Hirdetés
- iPhone topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
laolaj
aktív tag
Sziasztok
egy otthoni rendszerbe csak h a Win kicsit jobban kapkodja a lábát.. egy ilyen: 3ware 8006-2LP Raid
valami véleményt esetleg tudtok adni, mégis milyen a kártya. meg h kb mennyit érhet..
na és még annyit kérek h valami vinyó páros tippet mellé h mit érdemes hozzá köznivagy esetleg még ez: 3Ware LSI 9650SE-2LP
köszi előre is..

-
laolaj
aktív tag
látom laikusnak vélted kérdésem..
tudom h egyformákat és h SSD lenne a jó.. de arra nincs keret.
itt a kérdés az lenne h akik már több Raid tömb volt már a kezük alatt ők mit mondanak h melyik párosból érdemes össze tenni..
csak mert nekem is van most egy Samu 160GB párosom de valami gyatra a sebessége....
valami HDtuner teszten valami 80-90et hozz ki.. pedig lapot is váltottam h esetleg az lenne a gyíkja ... most egy Giga P35 DS3assal.. de áá és nem tudom h mi lehet a baj.. már a vinyókra is gyanakszom h nem bírják vagy nem is tudom már.. 
-
laolaj
aktív tag
milyen vinyó párból érdemes alkotni egy raid tömböt ha most akarja valaki össze tenni vagy csak lépni a meglévőtől?

-
laolaj
aktív tag
oo jeeh

sikerült a dolog.
annyi volt a baja h a RAID vezérlő drivert integrálni kellett az XPbe amit az Nlite kicsiny programmal megtettem gyorsan és egyszerűen...
mivel h floppyn keresztül nem fogadta el .. felismerte meg látta h van ilyen a floppyn elsőnél még be is illesztette csak telepítés menetében már újra kérte és akkor nem olvasta be.. vagy nem tudom mi volt a baja de hogy nem ment az tuti...most már ok a dolog.

-
laolaj
aktív tag
válasz
radi8tor
üzenetére
végezzen vírusellenőrzést.Távolítsa el az esetleges újonnan telepített merevlemezeket és merevlemez-vezérlőket. Ellenőrizze, hogy a merevlemez megfelelően van-e konfigurálva és lezárva. Futtassa a CHKDSK /F programot a lemezhibák megkeresésére, majd indítsa újra a számítógépet.
Technikai információ:
STOP: 0x0000007b (0xf78d2524, 0xc0000034, 0x00000000, 0x00000000) -
laolaj
aktív tag
igen ACHIben is kékhalál...
floppyt próbáltam. alaplapi drivert feltenni és az adaptec kártya vezérlőjét is.. mind2nél halál.
van egy XP sp2 Mod lemezem és azon odáig eljutott h vinyó format felteszi amit kell újra indul jönne a grafikus telepítés része és annyi..
bios 05/19/09XP felétpróbáltam
Xpsp2 mód. egy XPsp3 ami frissitve van meg minden és nagyon sok gépre tettem már ( előtte is ez volt rajta) csak akkor szingli mód
majd leszedtem egy integrált mindenes XP sp3at torrentről ami decemberig friss mindennel.. és még az is..ez a gép 2 gépből lett össze rakva..
előtte ez a lap és amire most akarok telepíteni 2 samsung vinyó ugyancsak raidben voltak csak akkor aszthiszem h raid1ben most meg csíkozni szeretném h hátha gyorsabb lenne és ezt mind xp alatt.
na de most meg nem értem h miért nem megy a dolog.. hisz a Win7 most is rajta van és jól megy...
nem értem én ezt,... ezért van néha tök¤m tele az informatikával.. 
-
laolaj
aktív tag
win7 most rajta van
xp IDE módban csak darabjaiban látja a vinyókat nem RAIDben...
ACHI meg else jut odáig h látni lehetne .. csak feltol mindent majd jönne a telepítési rész.. miután beolvasta a kicsi fájlokat. és ennyi.. kék. a szokásos.. valami "...07b" a vége csak mert már másoknak is volt.. de senkinek se raidben voltak a dolgai..
kék az megmarad.. csak akkor tűnik el ha én akarom.
szimplán meg nem akarom feltenni.. de biztos h felmenne mert amikor IDE részben volt akkor látja a vinyókat mikor kijelölhetem h hova tegye... de akkor a vinyók külön vannak és nekem nem úgy kell.. -
laolaj
aktív tag
-
laolaj
aktív tag
az miért van h folyamatos kék halál van Xp telepítésnél?
ha alaplapi raid vezérlővel csinálom vagy ha adaptec 2410SA val.. ha teszem a driverét mellé vagy nem.. mindig amikor első lépésnél tolja fel az ideiglenes fájlokat majd jönne be az h akkor na kijelölöm h hova is tegye.. annál a képváltásnál kék halál folyamatosan
2 fajta xp sp3at is kipróbáltam..
van egy xp sp2esem Modolt ami fel is teszi a wint.. csak amikor jönne az úgynevezett grafikai telepítési rész az meg ott fagy ki...
valaki segítség.. win7rőnél ment az egész.. csak a raid baszott lassú volt.. még alaplapinál is max 125öt ért el a teszten.. és ezzel a kártyával több kellene.. na most azzal meg max 45t.... :S így most Geller te tanácsodra (na meg az én buzgóságomra) Xp lenne a végleges OS és semmi.. ezzel meg semmi.. 2 napja nincs nagy gépem.. valami HELP kellene..

-
laolaj
aktív tag
most akkor ez az adaptec 2410SA kártyának van értelme egy win alatt?...

-
laolaj
aktív tag
válasz
Geller72
üzenetére
adaptec kártyához lenne még 4db 80Gb vinyó.. azt meg nem kezelte le a raid5 és 10ezt. azza lekezelte mert látta meg kreált is tömböt csak a win 7 nem látott semmit... párosával a vinyókat láta is.. de úhgy is csak 40-50et ért el a teszt alatt... vajon mi lehet a gyík..

-
laolaj
aktív tag
hy mindenki..
hatalmas gáz van...lenne egy ilyen kártyám.. [link] és az a gond h HD teszt alatt 40-50 felé nem megy..
mikor még alaplapit használtam akkor meg 120-1250ről indult.. vajon kártya beállítás lehetne vagy mi?.. 64k abba állítottam be.. semmi. ez tepedelem.. kérek valakit h gyors segítség.. 
jah a 2 vinyó az már itt likeltem annó h mit ment.. 160Gb sata samu...[link]
-
-
laolaj
aktív tag
válasz
Geller72
üzenetére
itt egy nagyobb kép
és akkor ha jól értem.
kártya be 1 kábelen a 2 vinyó és telepítem a Wint.! a drivert szedjek le előtte az XPnek?valami extra beállítás.?

-
laolaj
aktív tag
sziasztok
lenne egy kérdés sorom

nem vágom még ezt a téma kört bár hallottam már a dolgokról..lenne egy ilyen lap: [link]
és 2db maxtor scsi 73GB-os vinyók + kártyák hozzá.
és ez mellett lenne még 2 Sata vinyó is.na most ezeket raid-be kötni ezzzel a lappal úgy h a scsin lenne a rendszer..
lehet-e ilyet? és ha igen akkor otthoni felhasználásra megéri-e?

köszi a választ.

Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 PLUS CM 700W
- 2db Samsung Galaxy A6 32GB (Kijelző törött)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

se az h milyen a másik és mi a lényegbeli különbség...