Új hozzászólás Aktív témák
-
dane
senior tag
sajnos nem segitett... próbáltam mindent...
Amúgy kékhalál utáni reset után nem ismeri fel az egyik vinyót.
Az írja hogy "reset port error", ilyenkor ki kell kapcsolni a gépet meg vissza.Azt hittem a hddk szarok. Betettem egy másik gépbe, simán megcsinálta a tömböket, felment a win7. Majd a gépből ki, vissza az enyémbe és nálam is megy azóta! Valszeg valami a raid vezérlőmmel van, talán nem szereti az 1tb-os driveokat.
Érdekesség még hogy a raid1-et megcsinálta, raid0-nál behalt, továbbá vegyes tömbbel is probáltam az sem ment.
-
twine
veterán
-
brd
nagyúr
Azt neked kell tudni, hogy az egyes munkafolyamatok mely része kritikus, mikor készít pótolhatatlan adatot, vagy járna időben nagy kieséssel, ha újra kellene készíteni az adatokat, vagyis hogy megengedhető-e, bármely pillanatában, hogy elvesszen a RAID0-n tárolt adat. A RAID0 ugyanis kb. annyiszorosan nagyobb eséllyel borul meg (egy különálló HDD-hoz képest), ahány db HDD van benne. Pl. 2 db member esetén 2x nagyobb az adatvesztés esélye.
A RAID0-t kezeld úgy, mint egy gyors, de bármikor megborulni képes tárolót. Azaz semmit ne tárolj rajta úgy, hogy az nincs meg máshol is. Ha ezt szem előtt tartod, nem lehet nagy bajod. -
-
c41r0^
őstag
hát sajnos sztem gyanúsabb az, hogy vmelyik vinyón bad block van, vagy egyéb okból hullott szét a tömb, ezért kivágta a tömbből a vezérlő a hibás vinyót, és ez okozza a hibát, mivel a RAID0 zero-tolerance
annak sokkal kisebb az esélye, hogy a vezérlő megy tönkre
szvsz előszöris a két vinyót külön-külön egy másik gépben* kéne megnézni HDSentinellel, hogy jelez-e SMART hibát, és a gyártó DOS/Linuxos diag-progiját sem árt rájuk ereszteni, mert az letesztel mindent, és hiba esetén ad hibakódot
*mod: persze egy másik rendszervinyóról bebootolva egy oprendszert
-
c41r0^
őstag
ICH7R->ICH9R elvileg működik (láttam a fórumban már mástól, hogy ment neki), szoftver oldalon is kéne neki mennie az Intel Matrix Storage miatt, sztem próbáld meg az ICH6R-rel is
Silicon->ICH9R sztem nem fog menni
abban viszont nem vagyok biztos, hogy ha beállítod az ICH9R BIOSát ugyanazokkal a beállításokkal (stripe, stb.), mint ahogyan a Silicon vezérlőn volt, és mégsem megy, visszatéve a Siliconra fog-e menni (bár elvileg kéne neki, mert a diszken nem kéne, hogy bármi változás történjen)
-
K3NZO
senior tag
Túl nagy véleményt nem tudok mondani mert tegnap éjjel állt össze a dolog, nem volt még időm nagyon meghajtni. Azért kellett átépíteni mert elfogyott a pci slotom illetve a vga karim miatt nem fért el, és ki kellett vennem, ha azt kivettem a hang karimat is ki kellett vennem és így tovább
. Még csak most tettem fel rá egy friss xp-t amint tudok mondok pontos adatokat és tapasztalatokat. (Offic olyan gyors amit még nem láttam, semmi töltés csak beugrik az adott alkalmazás, eddig ennyit vettem észre
).
-
K3NZO
senior tag
-
twine
veterán
OK,,elnézést az előbbi kérdésekért, szinte mindre megtaláltam a választ a topicban.....Viszont. egy kérdés még mindig nyitott maradt előttem:
Mégpedig az, hogy ebben kb 10.000ft körüli árban, milyen vezérlőt vásároljak ami a legjobban kihasználja a két SP2504c sataII-es HDD-t?
Pci,pciex1,pciex4, vagy mittomén még milyenek léteznek.....Olvasom hogy a déli hidba integrált raid vezérlő lassab mint az északi hidba,,,,stb.....tényleg nem értek hozzá, ez gondolom látszik...
Tehát melyik csatoló felület az amelyik a legnagyobb sávszélességet biztositja egy RAID0 tömbnek, és elviekben ezzel a két HDD-vel mekkora az elméleti sebességem?
Köszönettel
Twine
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged