- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Watch 5 Lite - filléres fitneszfelügyelő
- Egy óra, két rendszer
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
darkmore
tag
Sziasztok, alábbi projekthez kérnék véleményt, mivel nagyon új vagyok a témában lehet benéztem valamit:
GameboyPi (már sokan csinálták), egy régi klasszikus gameboy burkolatba szeretnék beleszuszakolni egy komplett Rapsberry Pi A+, LCD-vel, aksival, mindennel együtt.
Alapszabály az lenne, hogy magához a Pi-hez semmit nem akarok forrasztani, hogy később másra is tudjam használni gányolás nélkül.
Van otthon egy extra Samsung Zoom aksim, amihez van egy töltőpanelem is, ha jól gondolom csak egy 5V booster kellene, hogy stabilan meglegyen az 5V. Talán ez megfelelne.
Hangot csak kivezetném a Gameboy füleskimenetéhez, csatlakozóval+kábel,
Irányításhoz, szétszednék egy ilyet és egyszerűen beledugnám a Pi USB-jébe. Ez lenne az egyetlen durva dolog szerintem, a gombokat belefaragni a gameboy burkolatba, az L+R gombot hátulra raknám az aksifedélhez.
Egy kb. 16Gb micro SD-re ráraknám a RetroPi és egyből az emulátorok bootolnának be.
Valahogy így raknám össze:
Micro USB töltőpanel --> aksi --> feszültség szabályzó --> Raspberry Pi +LCD +Controller +Audio
Ahogy néztem a méreteket bőven elférnék a gameboy burkolatban, egyenlőre csak füles hangkimenetet tervezek, de ahogy látom egy mini erősítő kb. 500Ft, azt is be lehetne kötni.
Ez így kb. 15.000Ft-ba kerülne, kb. annyiba mint egy PSP, amin szintén elfutna minden emulátor (sőt a PSX hardwaresen megy a PSP-én), de hát nem ez a lényeg!
Vélemények, tapasztalatok?
Új hozzászólás Aktív témák
- Az AI megeszi a szoftverpiacot?
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Total Commander
- Xbox Series X|S
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- További aktív témák...
- Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB + 1TB M.2 SSD / 650W Silver
- Gamer PC eladó, erős gép, frissen pasztázva.
- KOMPLETT ASZTALI PC RTX 2080 TI 11GB RYZEN 9 3900X 64GB RAM
- Mac Mini M2 8GB + 27" 4K LG Monitor
- AKCIÓ! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6700 XT 12GB / RTX 3060 Ti +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest