Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ivjoe
tag
válasz
Hyperion #4968 üzenetére
Nemrég raktam egy 60W-os lámpát egy kis ebay-es optocsatolós reléáramkörre, rákötöttem a RasPi-re és szoftveresen bedrótoztam az IR szenzorra. Most ha a távirányítón megnyomok egy gombot, ki/be kapcsolja az izzót. Nem kell túl sokat nyomkodnom, hogy szétszemeteljem az LCD-t.
Én viszonylag sokszor írom felül ugyanazt a szöveget ugyanazzal. Az időkijelzés miatt másodpercenként írok a kijelzőre.
Igazából két dologra gyanakszom:
1. Nem szálbiztos a python kód.
2. Kicsi a táp pufferkondija, ha valami "meghúz" a hálózatban, esik annyit a feszültség, hogy az LCD megérezze, de a pi nem. Egy ebay-es aktív USB hub-ról tápolom, aminek "telefontöltő" tápja van 2A-es.Te saját építésű kapcsolóüzeműről tápolod ugye?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC - i5 14600k, RTX 5060 + Garancia
- HP ProDesk 600 G4 DM Mini PC, I5-8600T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, Wifi, Bluetooth, Win 11, Számla, 2
- Lenovo Thinkcentre M710s SFF PC, I5-7500 CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, Win 11, Számla, 2 év garanc
- Elado gamer pc
- Gamer PC - R5 3600, RTX 2060S és 16gb RAM + GARANCIA
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm + tápkábel
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest