- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple iPhone 17 - alap
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
g.gergo
senior tag
válasz
Murdock1981 #34587 üzenetére
De ezt pi4-el nem tudod megcsinálni, a kollégának meg olyan típusú van.
-
g.gergo
senior tag
válasz
mirci18 #34548 üzenetére
Ahogy mondták, alaplap, táp itthonról.
Hdmi: én évek óta ugreen kábeleket, adaptereket használok, drágábbak kicsit, mint a ratyik, de jók. Pl.
Ház: amit linkeltel, tetszetős, de ennyi. Az a venti, az nagyon hangos ledz rajta, es 2 hónapja múlva kb kuka. Inkább azt, amiket linkelgettek mostanság.
Ha micro sd is kell, akkor pl. [link]
Pénztárcáttól, igényedtől fuggően sandisk ultra, extreme, extreme pro. -
g.gergo
senior tag
Üdv, bizonytalan vagyok a következőben. 3b+ táplálok egy 2,4-es minőséginek mondható adapterrel. Usb-n csatlakozik a pi-re egy hdd. Mivel az nem indul, csak darabol, ezért az is megvan támogatva egy 1A-s adapterrel, így nincs is gond. Azonban cigam-tol olvastam nem is olyan rég, h nem szerencsés, h a pi felé feszültség megy az usb-n keresztül. Jelen esetben pedig ez van, m ha lehuzom a tápcsatlakozot, akkor a gpio-ra kötött venti forog tovább. Akkor most mi is legyen? Ha lehuzom a hdd-rol, akkor nem indul, ha rateszem, akkor az nem jó.
-
g.gergo
senior tag
Üdv! Akinek fut Pi(open)VPN szerver, ott mennyi a max letöltési sebességetek? Nálam 3b+ - on 300/30-as netnél max 1,5-2 le, 2-3 fel. Ez (cpu) ennyit tud, kevés alá a vas? Vagy van vmi beállítás? Már a neten létező összes leírást végigprobaltam, de semmi nem segített. Routerben is nyitogattam, letiltottam mindent, amiről úgy gondoltam, h problémát okozhat. Köszi
-
g.gergo
senior tag
Köszönöm, de nem ment. Még ez is kell:
sudo nano /etc/openvpn/server.conf
Remove all the dhcp-option lines pointing to the existing DNS servers.
Add a single line: push "dhcp-option DNS 10.8.0.1"
Save and Quitsudo nano /etc/pihole/setupVars.conf
Add "PIHOLE_INTERFACE=tun0" belowe the "PIHOLE_INTERFACE=eth0" line.
Save and Quitsudo nano /etc/dnsmasq.d/02-ovpn.conf
Add "interface=tun0"
Save and QuitReboot
-
g.gergo
senior tag
Üdv! Az otthoni rb3b+ - on fut egy pihole, illetve pivpn is. OpenVPN Android app-al tudok is csatlakozni mobilnetről a szóban forgó vpn-re. A belső hálózati címmel be is tudok lépni a pihole admin felületére. A problémám, h ebben a formában nem szűr semmit, enged mindent, hiába van block/blacklistben. Állítani kell még vmit vhol? Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Építő/felújító topik
- LEGO klub
- Futás, futópályák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- ricshard444: Iphone 17 Pro Max - Kedves téglám
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Ryzen PC 9800X3D - RTX 5070 TI - B850 TUF - 32GB DDR5 - 1 TB M.2 SSD - 360 AIO/Garanciás-Beszámítás
- Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Gamer PC-Számíógép! Csere-Beszámítás! I7 13700F / RTX 4070Ti Super 16GB OC / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- i5 10500/ RTX 2060/ 32GB DDR4 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1333MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / 98% akku
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3367, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest