- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz
havri1 #18274 üzenetére
Én a legegyszerűbb módot használom: OpenELEC RPi Config és ehhez video guide. Ha meg van, az egyik ablakban ott találod az MPEG-2 és VC-1 license-ek helyét, ahova a mailben kapott (csak az egyenlőség jel utáni részt!) beírod, majd OK, automatikus restart és ennyi.
Lehet parancssorból és/vagy .txt szerkesztéssel de én ahhoz láma vagyok. -
szasanyi
félisten
válasz
havri1 #18272 üzenetére
Elég, ha 1-2 esetben belefutsz mint én is. 516 HUF volt (normális helyen egy kávé ára), 1x megveszem azt nincs rá gond. De, hogy mennyire elterjedt...?
-
szasanyi
félisten
válasz
havri1 #18247 üzenetére
Asszem alapból nincs hardveres gyorsítás ugyanúgy mint VC-1 esetén. Ez kell ahhoz, be legyen kapcsolvaés teljesen megszűnik. Én VC-1 esetén tapasztaltam meg problémát, és mondhatom a VC-1 license key valóban megoldotta a gondot, és kifogástalan lejátszást eredményez.
havri1 MOD - igen, szerintem arra való. VC-1 license ahhoz nem kell, de egy VC-1 kódolású film nézhetetlen anélkül.
harylmu: nem ehhez kell a fent említett, VC-1 esetén is szükséges license key?
Beni2360: szívesen!
-
ht42
senior tag
válasz
havri1 #17872 üzenetére
Én fogtam a már rég kinyiffant (de előtte kontinuum számosságú filmet néztünk meg rajta) Yamada 6600 divxjáccó távirányítóját - azon aztán van gomb dögivel. A pipibe beforrasztottam egy infravevőt, már nem is tudom kellett-e telepíteni vagy sem a LIRCet, és szabad a vásár, azt a gombot használom arra, amire akarom.
[Egy példa] -
havri1
félisten
-
Celtis
veterán
válasz
havri1 #17856 üzenetére
Biztos lehetsz benne, hogy ez nem a Pi2 hibája. Sokkal inkább a TV nem küld (megfelelő) jelet. A KODIban lévő libcec a legteljesebb HDMI CEC implementáció.
Két dolgot lehet még tenni.
- Ellenőrizni a TV CEC beállításait. Nekem pl. Sony TV-m van, ezen lehet konfigurálni, hogy a távirányító melyik gombcsoportjai legyenek a CEC-be bevonva.
- A másik kicsit melósabb. Be kell kapcsolni a debug-ot és külön engedélyzeni a CEC-ez kapcsolódó részletes logolást (Rendszer/Hibakeresés)
Ezután a legjobb ssh-n belépni, kiadni atail -f /storage/.kodi/temp/kodi.log
parancsot. (Remélem nem írtam el az elérési utat)
Ennek hatására a képernyőn valós időben jelennek meg a log sorok. Na, ekkor lehet nyomogatni a gombokat a távirányítón és lesni, hogy mi jelenik meg. Azoknál a gomboknál, amikehz van rendelve funkció, jópár sor fog kiíródni, de ha az exit/back gombra is kiír valamit, akkor van esély a beállításukra. -
tamas0827
csendes tag
válasz
havri1 #17797 üzenetére
A keymap editor addon-nal valószinűleg elérhetővé tudod tenni ezeket a funkciókat a távirányítódra.
a movieshark oldalon van róla egy videós útmutató.Én egy ilyen hangkártyával oldottam meg az erősítőre kötést:
http://www.ebay.com/itm/USB-6-Channel-5-1-Audio-External-Optical-Sound-Card-Adapter-For-PC-Laptop-Skype-/231440253497 -
azbest
félisten
válasz
havri1 #16583 üzenetére
Az általánosabb kártyapc topciban szokoktt szóba kerülni [link]. Szoftveresen a gyártó gyakorlatilag semmi támogatást nem ad, közösségileg van pár ember aki próbálkozik, de a régi kernel miatt így is vannak problémák vele. Pár linuxos szolgáltatást futtatni jó, de minden más esetben problémás.
Egyébként a gyártótól közvetlenül is meg lehet venni, a csupasz board szállítással együtt 18 dolcsi és pakkokban is adja.
(#16590) DarkByte
Van egy video youtube-n, ahol android telefonnal próbálgatják. Ott szét is szedik és valami siano chipset van benne. Lehet, hogy támogatja a linux alapból csak valami dvb_rio.inp firmware fájlt kell vadászni hozzá, ha hiányolja.Az antenna csati gyakori a kínai tunereknél. MCX - IEC átalakítóval a nálunk elterjedt dugósra is köthető.
Mondjuk raspberry-hez lehet jobb egy it9135 vagy realtekes mini tuner. Az biztosan megy vele és 8 dolcsi kürül indul, míg ez az androidos 20 dolcsi felettinek tűnik.
-
-
dugesz77
őstag
válasz
havri1 #16568 üzenetére
Igen ez kell venned ez a raspberry 2. Ez jelenleg a legizmosabb . Kicsit bezavar a Zero ami mostanában jelent meg cserébe kisebb és gyengébb. Jó a tok is hozzá. A mikró usb tápra nem árt figyelni, hogy tényleg tudjon 1A leadni és akkor a perifériákkal, pendrive-kel sem lesz gond. Nagyobb táp akkor kell ha külső HDD-t is akarsz rárakni ,illetve azt aktív hubbal érdemes inkább próbálni. Ha tetszik a plexi ház ezt ajánlom. Ebben van hűtőborda is, tökéletes méret,jó anyag.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lian Li 011Dynamic Evo/RTX4070Super Eagle OC/Intel Core i5-14600K/DDR5 G.Skill Trident Rgb 6000MHz
- MSI MPG Z390 GAMING EDGE AC Alaplap + Intel Core i7-8700K
- Kezdő Gaming PC - MSI 390, i7 8700K, RX Vega 56, 16 GB RAM
- GIGABYTE Z390 M Alaplap + Intel Core i7-9700K + Be Quiet! SHADOW ROCK 2
- MSI Z590-A PRO Alaplap + Intel Core i5-10600KF
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged