- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- OFFTOPIK: Earfun-lányok Magyarországon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
s_e_n_k_i
tag
Sziasztok! Egy kis tegnapi élménybeszámoló.
Kb. 2 hete rendeltem egy ilyen kütyüt. Előtte megnéztem, hogy melyik a legolcsóbb DVB-C tuner, ami nagy valószínűséggel megy Raspberry Pi-n is (támogatott DVB-C kütyü eléggé kevés van, és azok is brutális drágák). Szerencsére éppen belefutottam az Aliexpressen egy akcióba, és 22.5 USD-ért sikerült ilyet venni (mygica T230-ra keressetek).
Tegnap megjött a cucc, este a családot elzavartam a TV elől, és megnéztem, hogy működik-e.
Először a Synology NAS-ba próbáltam betenni, de se a saját Video Station applikációja, se a TvHeadend nem ismerte fel.
Ezután inkább a pi-be dugtam, Openelec alatt telepítettem a tvheadend back- és frontend-et, és jelentem, tökéletesen működik.
- A linuxtv-s leírással ellentétben nem kell a firmware-t külön letölteni, alapból benne van a legújabb OpenElec-ben.
- Digi kábel van nálunk, a tvheadend-ben van alap beállítás hozzá, így nagyon állítgatni se kellett.
- Nagyon nem tudtam nézegetni a dolgot, mivel a család sírt, hogy nem tudnak TV-t nézni, de azt kell mondjam kb 5 perc próbálkozás után, hogy a HD adások képe tökéletes, teletext, EPG megy. SD adásoknál csak hang volt, de ma reggel utána néztem, és ez azért van, mivel nincs mpeg2-es licensz a kütyün (este már lesz). Valószínűleg TV adást nem tud szoftveresen renderelni, de ez legyen a legnagyobb gond.
A hétvégén veszek antenna elosztót, bedugom állandóra a pi-be a kábelt, és kipróbálom, hogy hogyan megy a remote TV-zés (otthoni hálón és mobilnetről rácsatlakozva), meg a TV műsor felvétele (esetleg remote recording).Szóval röviden, ha valakinek DVB-C tuner kell, ami linux alatt megy (értsd van driver, a kernel támogatja) és nem akar 20+ ezer forintot fizetni, akkor a myGica T230-es kütyüt erősen tudom javasolni.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Hagyományos és extrém roller, kickbike, Boardy topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óra topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BestBuy topik
- Borderlands 4
- További aktív témák...
- ELADÓ i5 14600KF + RTX5070 + 32Gb DDR4 + 600W Platinum + Wifi + SOK GARI + AKÁR HÁZHOZSZÁLLÍTÁS IS!
- ASRock B560 Steel Legend + i5 11500 + ID-Cooling + 16 Gb Corsair Vengeance RGB Beszámitok!
- Asztali PC , i5 6600 , RX 580 8GB , 24GB DDR4 , 256GB m.2 , 640GB HDD
- Gamer PC - I5 12400f, RTX 3070 és 32gb RAM + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X3D 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN M4 A-DATA 750W
- Takamine GD20CE elektroakusztikus gitár keménytokkal együtt. Kb 10 alkalommal használt,nem hordoztam
- Vadiúj számlás AM4 lapok! Akár kamatmentes rèszletre is! Kèszleten lèvő termèkek
- BESZÁMÍTÁS! Asus H310M i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 970 4GB Zalman ZM-T7 FSP 400W
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One 32GB 1000GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest