Hirdetés
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 Pro
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ismét az Apple veheti át a piacvezető pozíciót
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kroni1
veterán
válasz
itanczos
üzenetére
Én eddig a nagy PC-mről (HD7850 VGA) néztem a filmeket XMBC-vel és KMPlayerrel, de mióta NAS-om is van szinte csak a TV beépített dlna lejátszóját használtam leginkább, mert nem láttam túl nagy különbséget és egyszerűbb volt a TV távirányitójával kattintgatni mint a másik szobában a PC-t bekapcsolni, stb.. Most a pi nekem tökéletes, ezen is megy a HDMI CEC-el a távirányitás, egy 55"-os FullHD TV-n nem veszek észre jelentősebb különbséget a PC-hez képest, bár lehet h csak nekem nincs sasszemem vagy az igényeim nem olyan magasak.
De a képminőség kérdése attól is függ ki mit szeret, hogy használja a TV-jét:
Örülök a Pi-nek, hogy megy vele végre a 24p, de én a kadenciahelyes 24p megjelenítésért "önmagában" nem vagyok oda valamiért, most a Pi-t ugy használom hogy autómatikusan váltson át a megfelelő frissitésre (azaz legtöbbször 24p-re) de emellett be van kapcsolva a trumotion is, mert nekem simán 24p-vel nagyon zavaró az akadozás, inkább legyen folyamatosabb a kép trumotionnal! (aminek a hátránya néha egy kis artifactolás ugye, de sokkal élvezhetőbb igy a kép sztem mint szimplán 24p-ben)
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Android programozás, Android alkalmazások készítése
- Memóriakártya topic
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Update 11.28. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 16GB NZXT H700 Cooler Master 750W
- ÚJ HP ProBook 445 G11 - 14" WUXGA - Ryzen 5 7535U - 16GB - 256GB - MAGYAR - 2+ év garancia
- WYBOT C2 Vision AI vezérelt medenceporszívó
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Red Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
wassermann