Hirdetés
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz
havri1
üzenetére
Én a legegyszerűbb módot használom: OpenELEC RPi Config és ehhez video guide. Ha meg van, az egyik ablakban ott találod az MPEG-2 és VC-1 license-ek helyét, ahova a mailben kapott (csak az egyenlőség jel utáni részt!) beírod, majd OK, automatikus restart és ennyi.
Lehet parancssorból és/vagy .txt szerkesztéssel de én ahhoz láma vagyok.
-
szasanyi
félisten
válasz
havri1
üzenetére
Elég, ha 1-2 esetben belefutsz mint én is. 516 HUF volt (normális helyen egy kávé ára), 1x megveszem azt nincs rá gond. De, hogy mennyire elterjedt...?
-
szasanyi
félisten
válasz
havri1
üzenetére
Asszem alapból nincs hardveres gyorsítás ugyanúgy mint VC-1 esetén. Ez kell ahhoz, be legyen kapcsolvaés teljesen megszűnik. Én VC-1 esetén tapasztaltam meg problémát, és mondhatom a VC-1 license key valóban megoldotta a gondot, és kifogástalan lejátszást eredményez.
havri1 MOD - igen, szerintem arra való. VC-1 license ahhoz nem kell, de egy VC-1 kódolású film nézhetetlen anélkül.
harylmu: nem ehhez kell a fent említett, VC-1 esetén is szükséges license key?
Beni2360: szívesen!
-
ht42
senior tag
válasz
havri1
üzenetére
Én fogtam a már rég kinyiffant (de előtte kontinuum számosságú filmet néztünk meg rajta) Yamada 6600 divxjáccó távirányítóját - azon aztán van gomb dögivel. A pipibe beforrasztottam egy infravevőt, már nem is tudom kellett-e telepíteni vagy sem a LIRCet, és szabad a vásár, azt a gombot használom arra, amire akarom.
[Egy példa] -
havri1
félisten
-
Celtis
veterán
válasz
havri1
üzenetére
Biztos lehetsz benne, hogy ez nem a Pi2 hibája. Sokkal inkább a TV nem küld (megfelelő) jelet. A KODIban lévő libcec a legteljesebb HDMI CEC implementáció.
Két dolgot lehet még tenni.
- Ellenőrizni a TV CEC beállításait. Nekem pl. Sony TV-m van, ezen lehet konfigurálni, hogy a távirányító melyik gombcsoportjai legyenek a CEC-be bevonva.
- A másik kicsit melósabb. Be kell kapcsolni a debug-ot és külön engedélyzeni a CEC-ez kapcsolódó részletes logolást (Rendszer/Hibakeresés)
Ezután a legjobb ssh-n belépni, kiadni atail -f /storage/.kodi/temp/kodi.log
parancsot. (Remélem nem írtam el az elérési utat)
Ennek hatására a képernyőn valós időben jelennek meg a log sorok. Na, ekkor lehet nyomogatni a gombokat a távirányítón és lesni, hogy mi jelenik meg. Azoknál a gomboknál, amikehz van rendelve funkció, jópár sor fog kiíródni, de ha az exit/back gombra is kiír valamit, akkor van esély a beállításukra. -
tamas0827
csendes tag
válasz
havri1
üzenetére
A keymap editor addon-nal valószinűleg elérhetővé tudod tenni ezeket a funkciókat a távirányítódra.
a movieshark oldalon van róla egy videós útmutató.Én egy ilyen hangkártyával oldottam meg az erősítőre kötést:
http://www.ebay.com/itm/USB-6-Channel-5-1-Audio-External-Optical-Sound-Card-Adapter-For-PC-Laptop-Skype-/231440253497 -
azbest
félisten
válasz
havri1
üzenetére
Az általánosabb kártyapc topciban szokoktt szóba kerülni [link]. Szoftveresen a gyártó gyakorlatilag semmi támogatást nem ad, közösségileg van pár ember aki próbálkozik, de a régi kernel miatt így is vannak problémák vele. Pár linuxos szolgáltatást futtatni jó, de minden más esetben problémás.
Egyébként a gyártótól közvetlenül is meg lehet venni, a csupasz board szállítással együtt 18 dolcsi és pakkokban is adja.
(#16590) DarkByte
Van egy video youtube-n, ahol android telefonnal próbálgatják. Ott szét is szedik és valami siano chipset van benne. Lehet, hogy támogatja a linux alapból csak valami dvb_rio.inp firmware fájlt kell vadászni hozzá, ha hiányolja.Az antenna csati gyakori a kínai tunereknél. MCX - IEC átalakítóval a nálunk elterjedt dugósra is köthető.
Mondjuk raspberry-hez lehet jobb egy it9135 vagy realtekes mini tuner. Az biztosan megy vele és 8 dolcsi kürül indul, míg ez az androidos 20 dolcsi felettinek tűnik.
-
-
dugesz77
őstag
válasz
havri1
üzenetére
Igen ez kell venned ez a raspberry 2. Ez jelenleg a legizmosabb . Kicsit bezavar a Zero ami mostanában jelent meg cserébe kisebb és gyengébb. Jó a tok is hozzá. A mikró usb tápra nem árt figyelni, hogy tényleg tudjon 1A leadni és akkor a perifériákkal, pendrive-kel sem lesz gond. Nagyobb táp akkor kell ha külső HDD-t is akarsz rárakni ,illetve azt aktív hubbal érdemes inkább próbálni. Ha tetszik a plexi ház ezt ajánlom. Ebben van hűtőborda is, tökéletes méret,jó anyag.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Hálózati / IP kamera
- Milyen TV-t vegyek?
- Blu-ray lejátszók
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Építő/felújító topik
- World of Warships
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 9 7900/9900X +RTX 5050/5060/5060Ti/5070/5080 +16-64GB DDR5! SZÁMLA!
- Eladó AM5 Gamer Számitógép
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Lenovo Thinkcentre M710s SFF PC, I5-7500 CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, Win 11, Számla, 2 év garanci
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z270 GAMING PRO CARBON alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Nem vagyok benne biztos (gyakran én sem néztem), de asszem láttam már kevesebbet is.
... milyen root jelszavát?
Azt már meg sem kérdem, mit változtat az, hogy van ZIP is.

wassermann