Hirdetés
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi MI-3 - odavág a nagyoknak
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
twine
veterán
Nállam annó akkor voltak ekkora anomáliák amikor elkezdtem ezzel a raid dologgal foglalkozni...És azt sem tudtam hogyan, mi módon.... Amitóta tudom a sorrendet, és a dolgok menetét, nem futottam ilyesmibe.....
Reméljük most jó ideig akkor működni fog a tömböd...Ami még problémás lehet, hogy ha betöltötted a drivert, nem formázod a tömböket, és nem particionálgatsz...csak telepítessz a kiválasztott particióra....
Én hiszem hogy nem a "terrabájtos" HDD-kel, és nem is a vezérlővel van/volt ott a baj ha most működik, hanem a "próbáltam már mindent" dologgal.....Ne érts félre,,,de ha az ember "próbált már mindent", akkor szokott a legnagyobb gáz lenni
-
twine
veterán
"Az elején felismeri a tömböket, nem kér drivert, simán elkezdi másolni a file-okat"
Itt a hiba oka! Szedd le az INtel Raid vezérlő driverét a deszkád honlapjáról....
Telepítés előtt mikor már látod a "tömböket", particiókat,,,ott van egy olyan opció hogy illesztőprogramok betöltése,,vagy valami hasonló....értelemszerüen betallózod a drivert(pendrive-ról,1'44 -es floppyról,,vagy "bármiről")...és elindul a telepítés...nem lesz kékhalál utánna
-
twine
veterán
-
twine
veterán
Akkor még egy kérdés:
ICH10R vezérlőm van,,eddig csak egy darab raid0 tömböt használtam...
Eddig az volt az elméletem hogy több nullás tömböt is létre tudok hozni, de mazsolázgatva a hozzászólásokban, mintha az jött volna le hogy olyat nem tudok csinálni....
Létezik ez vagy csak paráztatom magam?
Eddig 2*250Gb os samu HDD-m volt raidben, és most MELLÉ szeretnék még 2*320GB Raid0 tömböt...persze ha már kezemben az összes cucc, ki is tudom próbálni, de addig is jó volna infókat gyüjteni...nekem ugy rémlik simán megoldható a raid bios-ában ez a dolog...
tévedek?
-
twine
veterán
Sziasztok mesterek!
Régen jártam itt,,mert szerencsére az első informálódások után, és azóta is szépen működik a nullás tömböm! Ezt a tömböt eredetileg csak munkára használtam(videoszerkesztés)
A kérdés most más jellegű, és talán csak félig kapcsolódik a topic tartalmához:
Op.rendszer(ami most egy különálló HDD-n van, és Vista) "másolás", ha létrehoznék még egy nullás tömböt! Tudom, és olvastam vannak kimondottan ilyen célokra szánt progik de van egy elméletem amiben kérném a segitséget!
Használom és nagyon szeretem a Vista beépített "backup"-ját(teljes rendszer mentés-visszaállitás)
Namost, ha egy ilyet készitek, majd létrehozom az uj Raid0-ás tömböt, és rádobok egy szűz Vista-t hamar! Majd utánna azt mondom neki teljes rendszervisszaállitás,,akkor elviekben müködhet a dolog nem? vagy nem....kérném nállamnál okosabb és járatosabb kollegák segítségét! Ha kevés infóval kérdeztem volna, szóljatok és mindent mondok
köszönöm
üdv
Twine -
twine
veterán
válasz
BemAnyó
üzenetére
nnna ehez a kérdéshez viszont én már kevés vagyok
Itt majd biztos jön valami hozzáértő kollega aki fel tud világositani melyiket érdemes! de egy időben utánna olvasgattam én ezeknek (mert én is pont egy ilyen zsugán törtem a fejem) és nekem ugy rémlik gyakorlatilag nincs igazán nagy különbség közöttük,,(értem ez alatt a 4-6-8-15 ezres kategóriát) de ez már tényleg csak "okoskodás" ész érvekkel alá támasztani nem tudom! én az alaplapi mellet tettem le a voksom....semmi bajom vele azóta sem...pedig nállam is meg volt az ICHR9-ről 10-re váltás!(és tuningolok is, ami állitólag nem biztos hogy jót tesz az alaplapi RAID-nek) -
twine
veterán
válasz
BemAnyó
üzenetére
Én úgy tudom, ha csak nem a géped árával meg egyező vezérlőt veszel, akkor sok különbség nincsen! Ami előnye lehet egy külön kártyás vezérlőnek, az az, hogy pld alaplap cserénél nem kell azon aggódnod kompatibilis lesz e az új deszka vezérlője a régivel, mert egyszerüen csak átrakod a zsugát az uj deszkába, rázúzod a Hdd-ket, és folytatódhat a munka! De hozzáteszem, az INtel vezérlői például visszafelé tökéletesen működnek ICHR10-9-8...(ez a három legalábbis tuti)
-
twine
veterán
Akkor ezzel azt javaslod, ne varázsoljak semmit, legyen csak simán két Raid0 tömb? Azért kb két alkalommal már sikerült a RAID0-nak leizzasztania egy másodperc alatt amikor kipirosodott a Biosában a tömb..illetve a meghajtó...(és persze hogy pont akkor voltak rajta a már szallagról törölt nyersanyagok)persze ezek álltalában "juzer errorok" voltak...de ha volna valami megoldás a Hardvereim tükrében amivel nyugodtabban aludhatok,,azért annak örülnék! (persze lekopogom ez tényleg "csak" két alkalom volt és mindkét esetben megmaradtak az adataim,és immáron hosszú hosszú hónapok óta tök stabil a Raid0...semmi galiba nincsen)

-
twine
veterán
Sziasztok!
Az eddigi Raid 0 pályafutásom az infómban leir gépen a 2*250Gb-os samu HDD-kben kifullad...
Eddig igy használtam a gépet:
200Gb samu: Rendszer/telepitett programok
320Gb samu: Privát tárolás
2*250Gb Raid0: Melós anyagok(DvAvi legfőképp+egyéb -Filmet, zenét vágok,fotót szerkesztek)-
Fejembe vettem hogy a 200-as HDD-t lecserélem a 320 "párjára", azt is Raid0-ba rakom, ketté-particionálom, és ugyanugy lesz egy 200-as rendszerem+400 Privátnak!
Igy lenne két Raid0 "gyors tömböm"! DE
MIelőtt belekezdenék meg szeretném kérdezni az ebben térdig gázoló kollegákat, mit is javasolnának az előzmények tükrében optimális, és wery gyors megoldásnak, az előzmények tükrében, ha már "dúskálok" a HDD-kben...Végső esetbe fogcsikorgatva, esetleg meg tartanám a 200-as HDD-t is ha nagyon muszály, de valójában inkább a csere fogalmazódott meg bennem, mert még egy 4. giga ramot is szeretnék beszerezni, és igy költségkimélőbb lenne a project! Tehát, gyors-biztonságos-áttekinthető-hatékony...tudtok segiteni?
Átfutottam a cikkeket,régebben sokat olvastam a dologról, de engem annyira nem érdekel hogy meg is tanuljam, inkább csak létrehozni szeretném, és használni..ezért kérném a segitséget...
Tisztelettel
Twine -
twine
veterán
...köszönöm a jó szándékot, és segítőkészséget...
de hááát bűzlik a dolog: Mégpedig azért mert olyan dolgok történnek hogy huuuhhhh:
Sajnos nem az intel vezérlőn volt a tömb hanem a silicon image-en! Igy az én gépemen való adatmentés bukó...Viszont ami tény:
A silicon image vezérlő bios-ába belépve látja mindkét HDD-t, és persze a tömböt is, mintha üzemkész volna....WIN. XP alatt viszont semmit nem lát...szó szerint ahogy mondom...vezérlő eltávolit majd ujrarak,,de hibával települ! azaz azt irja a telepités során hiba lépett fel....(vagy valami ilyesmi) A hiba oka: "Hozzáférés megtagadva" ezt irja az eszközkezelőben is az eszköz tulajdonságainál!
...és amit még nem mondtam, viszont baromi lényegesnek tartom: Működés, azaz "capture" közben szállt el a cucc a srácnak,és ráadásul nemrég "dicsekedett" vele,milyen piszkosul meg tudta húzni benne a procit(hozzá kell tennem nem egy "tuningmester" emberünk) ami számomra nagyon valószinűvé teszi a fizikai meghibásodást....(most persze alapra vissza van állitva minden)
holnap teszteljük egy másik ugyanilyen lappal....
üdv
Twine -
twine
veterán
köszönöm....
Akkor indul a "para-olimpia",, egy jó barátom P5GD2 Premium deszkájáról "tünt el" a RAID0 sok értékes adattal,,,... Sokkal többet nem tudok az ügyről mert telefonon hivott, hogy gáz van...egyenlőre azt sem tudom melyik vezérlőre volt zúzva a Stripe-olt tömb,,,csak reménykedek hogy az intelre rakta annó,,,és legrosszab esetben talán az én ICH9R-es vezérlőmmel le tudjuk menteni az adatait,,,,de meglátjuk,,,mert ha tényleg megkukásodott a vezérlő, és ha tényleg horror fontos adatok voltak rajta, lehet rábeszélem, hogy vegyen egy használt ugyanolyan deszkát egy "tizesért".....
Köszi még egyszer az infót...
Üdv
Twine -
twine
veterán
Sziasztok...
KÉt igazán gyors válaszra volna szükségem,,,(vészhelyzetben):
Létezik hogy egy intel ICH6R vezérlőn összerakott Raid0 tömb elinduljon egy ICH9R vezérlőn?
Gondolom ha egy Silicon Image vezérlőn lett a Tömb összerakva, akkor el is lehet felejteni hogy elinduljon az ICH9R vezérlőn..?!
Tisztelettel
Twine -
twine
veterán
[OFF][/OFF]
Sajnos még nem, mert hamarabb sikerült megvennem az új deszkát (P35C-DS3R)mint gondoltam,
és arra jutottam hogy valszeg ez a deszka hosszab ideig fog kiszolgálni mint a mostani, így lemondtam a Raid vezérlő kártyáról, és az alaplapi vezérlőt fogom használni.
Röviden: Nekem is teljesen uj rendszer lesz, és abban akarom beizzitani a Raid0-át!
Ehez viszont szükségem van még egy procira,amihez meg pénzre...
Hát így...
Azért őrülnék ha jeleznél itt, hogy milyenek lettek a "Samuk" párban...mert legalább lenne viszonyitási alapom....
Ha megteszed előre is köszönöm....
Ja igen... és milyen teljes átépítés volt? (egy raid zsuga miatt???)
Üdv
Twine -
twine
veterán
OK,,elnézést az előbbi kérdésekért, szinte mindre megtaláltam a választ a topicban.....Viszont. egy kérdés még mindig nyitott maradt előttem:
Mégpedig az, hogy ebben kb 10.000ft körüli árban, milyen vezérlőt vásároljak ami a legjobban kihasználja a két SP2504c sataII-es HDD-t?
Pci,pciex1,pciex4, vagy mittomén még milyenek léteznek.....Olvasom hogy a déli hidba integrált raid vezérlő lassab mint az északi hidba,,,,stb.....tényleg nem értek hozzá, ez gondolom látszik...
Tehát melyik csatoló felület az amelyik a legnagyobb sávszélességet biztositja egy RAID0 tömbnek, és elviekben ezzel a két HDD-vel mekkora az elméleti sebességem?
Köszönettel
Twine -
twine
veterán
Sziasztok!
Előre is elnézést ha hosszúra nyúlnának a kérdéseim...
Olvasgatom már egy ideje a topicot, mert vágyam volt egy "stripe"-olt rendszer...
A gépemet elsősorban munkára(videó-fotó-zeneszerkesztés) használom, de azért ha időm engedi a baráti körrel szoktunk játszani is... Tehát munka+ szórakozás!
Eddig a gépemben(Asus p5nd2sli, d805@3,5Ghz, 3 giga Ram) egy Samsung sp2004c volt az oprendszeré(vista ultimate) és egy Samsung sp2504c volt az adatoké amivel dolgoztam... Végre sikerült beszerezni ez utóbbi testvérét, így össze tudnám stripe-olni a két 250GB-os sata2-es "samu"-t.
Valszeg egy-két hónapon belül alaplapot cserélek, és ahogy nézem lenne egy csomó jó lap ami nekem megfelelne, de nincs rajtuk RAid vezérlő, illetve lapcserénél nem szeretném elveszteni az adataimat, tehát olvasva a fórumot arra jutottam raid vezérlő kártya az én megoldásom!
Eddig az előzmények. A kérdések pedig:
1,Lehet e kapni 10.000 ft magasságában olyan vezérlőkártyát, ami legalább azt a szintet hozza mint egy jobbfajta alaplapi vezérlő?
2,Ha igen tudnátok ajánlani tipusokat?
Vágyam még hogy az oprendszer is külön stripe-olt tömbön legyen...
3, Van ennek értelme? Gyorsul ettől az oprendszer? (bár a sebességével igy sincs bajom)
3.a, Ha van értelme létezik az 1-es pontban emlitett összeg körül 4 HDD-t kezelni képes kártya?
Videoszerkesztésnél eddig ugy tudtam érdemes az oprendszert-vágóprogit(premiere, edius, after effects), és a munkafile-okat külön HDD-n tárolni, mert igy gyorsabb a rendszer.
4,Stripe-olt tömbnél marad ennek értelme, vagy elég lenne egy tömböt létrehoznom?
5,Bármilyen ötletet hozzászólást, ami nem jutott volna eszembe, és gyorsítja a rendszert, szivesen veszek....
A sebesség mindenek felett az hogy dupla a meghibásodás veszélye, stb, már soxor olvastam.....köszönöm...
Tisztelettel megköszönöm a türelmet, és előre is a segítséget....
Üdv
Twine
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3831
- Spiegen Rugged Armor Pro tok PS Portal-hoz
- Wifis fèlkonfig! Kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3958
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Itt majd biztos jön valami hozzáértő kollega aki fel tud világositani melyiket érdemes! de egy időben utánna olvasgattam én ezeknek (mert én is pont egy ilyen zsugán törtem a fejem) és nekem ugy rémlik gyakorlatilag nincs igazán nagy különbség közöttük,,(értem ez alatt a 4-6-8-15 ezres kategóriát) de ez már tényleg csak "okoskodás" ész érvekkel alá támasztani nem tudom! én az alaplapi mellet tettem le a voksom....semmi bajom vele azóta sem...pedig nállam is meg volt az ICHR9-ről 10-re váltás!(és tuningolok is, ami állitólag nem biztos hogy jót tesz az alaplapi RAID-nek)
jó napot kívánok....