- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
toth_janika
őstag
válasz
Celtis #25359 üzenetére
Ezt a leírást nem teljesen értem most, de majd átrágom magam rajta
Egyébként nem tudom, hogy számít-e, de a célgépen, ahova másolok, ott is linux van, mint a Pi-n.
@havri1
A TVGO nem támogatott Linux-on. Még, ha sikerül is felhákolni valahogy, kétlem, hogy bármilyen műsor elindulna. -
toth_janika
őstag
válasz
Celtis #25350 üzenetére
Hm... Én mindenhez yaste-t használok mert a TV távirányítóját nem szeretem
Nekem nagyon bevált.Másik kérdés:
A PI kábelen csatlakozik egy N-es routerhez, amire wifin csatlakozik egy gép N-es wifivel. A PI-rol akarok másolni a gépre és a sebessége 2-3 MB/s ami botrányos... mi lehet az oka? -
-
toth_janika
őstag
válasz
Topy77 #25331 üzenetére
Nekem is ehhez kapcsolódik a kérdésem...
Vannak olyan érintőpanelek, amik nem a HDMI-t használják, hanem a GPIO-t? A következő a tervem: rpi erősítőre kötve és HDMI-vel TV-re. Ha zenét akarok hallgatni az érintőképernyőn választom ki, hogy mit akarok, ha filmet akarok nézni, akkor pedig a yaste segítségével indítom.. Ez megvalósítható? -
toth_janika
őstag
válasz
Pulsar #25300 üzenetére
Nem teljesen értem ezt a képet... A földet és az 5V-ot is rákötöm a Pi-re, meg a külső tápra is? Az adat az rendben van. Én úgy tervezem, hogy csak az adat lábakat kötöm a Pi-re, a tápot meg a szalag a saját tápegységéből kapná. Van hülyeséget beszélek?
Szerk.:
@Sándor:
Ez beteg, de tetszik -
toth_janika
őstag
válasz
lord.lakli #25296 üzenetére
Köszönöm!
Igazad van, rákeresni elfelejtettem. Most megtettem, de amit nem találok az az, hogy a kábelezés hogy van megoldva, illetve a GPIO-ban hova van kötve a ledsor...
Találtam egy blogbejegyzést Kroni1 tollából, de innen is hiányzik a káblezés, illetve nem vagyok biztos abban, hogy az Openelec megoldás jó-e OSMC-re... -
toth_janika
őstag
Épített már valaki ambilight klónt az Rpi-vel?
-
toth_janika
őstag
válasz
Sándor -P20- #25264 üzenetére
Jézus ereje... Te nem aprózod el a "hűtést"
Engem érdekelne, hogy ezt a szörnyet hogy teszed rá arra a kis nyákra! -
toth_janika
őstag
válasz
MaCS_70 #25202 üzenetére
Szerintem sem kell külső táp a vinyónak... Én egy S7E gyorstöltőjével (talán 2,1A) használom a Pi-t, rákötött 1 TB Samsung USB3-as vinyóval. Megy rajta torrent (deluge) meg OSMC. Néha csinál olyat (kb 2 hetente), hogy sorozat közben, amit SMB-ből kap, újraindul... Nem találtam még megoldást rá, de nem hiszem, hogy a táp lenne gyenge, mert amúgy nem jelez semmit a Pi... Egyszer csak elszomorodik, újraindul és megy utána tovább... Ezt mondjuk nem tudom miért van...
-
toth_janika
őstag
Sziasztok!
Az miért lehet, hogy ha a filmjeim mellé beteszem egy filmnév.mkv mellé egy filmnév.nfo-t, ami tartalmazza a film IMDB linkjét, és a Médiatárban kiválasztom, hogy "local information only", akkor miért nem tölt be semmit? A linkek biztos, hogy jók... -
toth_janika
őstag
válasz
toth_janika #25043 üzenetére
Semmi! Egy here vagyok... Nem volt elég hely a céllemezen...
-
toth_janika
őstag
válasz
albinolynx #25028 üzenetére
Nos egy Pi restart után a sebesség megjavult... 2,9-3,1 MB/s. Ez remek. DE! Most nem jön le semmilyen adat... Van ami 0%-on akad el, van ami 58,8%-on... Transmission rendben leszedte mindkettőt... No ez miért lehet???!!!
-
toth_janika
őstag
válasz
albinolynx #25028 üzenetére
A Pi csak LAN-on, fixip-vel működik. A másolást még nem néztem, de ha hazamegyek rápillantok.
-
toth_janika
őstag
Sziasztok!
Beállítottam az OSMC alá a Deluge-t. Minden rendben megy, csak azt látom, hogy a sebesség nem megy fel 700 KiB/s felé... Az OSMC-n nem megy semmilyen forgalom, és így sem megy fel magasabbra... A lokál gépen 3 MB/s a sebesség... Mitől lehet az eltérés? -
toth_janika
őstag
válasz
envagyok #24904 üzenetére
Ez a cucc nekem is kezd testzeni, mert szeretném ha valahogy be tudnám kötni a hangfalaimat az RPi-be anélkül, hogy egy külön erősítőre kötném. Nekem annyi kérdésem lenne ezzel a cuccal kapcsolatban, hogy ezt OSMC alatt is ugyanúgy lehet konfigolni, mint Raspbian alatt?
-
toth_janika
őstag
válasz
lord.lakli #24799 üzenetére
Nekem is ez tetszik benne, de valahogy sokat kell még tanulnom, mert már hónapok óta szenvedek azzal, hogy a sorozataimat mindet beszedje a Médiatárba és ne csak egy részét... de ez valszeg az én bénázásom.
-
toth_janika
őstag
A Skin azért sokat tud dobni egy eszköz elfogadottságán... Főleg, ha a pénzügyminiszternek jobban tetszik az, ami szép, mint ami használható
Köszönöm @Celtis, ezt nem tudtam. Eddig abban a hitben éltem, hogy OpenElec=LibreElec=KODI=XBMC=OSMC
Tehát nem gondoltam, hogy ezek különböznek egymástól. Mit gondolsz megérné megnézni mondjuk az OE-t az OSMC helyett? -
toth_janika
őstag
válasz
toth_janika #24791 üzenetére
Na hogy az a #>>&#>&@$Łł>&
Amber skinem volt. Átállítottam Confluence-re és mi történt? Minden működik tökéletesen... Nem hiszem el, hogy egy isten*erte skin nem engedi lejátszani a videókat! -
toth_janika
őstag
válasz
Celtis #24786 üzenetére
Hát ha jól tudom a KODI most már OSMC,ezért keveretem én is, mindesenetre nagy köszönet!
A felbontást átállítottam DESKTOP-ról 1920*1080P-re, és a HW gyorsítást bekapcsoltam és most már remek.
Csak épp azt nem értem, miért kell egy 640*480-as filmhez HW gyorsítás, meg FullHD felbontás... Ezek régi családi nyaralós videók még régi telefonnal felvéve és eddig nem volt vele ilyen probléma...
Szerk.:
Csak szívok ezzel az OSMC-vel... 10-ből csak 3 videót játszik le a többit nem... -
toth_janika
őstag
Sziasztok!
Belefutottam egy érdekességbe, amit nem tudom miért lehet. Egyes filmeket nem akar lejátszani a KODI.. Elindítja a lejátszást, a yaste is írja, hogy megy, hang is van, de a kép nem látszik... Csak a fájlok...
Nem médiatárból indítom, hanem a Fájlok közül... Ez miért lehet? -
toth_janika
őstag
Sziasztok!
Szeretnék dualboot-os kártyát csinálni. Az egyik egy OSMC lenne a másik a ThingBox nevű oprendszer. Hogy tduom ezt egymás mellé telepíteni? -
toth_janika
őstag
válasz
wassermann #24657 üzenetére
Nem hiszem, hogy ez a baja. Az, ha jól tudom, akkor a Raspbian-ra van, de az OSMC-n nem volt még ilyen...
És a másik, hogy PuTTY-al bejutok, csak a terminálból nem... -
toth_janika
őstag
válasz
doberman #24651 üzenetére
Az IP biztos, hogy jó, mert fixet kap. Viszont ahogy nézem, az én gépemmel lesz para, mert egy másik gépről bejutok.
Sőt... Most már teszteltem Putty-al is bejutok csak terminálból nem...
Ma frissült a gépemen a 16.04-es ubuntu és olyan érdekességeket csinált, hogy letörölte a terminált meg az alapértelmezett médiaplayer-t. Azóta furcsaságokat csinál, és nem értem, miért... Minden rendben lefutott és mégis szopat... -
toth_janika
őstag
Sziasztok!
Újratelepítettem az OSMC-t a Pi-n és azóta nem tudok bejutni SSH-n...
Az elején engedélyeztem az SSH-t, mégis:
ssh osmc@192.168.0.104
ssh: connect to host 192.186.0.104 port 22: Connection timed out
És nem értem miért... Tudnátok segíteni?
Szerk.: Az IP jó, fix IP címe van a PI-nek -
toth_janika
őstag
Sziasztok
Erre valaki?
MediaElch-el is megpróbáltam átfésülni a részeket, de nem hozott eredményt...
Sajnos nem tudok összefüggést találni aközött, hogy miket tölt be és miket nem... Van, hogy mp4-eket betölt, de a következő sorozatot már nem... Ugyanez van AVI-ban és MKV-vel is... -
toth_janika
őstag
Samba megosztásban összeraktam a sorozataimat, hogy a médiatár fel tudja szedni.
A következő formában vannak a sorozatok megadva:
Cím
S1 - E1, E2, ...
S2 - E1, E2, ...
Sx - Ex, Ey, ...
Minden sorozat így van megadva, és a KODI vagy beszedi a részeket vagy nem. Van olyan sorozat, aminek csak egyes részeit szedi be a médiatárba.
Tudnátok segíteni, hogy ezt hogy tudom megoldani? -
toth_janika
őstag
válasz
vargalex #24472 üzenetére
Megcsináltam a megosztást, és igazad lett. Tökéletesen működik.
DE! Jött egy új feature...
Ha van egy sorozatom, két hangsávval (angol/magyar) és két felirattal (angol/magyar), akkor a KODI mindig magyar hanggal és magyar felirattal játssza a részeket. Egyesével ki kell kapcsolgatnom őket... Ez miért lehet? Hol tudom átállítani. A filmek és a felíratok is egy mappában vannak xx.mp4 és xx_hun.srt és xx_eng.srt formában. -
toth_janika
őstag
Erre senki?
Alapértelmezés szerint ha a rákötött vinyón kiválasztom a Filmek mappát, akkor a Kodi rögtön a Filmek nevet adja a source-nak és megkérdezi, hogy honnan szeretnék cover-eket beszedni, stb.
Ezzel szemben, ha UPnP eszközként betallózom a MiniDLNA szerveren tárolt Filmek mappát, akkor MiniDLNA lesz a source neve és nem is lép tovább cover beállításra -
toth_janika
őstag
-
toth_janika
őstag
Sziasztok!
Több kérdésben is kérem a segítségeteket.
Először is az rPi-re rá van kötve egy külső vinyó, amin a következő formában vannak a tartalmak:
Filmek -> És benne a filmek külön mappákban
Ha ezt a médiatárba betallózom, és megadom a TMDB, mint cover forrást, akkor rendben be is húz mindent. De egy másik gépen miniDLNA fut, amin ugyanígy vannak a tartalmak, de istennek nem akarja behúzni a filmeket... Ez miért lehet?
Másik kérdés:
Fent van az opensubtitles.org kiegészítő, de nem bírom rávenni, hogy magyar feliratokat keressen... Angolt megtalál, de magyart nem. Mi lehet a gond?
Szerk.: XMBC van a Pi-n, a legfrissebb -
toth_janika
őstag
Ha már Sorozatok bajom van, most is jött egy
Zsigus kolléga leírása alapján megcsináltam a sorozataim könyvtárszerkezetét a gépemen, ahonnan DNLA-val mennek a Pi felé. Amikor hozzá akarom adni a Sorozatok közé, akkor csak betölti a mappákat, de nem lehet kiválasztani a scraper-t és úgy átlalában azokat a módosításokat, amik a leírásban vannak.
A másik leírás szerint megcsináltam a Filmek mappát, aminek tartalma a Pi-re csatlakoztatott vinyón van, és ott tökéletes volt a működés... Mit rontok el?
Szerk.:
Ha már itt vagyok, még egy kérdés: ssh-val belépek a pi-be és egy kollégának akarom a smb.conf-ot kimásolni és pastebin-be bedobni. De nem tudom beilleszteni, ha a nano-ban a ctrl+k-val kivágom... -
toth_janika
őstag
válasz
golya87 #23901 üzenetére
Na közben annyit elértem, hogy ha a sorozat évadára ráállok és helyi menüből indítom, akkor egymás után játsza le a részeket. Ez már haladás, de nem az igazi. Pl. a BBT-t nézem és csak a 8. résztől akarom, mert az előzőeket már láttam, akkor végig kell mind a 7-et ugrálnom... Ez nem az igazi...
-
toth_janika
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene ismét. Vannak sorozatok, amiket DLNA-n néznék a Pi-re kötött TV-n. Minden rendben van, annyi különbséggel, hogy a sorozat részeit nem váltja automatikusan az OSMC... És nem értem miért. A sorozat után megáll és kilép. A következőt manuálisan kell indítani. Nem működik az sem, hogy menüből a következő vagy előző részre lépek. Mi lehet a hiba? -
toth_janika
őstag
válasz
IstvánLászló #23871 üzenetére
Hello!
Én ugyaninnen kezdtem. Szerintem a legjobb, és a legújabb is, de majd a nagyobb szakértők kijavítanak, a model 3 B-t.Ez éri meg a legjobban.
Én a malnapc.hu-n fogom megvenni a sajátomat egy buddle-ben. Ajánlják a farnell-t is, de nekem valahogy nem szimpatikus...
Van benne táp, gép, SD kártya (NOOB-al), ház és ennyi. Szerintem ár/érték arányban ez a legjobb. 27e.
Szerk.: Természetesen, ha nem SSH-n mész be, akkor kell bizony egér/billentyűzet is, ami még pluszban dob rajta.De azt azért jó lenne tudni, hogy mire használnád. Én egy OSMC-t futtatok rajta 1080p hálóban megy rajta. Egy 1TB-s Samsung vinyó van rajta, és ma lett megoldva a Samba megosztás rajta, így már látom a vinyó tartalmakat, kvázi egy kis NAS lett belőle.
Szerintem egy kis linux tudás nem árt hozzá.De akkor már én is felteszem a kérdésemet egy HSZ-ben:
A transmission szépen felment, szépen le is jött egy disztro, de felfelé nem akarja seed-elni... És nem értem miért, pedig "igény az vóna rá"... -
toth_janika
őstag
Sziasztok!
Cigam kolléga nagyszerű leírását követve felraktam a Transmission daemont az OSMC alá. Viszont indításnál nem indul el a daemon és nem értem miért.
A status szerint:
root@osmc:~# systemctl status transmission-daemon.service -l
* transmission-daemon.service - Transmission BitTorrent Daemon
Loaded: loaded (/lib/systemd/system/transmission-daemon.service; enabled)
Active: failed (Result: exit-code) since Sun 2016-12-04 13:40:29 CET; 54s ago
Process: 1937 ExecStart=/usr/bin/transmission-daemon -f --log-error (code=exited, status=255)
Main PID: 1937 (code=exited, status=255)Dec 04 13:40:29 osmc transmission-daemon[1937]: [2016-12-04 13:40:29.514 CET] JSON parse failed in /var/lib/transmission-daemon/.config/transmission-daemon/settings.json at pos 803: SPECIAL_EXPECTED -- remaining text "yes,
Dec 04 13:40:29 osmc transmission-daemon[1937]: "lpd-e"
Dec 04 13:40:29 osmc transmission-daemon[1937]: [2016-12-04 13:40:29.516 CET] transmission-daemon Error loading config file -- exiting. (daemon.c:519)
Dec 04 13:40:29 osmc systemd[1]: transmission-daemon.service: main process exited, code=exited, status=255/n/a
Dec 04 13:40:29 osmc systemd[1]: Failed to start Transmission BitTorrent Daemon.
Dec 04 13:40:29 osmc systemd[1]: Unit transmission-daemon.service entered failed state.
Nem teljesen értem, hogy mi a baja.. A config file rendben van, szerintem... -
toth_janika
őstag
válasz
Forest48 #23793 üzenetére
és @cinemazealot
Köszönöm az ötleteket, este meglesem.
Az az igazság, hogy a KODI nekem is új még. Egy mezei "NAS", médiacenter és torrent "szerver" a cél az rPI-vel. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy film lejtászás és torrent/másolgatás nem fog menni, épp ezért nem is egyszerre nézem őket. Mikor megy a torrent, akkor nem megy a lejátszás és fordítva. Ezért nem értem a sebességeket
Szerk.: SSH-n van terminál, de, hogy a KODI-ból simán elérek-e egy terminált azt nem tudom. -
toth_janika
őstag
válasz
azbest #23788 üzenetére
Nem. Pi3 model B van nálam.
@Forest48
Mármint a Pi-n speedtest? Mert csak KODI van rajta, azon nem tudom, hogy lehetne...Vagy SSH-n keresztül lehet mérni?
Ha a PC-n mérem WIFI-n a sebességet, akkor 28/10. A Pi kábelen csatlakozik a routerre, ami meg kábelen az optikai modemre -
toth_janika
őstag
Hello megint!
Az előző kérdésem mellé lenne még egy. Sikerült felhákolnom az OSMC-t és mellé a Transmission daemon-t. A Pi-re van kötve egy USB3.0-ás 2,5-es külső vinyó. A fájlok erre a vinyóra töltődnek le. Azt látom, hogy a Transmission-ben 1,1 megával jönnek a cuccok, holott 3-5 szokott lenni, ha notebookra töltök le... Ez mitől lehet? Mit rontok el a beállításokban? Tudtok segíteni? -
toth_janika
őstag
Köszönöm a választ. Jelentem sikerült felhákolnom egy OSMC-t az rPi-re és CEC-en meg Yaste-vel is tökéletesen működik. Kb mint majom a farkának
Szépen tolja le a HD tartalmakat is WIFI DNLA-val. No már most már csak pár feladatot kellene megoldnom, de nem tudom, hogy fogjak hozzá...
1, Vannak feliratos tartalmak, de nem játsza le a feliratokat... Kiírja, hogy "helyi felirat elérhető", de istennek nem teszi hozzá2, Nem sikerül SSH-n hozzáférnem az rPi-hez, mert access denied... Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a para?
Szerk.: Csillámfaszláma vagyok... Nem pi a felhasználónév, hanem osmc... -
toth_janika
őstag
válasz
schferenc77 #23756 üzenetére
Bravia Link! Így már megvan!
Nagyon köszönöm a segítséget mindenkinek!
Nem ígérem, hogy este még nem jövök vissza, mert kínom lesz -
toth_janika
őstag
válasz
schferenc77 #23753 üzenetére
egy Sony 40W705c van otthon, szerintem ez tudja a CEC-et, de még sose próbáltam, és igazság szerint nem is igazán vagyok képben vele, hogy mire is jó ez nekem...
-
toth_janika
őstag
Sziasztok!
Sikerült szert tennem kölcsönbe egy rPi3 B-re és erre szeretnék KODI-t (OSMC) telepíteni, hogy kipróbáljam. Minden megvan hozzá, kivéve a bill/egér kombót... Enélkül megoldható a telepítés az irányítás? Androidra van KODI távirányító, de nem tudom, hogy az rPi látni fogja-e. -
toth_janika
őstag
válasz
lord.lakli #23499 üzenetére
Remek
No már csak meg kell várnom a jézuskát, hogy hozza és rakom is össze
Jó kis KODI meg Transmission mellett döntöttem, és majd idővel keresek valamit, amivel a házimozira is rá tudom kötni a jobb hang miatt
-
toth_janika
őstag
válasz
Flowtation #23497 üzenetére
és @lord.lakli:
Köszönöm a választ. Egy "hozzáértő" mondta ezért ,és ráadásul az Rpi bolt oldalán is találtam ilyet, ezért zavart meg.
