jelszó ami ugyancsak osmc. Biztos az openelek is azonosítja magát a hálózatban valami smart linkel, de most az osmc-t használom).

4. Ha bent vagy akkor: sudo apt-get update; sudo apt-get install mc
    (ez felteszi a midnight commandert ami egy terminálos total commander, inkább norton commander ha elég vén vagy, hogy tudd mi az.)

5. telepítés után beírod, hogy: mc (ez betölti a midnight comandert)

6. Innen már egyszerű, elbarangolsz az advancedsettings.xml-hez és F4-el szerkeszted. (ssh-ban windows alól működik a paste is jobb klikkel, pl a windows alól kimásolt szöveget jobb klikkel behelyezi.)

7. F10-kilépés, rákérdez a mentésre-mentés, és kész.

(a kolléga által leírt nano szerkeszős megoldás kényelmesebb egy haladó felhasználónak de mivel a kezdő windows felhasználó pánikba esik ha nem lát GUI-t, a midnight commander használata valamennyire csilapítja a pánikrohamot :DD )

8. Ugyanígy kell a trnsmission torrent klienst is telepíteni: sudo apt-get install transmission.

9. Egyébb osmc specifikus parancsok rendszer frissítésre (ha esetleg a GUI-ból nem működik):

sudo apt-get update; sudo apt-get upgrade

Ha egyes csomagok vissza lesznek tartva akkor: sudo systemctl start manual-update
    (ilyenformán lelövi a kodi-t, frissít és utána visszatölti a kodi-t).

Ha openelecet használsz akkor a 8,9 rád nem érvényes. (vagyis nem tudom, ha megy, nekem az openelec valamiért eléggé instabil volt, egyes filmeknél szaggatott és állandóan az nfs csatolásokat elvesztette ezért tettem vissza az osmc-t).

Az osmc annak ellenére, hogy még alfa (bár Sam márciusra igérte a véglegest) nekem nagyszerüen működik.

• Alexios

veterán

válasz anonym1s #11697 üzenetére

az ssh eléréssel a linux konzolt tudod elérni windowsról, pl puttyal.
    bejelentkezel, beírod a fentebb leírt parancsot, beleírod amit akarsz(ha még nem létezik a fájl akkor létrehozza), kész.

Új hozzászólás Aktív témák