Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bob007
csendes tag
Sziasztok,
Gondolkozok egy ilyen Raspberry Pi vasarlasan es ezzel kapcsolatban kerdeznek. Elso sorban media lejatszokent szeretnem hasznalni (most laptoprol plex-en keresztul nezek filmeket, sorozatokat), de ugy hogy a filmekhez sajnos csak FTP-n tudok majd a jovoben hozzaferni ezert ha lehet olyan media lejatszot keresek, amiben van ilyen lehetoseg (ha mar van FTP kliens akkor gondolom a file kezeles is megoldott (nem parancssoros linuxos masolgatasra gondoltam)). Az FTP klienst eredetileg valami dual-boot-al gondoltam megoldani pl BerryBoot+Raspbian+Xbian, de azt nem tudom, hogy van-e olyan media lejatszo ami tudja az FTP-t addon-kent?
A masik ami nem tiszta, hogy az SD kartyara tudom feltenni az OS-t, de a filmeket es a sorozatokat azt tarolhatom kulso vincsin gond nelkul? (akar tobb kulso vincsin is, amig az USB porton be tudom kotni)
Most olvastam olyan forumokat is ahol azt irjak, hogy nem minden formatumot jatszik le illetve van egy MPEG license amit meg kell venni a Raspberry honlapjan, ezzel kapcsolatban mik a tapasztalatok? (en mivel eddig csak plex-et hasznaltam es az lejatszott mident, most nem tudom hogyha elkezdek "atkoltozni" a Raspberry Pi-ra akkor is minden film menni fog?
Van olyan kozulletek aki a Raspberry Pi-t fokepp medialejatszokent uzemelteti es mik a tapasztalatai e teren?
Koszi szepen a valaszokat elore is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- arabus: 256GB-os DDR5 memóriamodul 5700 USD.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen egeret válasszak?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- BestBuy topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Autós topik
- További aktív témák...
- Eladó konfig! I9-14900K 2TB SSD 32GB DDR5 RTX5070 12GB!
- !AKCIÓ! GAMER PC Intel Core i9-10900X/ASUS ROG Strix X299-E Gaming/NVIDIA GeForce RTX 3080/32 GB RAM
- Eladó Konfig Ryzen 5 7600 16GB DDR5 1TB SSD RX6800 16GB!
- BRUTÁL AI / VIDEO / WORKSTATION PC RTX 3090 24GB RYZEN 9 7900x 32GB DDR5
- Eladó Konfig I5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX5700XT 8GB!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 1TB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- Dell Latitude E7470. Olcsó üzleti kategóriás laptop! Új akkumulátor!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
wassermann