A CEC-et tudja a TV-m (Sony 40W705K), úgyhogy szerintem azzal nem lesz baj, meg úgyis egy tabletről akarom a médiacentert irányítani -
toth_janika
őstag
Még egy kérdés felmerült bennem a médiacenter/torrent klinessel kapcsolatban. Azt "hallottam", hogy KODI alatt a HDMI-CEC-hez és a folyamatos HD lejátszáshoz valami média licenszet kell vásárolni...
Ez mit jelent vagy miez?
-
toth_janika
őstag
Sziasztok!
Ismét eljött a gondolat, hogy kacérkodjak az RPi-vel, mint médialejátszóval.
A következőt találtam ki: van egy Samsung 2,5-es USB3.0-ás 1TB-s külső vinyóm. Ezen vannak a filmek/zenék, ezt rákötném az RPi-re. Aktív USB HUB nélkül, tehát csak az RPi saját 2,1A-es töltőjét használva van ennek létjogosultsága? Le fogom tudni róla játszani a filmeket, zenéket?
Másik kérdés: Ha már van ilyen jószágom, akkor a médialejátszás mellett futhatna rajta torrent is. Meg tudom oldani, hogy az RPi kvázi NAS legyen és az 1TB-s vinyón tároljak mindent?előre is!
-
-
toth_janika
őstag
Sziasztok!
Sorry a sok zargatásért, viszont a múltkori óta finomodtak az elvárásaim
Szóval, szeretnék egy olyan "htpc-t" építeni, ami képes:
1, 1 db 1 TB-s USB-s vinyó fogadására
2, 1080p videók lejátszására
3, torrent futtatására
4, és elérhető legyen a vinyón tárolt adatok halmaza (képek, zenék, filmek, etc)
5, 0 hangja legyenA videókat egy fHD TV-n szeretném lejátszani.
Amik megvannak a projecthez: HDMI kábel, TV, vinyó, WLAN bill+touchpad kombó, és egy maximum 30e-s keret.
Kérdésem: ennyi pénzből egy RPi (B+) vagy más elternatív kártya pc segítségével megoldható a feladat?
-
toth_janika
őstag
válasz
DrojDtroll #10043 üzenetére
-
toth_janika
őstag
válasz
DrojDtroll #10041 üzenetére
Így van. Az évben szeretnék venni egy fHD TV-t. Ezért szeretnék biztosra menni, hogy 1080p is megy. Nem célom keresgélni azokat a tartalmakat, amiket nem játszik le a pi viszont, amilyen istentelenül mákom van tuti a kamerám vagy a fényképezőgép nem szabványt rögzít
...
Örömmel hallom, hogy alapvetően nem kell gondokra számítani.
Köszönöm a segítséget, akkor egy kicsit még rágódok a dolgokon, és majd rendelek egyet.Ezzel kapcsolatos a következő kérdésem: honnan érdemes rendelni?
Szerk.: B.U.É.K.
-
toth_janika
őstag
válasz
wassermann #10032 üzenetére
Köszönöm a választ!
Több helyen olvastam a neten, hogy az RPi néha akad az 1080p filmek lejátszása közben... Ebben lehet valami, vagy csak rémhír? -
toth_janika
őstag
Sziasztok!
Vázolom a helyzetet: van egy linuxos notim, és egy HD ready TV-m amin van pár HDMI bemenet és egy USB. Ahhoz, hogy filmet tudjak nézni a TV-n egy pendrive-ra kell átmásolnom a filmet, és azt bedugni a TV-be, ami vagy le tudja játszani, vagy nem a filmet. Ha nem játsza le, akkor HDMI-vel kötöm a notit a TV-re.
Mint látható egyik sem egy kényelmes megoldás.Azon gondolkodtam, hogy egy RPi-t vagy egy BPi-t beszerzek és csinálok belőle egy "médiaszervert". Vegy egy terrás USB-s HDD-m, amit fel tudnék használni erre.
Kérdésem az lenne, hogy az RPi vagy a BPi alkalmas lenne-e erre a feladatra, és ha igen, akkor melyiket, illetve milyen szoftverrel ajánlanátok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest