- MIUI / HyperOS topik
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
Új hozzászólás Aktív témák
-
LamaCube
addikt
"Tudom, hogy a wacom a legjobb"
Akkor miért ilyen megbízhatatlan support nélküli vágódeszkákat nézegetsz???
Rajzolásra nekem egy A6-os wacom bamboo-m van és semmi probléma nincs vele. Nem is értem hogyan nem érte végig a monitort a régi táblád, gondolom az is valami noname tábla volt. Én is féltem a méretétől, de kényelmesen tudok vele rajzolni.
24"-os monitorig simán kényelmes.
Persze, ha a trust és genius-t akarsz, akkor bármelyiket választhatod, de meg fogod bánni szerintem. -
-
Lolazz
csendes tag
Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy nem tudok dönteni, hogy trust vagy genius táblát vegyek. Tudom, hogy a wacom a legjobb, de nekem nagy felület kellene, mert rajzolásra akarom használni és volt egy kicsi, ami tönkre is ment meg nem is jött be, mert nem érte végig az egész monitorom, mert ugye elég nagy :S http://www.trust.com/products/product.aspx?artnr=16529 ő az egyik választottam a másik pedig http://www.genius.hu/?insidepwd=&menu=950&poz=02&cikkcim=V%C3%A1s%C3%A1rt%C3%A9r&id=00000377&csoportid=00000007 ő, de nem tudom eldönteni, hogy melyik tud többet és melyik lenne a legjobb rajzolásra.
Remélem tudtok segíteni benne.
Előre is köszi! -
jhos910
senior tag
Javaslom hagyj fel a grafit maszatolásával inkább helyette satírozz vagy vonalazz. Alsó tagozatban menő a maszatolás de nagyoknál már nem
- Amit javaslok, hogy nézegess rajzolós videókat és lesd el a technikát.
- Hunyorítva meg tudod könnyen állapítani mi a legvilágosabb és a legsötétebb a témán amit rajzolsz és annak megfelelően tónusozz. (a képen kb 60%-ban egy tónusú szürke van ami full plasztikussá teszi az egész képet)
- Szánj több időt a rajzaidra, nem kell elkapkodni. -
Rikkus
csendes tag
az új szerzemény
-
lefotóztam PV 808-al egy pár régebbi rajzomat, feltöltsem?
-
jimspie
tag
Na igen meglátszik az, ha valaki ilyen suliba járt. Mi meg nyomhatjuk egymagunk, nem könnyű
bár sok művész szerint a leglényegesebb (pénzzé hasznosítható) tudást iskolán kívül szerzi meg az ember. Kivétel ez alól sztem a kifejezetten concept designer/grafikus képzést nyújtó tanfolyamok melyek röhejesen sokba kerülnek (Feng Zhu sulija pl 19 000 dolcsi 4 évre! . ? . ).
-----
Mondjuk ha az ember tud angolul akkor jóval olcsóbban (de még így se olcsón) hozzájuthat professzionális tananyaghoz ezen oldalon: [link]
Egy sulival asszem még így sem ér fel. -
jimspie
tag
Jaja tudom, azaz igazság, hogy sosem úgy állok neki, hogy akkor most ez rohadtjó kép lesz és meg fogom osztani. Össze vissza kapálózok, meglátok benne valamit, mehet rá pár textúra, meglátom mi lesz belőle azt annyi. Lehet akkor ez így már matte painting, franc se tudja nem mindig eltalálnom a textúrázást, hogy jó legyen.
-
jhos910
senior tag
Sajnálom ha nem érted mit írtam
...erről sajnos nem tehetek, többször elolvastam és értelmes az irományom, ha más sem érti akkor lehet bennem volt a baj.
Annyit mondtam a képedre, hogy ez szerintem már matte painting. Erre erősen tagadtad azzal az érveddel,hogy ez csak textúrázás és erre írtam a következőt:
"mert ha egy átlós vonalat húzunk a bal felső és a jobb alsó sarok között akkor elég masszív a külömbség és szemmel látható mi a festés és mi nem." wtf?
Jelentése:
A kép tetején a felhőket nem festetted és a kép jobb szélén lévő erdős részt is bevágtad. Viszont a jobb szélén lévő zöld területet festetted és rikít a külömbség..."Mondtam egy szóval is, hogy 100% digitális festést alkalmazok? Nem."
Eddig szinte mindig (amiket láttam) tiszta digit paint képeid voltak és mostanában kezdtél (a te szavaiddal élve) "textúrázni"...
-
jimspie
tag
No de nem kötekedésből írtam ám nehogy még itt ebből legyen konfliktus
A "rajzaimat" meg ne tessék ilyen komolyan venni ezek csak gyors gyakorlások, nincs velük világmegváltó célom.
-
jimspie
tag
Halvány gőzöm sincs ezen írásoddal mit akartál mondani akárhogy figyelem semmit nem tudok belőle kihámozni, jah és egyáltalán nem vettem rossz néven ezt sem tudom miből szűrted le
"mert ha egy átlós vonalat húzunk a bal felső és a jobb alsó sarok között akkor elég masszív a külömbség és szemmel látható mi a festés és mi nem." wtf?
"A panel elemek használata is meggyorsítja a házépítést a téglához képest, az is ház lesz meg ez is. De mégis vannak nagy külömbségek."
Mondtam egy szóval is, hogy 100% digitális festést alkalmazok? Nem. Az előző válaszod egyáltalán nem volt degradáló ez már viszont határozottan az. Legalábbis úgy érzem O.o .
-
jhos910
senior tag
Blendingről ne beszélgessünk, mert az az alap ha egy stock képet használ az ember.
Nem degradáló jelző az, hogy matte - paintinget készítettél, ez is egy technika és kiváló művészek alkotnak ebben a stílusban. Ahogy látom az írásod alapján rossz néven vetted...
"némi" plusz részletesség alatt nem tudom mit értessz, mert ha egy átlós vonalat húzunk a bal felső és a jobb alsó sarok között akkor elég masszív a külömbség és szemmel látható mi a festés és mi nem.
Ez amúgy zavaró is, nem volt koncepció.Szubjektív a határ a matte paint és a digital paint között...mert ha meg tudnád/meg akarnád festeni a stock képeket akkor az digit. paint, de így meg matte. (én szerintem)
"Meggyorsítja a munkát"...
A panel elemek használata is meggyorsítja a házépítést a téglához képest, az is ház lesz meg ez is. De mégis vannak nagy külömbségek. -
jimspie
tag
Így van, meggyorsítja a munkát és ha ügyesen használja az ember akkor nagyon feldobja a képet. Egyébként overlay blendinggel alkalmazom őket nem szimplán ráillesztem egy az egyben, alatta meg van rajzolva az egész fekete fehérben is ezzel csak némi részletességet adok hozzá amelyet amúgy nem tudnék fejből megfesteni. Tehát csak textúrázás, nem matte painting.
-
jhos910
senior tag
válasz
LamaCube #614 üzenetére
A felhőket stock image-ből szedte szerintem és ahogy látom a jobb oldali fákat is
Ez is egy digitális festés technika ezt matte-paintingnek hívják. Lényege, hogy van amit fotókról illesztessz a kompozícióba és van amit megrajzolsz.A stílus a digitális festés és a képmanipuláció határán mozog, sokszor használják pl. illusztrációkhoz.
-
Mitsudomer
újonc
Sziasztok Itt van pár rajzom.
http://mitsudomer.deviantart.com/art/Life-dorama-346837580]
Fótról készült.http://mitsudomer.deviantart.com/gallery/#/d5ohoyz]
Félig ceruza, félig digitális rajz.http://mitsudomer.deviantart.com/gallery/#/d5rlea7]
digitális rajz ceruza hatásúMi a véleményetek? Építő jelegű kritikát szívesen meg hallgatók.
-
törölt tag
Jhos910, pufancska: Kuntics jól mondja, kép megnyitása új lapon és megnézheted az eredeti feltöltött méretben.
LamaCube, köszönöm, igazából csak sima koh-i-noor ceruzát / radírt használok, plusz ugyanilyen márkájú monopol radírt.
Ezek már 3-4 éves rajzok, de ugyanúgy szeretem őket -
jimspie
tag
válasz
LamaCube #614 üzenetére
Mindig gyorsan csinálom, így többet tudok gyakorolni, gyorsabban fejlődök. Felesleges pepecselni, attól nem lesz jobb a kép, hogy pixelenként adom hozzá a színeket. Van némi hiba így, de kit érdekel ezeknek egyébként sem ez a céljuk, csupán gyakorlás, rutinszerzés ilyesmik.
-
sunnysys
tag
na, valami hasonlóval próbálkozok egy deviantartos tutorial alapján, de egyelőre közöm nincs a témához...
"távolról" könnyebbnek tűnt ez a digitális rajzolás dolog... sebaj, gyakorolok, oszt csak lesz valami.helyesbítek: túlzás, hogy hasonlóval próbálkozok. még a hasonlótól is nagyon messze vagyok...
ha valakit érdekelne a tutorial.
-
jimspie
tag
Photoshop - 1-1,5 h
Báááz és mostlátom, hogy rossz helyre tettem a fényt .. na nembaj.. ha siet az ember akkor elbassza
-
kuntics
aktív tag
jobb gomb > kép megnyitása
Nálam legalábbis nagyobb lesz így -
törölt tag
Legutóbbi rajzom
-
Rolanddd
tag
Néhány hasznos videó [link]
szerk.: kezdő photoshoposoknak -
jimspie
tag
válasz
Rolanddd #603 üzenetére
Attól függ mit tekintünk erőforrásigénynek? Szabad hely kell neki sok a betömörítetlen videó miatt? - Nem gond, van bőven. 4gb ram nem sok, de sztem erre elég, i3 proci is még eldöcögi biztos. Ha megkapom a pénzt a concept design-ra és a zeneszerzésre amit egyik ismerősömék játékához gyártok (nem sok az egész, pár ezer ft) akkor abból beruházok még 4 gb ram-ra.
-
Rolanddd
tag
Szerintem érdemes az ilyen speed painting videókat úgy készíteni, hogy egy intervallumos képlopót beállítasz, hogy másodpercenként csináljon egy fotót a képernyőről, majd a végén azt összefűzni videóvá. Sokkal kevesebb erőforrást igényel és ha utána gyorsítod, felesleges is 30 képkocka másodpercenként. /így csináltam a female face videót is/. Mondjuk időnként jó lenne ha kevesebb mint egy másodpercenként is tudna képet lopni, de olyan programot nem találtam ami ilyet tud.
Új hozzászólás Aktív témák
- Latitude 9430 2-in-1 27% 14" QHD+ IPS kihajt érintő i5-1245U 16GB 512GB ujjlolv IR kam 4G LTE gar
- 27% Számla, Fóliás! RTX 4090 XTREME WATERFORCE 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Lenovo X13 Gen 5 garanciális laptop
- PlayStation 5 30th Anniversary Limited Edition (bontatlan)
- iPhone 13 Pro 128 GB grafitszürke - kártyafüggetlen
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/ 256 GB / Gyárifüggetlen / 12 hó Garancia
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest