Hirdetés
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Tesztkört futott a OnePlus Nord CE6
- Google Pixel topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- 8000 nit, maradhat? A szaúdiaknál kezd a Honor 600 Pro
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
McSico
senior tag
válasz
HUfantom
üzenetére
Igazából egy rack szekrényben lenne, egy rack-es házban. Ebből adódik némi méretkorlát, így a mini-ITX-re esett a választás.
Mivel nem csak NAS feladatokat látna el a cucc, hanem játékszerverek is mennének rajta, így mindenképpen valamelyik windows lesz rajta.
Inkább a hardveres RAID-et preferálnám.
MIvel egy vezérlőn van a négy csati, és adtól tartok, hogy nem lehet belőle csak kettőt raid-re kapcsolni. Akkor viszont lehet, hogy mellőznöm kellesz az ODD-t és a plusz vinyót. Végül is ha úgy alakul túl élem. A rendszert USB-ről is fel tudom tenni, és legfeljebb nem lesz külön vinyón a rendszer.
Illetve még talán nem terhelné annyira a procit a hardveres raid, ugyanis egy i3-4130T procit néztem bele. Ennek a TDP-je 34W, ami elég is lenne a feladatra, és a fogyasztás miatt bátrabban járatnám 24/7-ben. -
McSico
senior tag
Sziasztok!
Egy NAS és médiaszerver építésre adtam a fejem. Ehez kinéztem egy Gigabyte GA-H87N-WIFI alaplapot.
A kérdésem az lenne, hogy megoldható-e vele a következő koncepció: 1 db ODD, 1 db HDD és 2 db HDD RAID 1-ben? -
McSico
senior tag
-
McSico
senior tag
Sziasztok!
Lehet nem teljesen ide tartozó a kérdésem, de nem találtam alkalmasabb helyet.
Szóval. Van egy Marvell 9128-as alaplapi vezérlőm. Az lenne a problémám, hogy nem tudok belépni a Marvell Storage Utility-be (webes felület). Bármit írok be nem fogadja el.
Tudtok rá valami megoldást?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Villanyszerelés
- Azonnali fotós kérdések órája
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
- 0perces DDR5 5600 vadiúj 2x16GB memória 1 év garancia
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- HP ProBook 450 G8 15,6" i5 1135 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB CM MasterBox MB511 RGB 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest